Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

danuta_szwajcer 07:45, 29 wrz 2013

Aniu u Ciebie nawet mech jest piękny) Oj jak szbko to lato się skonczyło , dopiero niedawno podziwialiśmy te cudne tulipany u Ciebie a teraz już będziesz je sadzić TAKA ilość Podziwiam Pozdrawiam
Gardenarium 10:37, 29 wrz 2013

ewsyg napisał(a)
Ależ Ty Aniu masz wszystko wypielęgnowane, jestem w szoku

Wyszło po prostu modelowo. ślicznie jest, dodaj więcej trawek niskich typu preriowego, nawet ostnicę co nie zimuje, warto dla efektu.

No i nie mogę wyjść ze zdziwienia jak poczytałam że kwitło 4000 tulipanów, no nie mogę, a teraz 1100 nasadziłaś?

Instagram Ogrodowiska
Elik 13:57, 29 wrz 2013

1100 tulipanów. Jej, ale będzie się działo wiosną. Już nie mogę się doczekać jak to wszystko będzie wyglądać. No i jak zwykle, piękne widoczki u Ciebie. Jej....ja też już tak chcę Pozdrawiam serdecznie.
zawitka 14:11, 29 wrz 2013

AAAALLLEEEZZZ pięknie następna szczęka w ziemi cudo ..raj .Lecę pooglądać jeszcze może cóś zerżnę na wiosnę ha ha ----tak po cichutku a można????/Pozdrawiam i lecę dalej ale do tyłu
GorAna 15:52, 29 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)

Wyszło po prostu modelowo. ślicznie jest, dodaj więcej trawek niskich typu preriowego, nawet ostnicę co nie zimuje, warto dla efektu.

No i nie mogę wyjść ze zdziwienia jak poczytałam że kwitło 4000 tulipanów, no nie mogę, a teraz 1100 nasadziłaś?

Ależ Zacny Gość mnie odwiedził
Witaj Danusiu...bardzo dziękuję za miłe słowa ...trawek dosadzę w przyszłym tygodniu, ale nie wszystkie takie, jakie bym chciała...u nas niestety trawowy deficyt....byłam w sobotę na bygdoskim jesiennym "kiermaszu ogrodniczym"...zdumiewa mnie fakt, że wystawcy nie mają opisanych odmian roślin...opisują "żurawki w odmianach" albo "trawy" koniec kropka, a najśmieszniejsze, że jeden z wystawców miał w swojej ofercie "gryszpan"....zazdroszczę Tobie jak pokazujesz szkółki w których aż kipi od gatunków i oznaczonych odmnian........kociec narzekania.... mus wybrać się gdzieś dalej , do lepiej zaopatrzonych kiermaszy i szkółek
Co do tulipanów to uprzejmie donoszę, że jeszcze nie sadziłam...czekają przygotowane w ilości.....2400 szt....ciekawe ile z nich zakwitnie
Pozdrawiam i zapraszam

oto dowód

GorAna 15:56, 29 wrz 2013

makkasia napisał(a)

wielkie dzięki nie wiem co to fioletowe ?
Dobranoc Aniu

Kasiu, to Mietelnik żakula, jendoroczna roślinka, sama się wysiewa i pięknie przebarwia jesienią
GorAna 15:58, 29 wrz 2013

Iwa napisał(a)

Na tym zdjęciu mech wygląda jakby był z miniaturowych zielonych szmaragdów poprzeplatanych z diamencikami

Miło Cię widzieć Iwonko...jak słońce ładnie oświetla to można różne cuda uchwycić
GorAna 16:03, 29 wrz 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Tutaj szczękę zostawiam na podłodze i idę dalej

Madziu, posiedź troszkę dopuki piękne kolory...potem to już będzie tylko buro

Mila 16:04, 29 wrz 2013

Szczęka mi opadła jak zobaczyłam te skrzynki, szacuneczek Aniu. Na wiosnę głośno trąb aby wszyscy mogli zobaczyć ten spektakl.
Szpaler z tui jak pod linijke. Są jakieś zdjęcia z cięcia? Muszę poszperać
GorAna 16:05, 29 wrz 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu u Ciebie nawet mech jest piękny) Oj jak szbko to lato się skonczyło , dopiero niedawno podziwialiśmy te cudne tulipany u Ciebie a teraz już będziesz je sadzić TAKA ilość Podziwiam Pozdrawiam

Danusiu, u nas dzisiaj piękny słoneczny rześki dzień, na jesienny spacer po ogrodzie w sam raz....sadzenie tulipanów od poniedziałku