Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:48, 05 lip 2013

Do góry
i cd

Jałowiec Blue Arow i brzoza co miałą być płączące , ale mnie przechytrzyła i poszła do góry...... co mam teraz zrobić by z powrotem była do dołu???? I niska???

Po dwóch stronach jałowca mam piwonie, przed mam hortensję od Finki u stóp jałowca jest jałowiec płożący na płasko. Posadziłam kurczaka czyli marikena miłorzęba na pniu... Są trawki ostnice.... i wrzosy i wrzośce, kosówka....... jakieś 3 małe miniaturowe azalie.... Jak to u mnie.. dużo i różnorodnie.

Diamentowy ogród 13:44, 05 lip 2013

Do góry
Martusiu ogród masz piękny a takie hortensje to tylko we Włoszech, i kolory kolory .... a oleandry bajka tak ładne widziałam tylko jeszcze w Hiszpanii , chociaż kojarzą mi się one z Grecją .
mój jest taki i zaczyna kwitnąć od 2 tygodni i jakoś słabo mu idzie może dzisiaj przy tym słońcu .
Pozdrawiam
Kraina Czarów w fazie projektów 13:38, 05 lip 2013

Do góry
moje Vanilki i Anabelki Incrediball i Invici .... różowe,

zdjęcie nie oddaje rzeczywistości a poza tym te najbliższe dwa krzaki posadzone 2 lata później, i zasłania je sadziec, króry aktualnie ma 2 m wysokości, rozplenica da szybki efekt,

nie są podwiązane, pędy nisko ziemii to są " odkłady"

ew. zajrzyj do mnie. mam tam inne zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 05 lip 2013

Do góry
Dla TheMagdy cd dalszy rabaty i jej zawartość
Pod okropnym jałowcem.. najchętniej bym go wyrzuciła i zastąpiła nawet taką kosówką, ale M się sprzeciwia... ale pracuję i się nie poddaję... bo za jałowcem tym rosochatym mam piękna ketmię.. i jest zasłonięta i ma za mało cienia, jedynie co to krzaczora skróciłam o połowę .....za co mi sie dostało..ale uwaliłam
Tu rosochaty jałowiec d oeksmisji... za nim ketmia (nie widać), trzmielina w otoczeniu minaturwoych host, miniatury cą wzdłuż rabaty jak zdjęcie. Po jałowcem kokorycz pogięta... Hosty pomieszane z narcyzami.. ale nazryze wykopię, bo muzsę je posadzić gdzieś indziej, w narzyzach bardzo długo trzymają sie zielone liscie i zasłaniaja hosty . W tym wszystkim jest bardzo dużo krokusów.

Cd to już wrzosowisko...... które widać po lewej.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 13:36, 05 lip 2013

Do góry
świerzutkie,

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:29, 05 lip 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)
Uwielbiam Ciebie, Twoje szalone kolory w ogrodzie !!!!
Na jeżówki czekam ze szczególną uwagą

Dobra, najpierw obiecana rabata z zawartością.. nie wymieniam tego co posadzone do niczego i wymaga wyrzucenia..
Najpierw jedna strona, a potem druga strona..

Podaję od prawej.
Wiśnia kuku coś tam, podsadzona hostami, a na brzegu host, wokół wisionki mam tulipany
Berberys harlekin (nie pamiętam jak sie pisze) i żurawki bordowe i seledynowe (w środku jarzmianaka do przesadzenia)
Jałowiec jakiś tam, trawa Red Baron, hosta i żurawki.. w tym pomieszane mam tulipany, omieg wschodni, bergenie (do przesadzenia), jakieś lilie, narcyzy , psie zęby i już nie pamiętam co jeszcze
To z wiosny

cd nastąpi

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:10, 05 lip 2013

Do góry

Jurajski Ogród 12:59, 05 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajskie klimaty

Pieknie u ciebie. Podoba mi sie strasznie

Czy te róże bardzo przycinasz i na jaką wysokość wyrastają?
Kolorowy ogród na piasku 12:52, 05 lip 2013

Do góry
Viva, oglądam i podziwiam, te twoje ostróżki są niesamowite, jak to ci się udaje?
i na powitanie jeden z widoków, gdy kwitły tulipany

