Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:30, 09 wrz 2013

Bogda napisał(a)
to przybądż po floksy do mnieładnie wyglądają wiosną i są stale atrakcyjne nawet jak przekwitną

dzięki za zaproszenie, ale Ty tak daleko ode mnie o floksach coś mi Ewa pisała, że mi prześle, więc liczę, że zawita na skarpie

pozdrawiam :*
kitek81 22:34, 09 wrz 2013

Luckaa napisał(a)
Hej kasia, widze że pracujesz, z mojego wyjazdu niedzielnego nici, w cały weekend wujek zakładał płytki w łązience, ja przecierałam pomidory, nawet na sekunde nie usiadła, tak się przerobiłam w ten weekend. Natomiast zdecydowałam się na żywopłot z bukszpanu za tymi jałowcami, i wczoraj zamówiłam na allegro bukszpany, jutro musze uszykowac miejsce, bo jak przyjda sadzonki to będzie trzeba szybkop działać bo niewiem w jakim stanie będą, razem z tym zamówiłam tez 1 szt trzmieliny gaiety, tzrmieline canadale i derenia bioałego, zaszalałam.

to szkoda, że tak wyszło, ale chyba nie przepadło, co nie?!
ja w sobotę robiłam paprykę, a i pomidory na krzakach wołają, żeby się nimi zająć! tylko słoików już nie mam, a w sklepie dopiero pod koniec tygodnia będą!
no to szykują się duże zmiany w ogrodzie, po takich mega zakupach oczywiście pokaż potem co zrobiłaś?
a jak w przedszkolu? dajecie radę?
Debra 10:40, 10 wrz 2013

kitek81 napisał(a)

Krysiu, przecież Ty wiesz, że ja z nazw jeszcze nie mogę być odpytywana to srebrne, to raczej oset ozdobny, a ta bordo kępka, to może faktycznie Konwalnik?!

też żałuję, że mnie nie było widzę, że sporo przyjemności mnie ominęło !

Przegorzan ma identyczne liście, też wygląda jak oset
Zrób zdjęcie z bliska tej bordo kępki, to będzie wiadomo. A kępka okazała.
kitek81 10:51, 10 wrz 2013

Debra napisał(a)

Przegorzan ma identyczne liście, też wygląda jak oset
Zrób zdjęcie z bliska tej bordo kępki, to będzie wiadomo. A kępka okazała.

Ok Krysiu, potem cykne i dodam foto tej bordo kepki
Buziaki;*
Debra 10:55, 10 wrz 2013

kitek81 napisał(a)

Ok Krysiu, potem cykne i dodam foto tej bordo kepki
Buziaki;*

Przy okazji
Będę zaglądać, a Konwalnik to rzadka i cenna trawka.
kitek81 10:57, 10 wrz 2013

nie pada, to zaczęłam robić rabatke od frontu na razie dam tam te rośliny z warzywniaka, co rosną w przechowalniku, a potem "najwyżej będę przesadzać"
I tak tam sobie robię i się śmieje, że moje roslinki to takie wędrujące będą
Tak wygląda jeszcze pusta rabata

I tu już z bukszpanami na obwodke, ale tylko tyle na razie wyhodowalam, reszta pewnie na wiosnę, bo się robi sadzonek na 9 dużych doniczek
kitek81 11:50, 10 wrz 2013

Debra napisał(a)

Przy okazji
Będę zaglądać, a Konwalnik to rzadka i cenna trawka.

Będę później jeszcze na dworzu, to jak nie zapomnę to zrobię a jak to będzie faktycznie Konwalink, to chyba będzie się z czego cieszyć
kitek81 12:04, 10 wrz 2013

Za to sąsiad chce chyba, żebym zawału dostała?! Zobaczcie co przywiózł

Cały rząd drzewek! Ale by mi się te skarby na ten mój drugi bok przydały już mu powiedziałam, że jak mu zginą, to może u mnie szukać na szczęście on też zartownis i mówi, że bramę zostawia otwarta i z Milena możemy przyjść i brać a że dał mi kasę, bo czarnoziemu u mojego wujka zamówił, a sam musiał jechać do tamtego domu, to pieniądze za ziemię zostawił mi i mam pokazać wujkowi, gdzie ma ja wyrzucić, to sobie pójdę i chociaż z bliska zobaczę, co kupił
kitek81 12:45, 10 wrz 2013

Natomiast m mi taka niespodziankę zrobił

Pytam się go, gdzie je teraz mam dac, a on na to, że on kupił, a ja mam kombinować
Luckaa 13:04, 10 wrz 2013

Kaśka Ty chyba żartujesz że słoiki kupujesz, ja mam ich tak dużo że zaczęłam na śmeici wynosić, jakiej pojemności? Sprawdze ile mam to chętnie oddam.