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:45, 05 lip 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Dzisiaj rano zeszłam do ogródka i zobaczyłam piękności...... moje róże wyglądały jak by były obsypane diamencikami ....rosa tak ślicznie na nich wyglądała... że ryzykując spóźnienie do pracy pobiegłam po aparat żeby obfocić:
Róże w porannej rosie

po prostu cudo! jak sorbet, aż zjeść się chce
jak nisko szałwię cięłaś, bo moje deszcz położył, kwitną ale nie ładnie wyglądają, to może ciachnę, przy samej ziem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 05 lip 2013

Do góry
Irenko kwiatucha zostawiam i pozdrawiam serdecznie!
Ogród wokół Jaskółki 12:35, 05 lip 2013

Do góry

A taki mam plan jak już przyjadą roślinki a i jeszcze muszę zmieścić gdzieś Magnolię ????
Ogród... reni 12:29, 05 lip 2013

Do góry
reni napisał(a)
Pojechałam dzisiaj do ogrodniczego po pokarm dla rybek, a wróciłam z tym..
Dwie hortensje ogrodowe i donice... no nie mogłam się oprzeć

o boziu, jakie piękne, chyba tez bym się nie oparła
a żabka, to chyba królewicz powiedz życzenie, może spełni
Liliowo i kolorowo:) 12:28, 05 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
size=360x480https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/405484/original.jpg[/img]

i teraz masz raj wiem, ze grad i deszcze sporo zniszczyły, ale jednak tyle kwitnie i jest na czym oko zawiesić piękne lilie i liliowce i ta hortensja ona i u mnie, rok temu przemarzły, całkiem, ale o dziwo odbiły i kwitną, natura jest jednak niesamowita
udanego weekendu Danusiu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:27, 05 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu powiedz mi a dlaczego chcesz zmieniać ta rabatę?????????????
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:15, 05 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I tutaj busz w tym roku... mój bonazaj bukszpanowy wreszcie po trzykrotnym przesadzaniu zaczął rosnąć. Będzie jasniej gdy za chwilę zakwitną żółte liliowce i trytomy. Ale do ostatecznego wyglądu:
1. muszą urosnąć graby w kącie ogrodu.... mają teraz 70 cm...
2. winobluszcz oplecie całe ogrodzenie
3. wybarwią się na czerwono kiścienie
4 Rozplenice giganty za leżakie urosną

jestem w szoku!
buja niesamowicie, ale masz rękę ale tak bez żartów, widać twoje dbanie o rośliny
czekam z tobą na horti, u mnie też w tym roku szaleją, aż strach, bo tyle kwiecia jak nic wyłoży się na ziemi
i fajnie buziak oglądać w tym buszu, wypoczęta i opalona
u mnie znowu chaos, ale ponoć z niego porządek się wyłoni
obu nam życzę weekendu bez deszczu, bo chcę tyrać na ogrodzie, jaki relaks dla myślącej głowy, dziś niech nam podlewa
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:13, 05 lip 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Żurawki są niesamowite w słońcu mieną się kolorami ....uwielbiam je

Ja też
Pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:06, 05 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Iwonko, była herbatka, ale za dużo czajniczków!
Irenko, w każdym ogrodzie coś się zmienia co roku, nawet w takim, gdzie same warzywka, bo płodozmian trzeba uskuteczniać.
Takiego szarpnięcia jak u Ciebie, nie dam rady zrobić, chociaż byłoby mi na rękę. Porządkuję to, co nabałaganiłam, i bawię się tym jak małe dziecko w piaskownicy!
Zobaczymy, co z tego powstanie. Ale nie teraz, teraz kwiatki i rabatki mają święto!

Słonecznego wszystkim życzę, u mnie na razie mgliście.

Haniu, co to jest po lewej, w tym chabrowym kolorze, cudne, ale chyba nie ostróżka?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 05 lip 2013

Do góry
Irenko pozdrawiam

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:02, 05 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Furteczka do mego grodu tylko na zasuwkę, żeby przypadkiem dziki nie zechciały w nim pobuszować. Ale dla miłych i sympatycznych ludzi, zawsze otworem stoi!
Właśnie wróciłam z ogrodu, nie chciało się wracać, ale jedzonka dla psa nie zabrałam, mus był do domu.
Dziękuję wszystkim za sympatyczne opinie co do mego poletka. To mnie utwierdza, że idę w dobrym kierunku.
Jeszcze trochę zmian w sierpniu i na wiosnę i będę "prawie zadowolona".
To jeszcze jeden dowód na to, że nawet jak pracuje więcej osób w ogrodzie, to ktoś jednak musi być "generałem". A reszta wojska słucha i nie dyskutuje.

Haniu u Ciebie sielsko, anielsko pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies