Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 07:34, 29 wrz 2013

Iwonko, dobrze, że wpadłaś!
Siedzenie w domu o tej porze, jeszcze nie wskazane. Prac do wykonania sporo, a i chciejstw na wędrówki po lesie jest. Tylko pogoda nie zawsze akuratna. Nawet mnie dziś zniechęca, ale mam nadzieje, że się przejaśni.
W lesie ludzi sporo, i każdy coś w koszyku wynosi do domu.
Wczoraj z ogrodu przywiozłam 3 kosze brzoskwiń. Jeden już zapakowany w butelki. Drugi za chwilę na gaz wędruje. A jeszcze na drzewie sporo zostało. To w poniedziałek, jak nie będzie padało. Może znowu będę miała trafienie?

Plan zajęć na dziś.

Zakwitł agapant!

Elfik 08:55, 29 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
.......Może znowu będę miała trafienie?....................
Hanusiu, trafienie, to ostatnio miał ktoś z Gliwic. W Totka, na 6 milionów :.. Ale to nie ja, buuu...
U mnie też pachnie suszonymi grzybkami. A za parę dni zobaczyymy, czy dobrze uprawiałam te moje kartofle . Bo cukiniami, kabaczkami i patisonami nasyciłam w tym roku i siebie, i szafę, i przyjaciół. Niesamowity urodzaj! Owocki niestety mam tylko z targu...
Pozdrawiam Hanusiu, a nie przemęczaj się tak!
hanka_andrus 10:34, 29 wrz 2013

Elficzku, taka męczarnia to sama przyjemność! Męczę się w 4 ścianach! Po prostu się duszę!
Miłej niedzieli wszystkim!
zbigniew_gazda 11:43, 29 wrz 2013

Oooooo! jakie cudne wyroby Hania zmajstrowała. Wystarczy na całą zimę. Postraszyło dzisiaj przymrozkiem. Oj co to będzie. Na grzyby w tym roku nie mam czasu niestety. Trza fachowców doglądać.
zawitka 12:17, 29 wrz 2013

Haniu Ty sie nie męcz tylko bierz ciapka i na spacer .Soków grzygków masz chyba dosc traz tylko spacerować po łasuchowaniu Witaj .Hanie mam prośbę przypomnij mi jaki nasionki mi wysłałaś bo nie zapisałam a zchorobu to na oczy nie widzę tak mi dało do wiwatu Pozdrawiam cieplutko :s
hanka_andrus 12:52, 29 wrz 2013

Halinko, toć nie męczę się, tylko wypoczywam. Soczek sam się odparowuje, ja tylko do buteleczek nalewam.
Co do nasionek, w kapsułce była malwa pełna.
eda 19:34, 29 wrz 2013

same pysznosci a pracy bez liku i kwiatki cieszą też wysyłam ci Hanus tulipanowca łobuza co nie zakwitł i szykuje się na jesień może się zawstydzi i przemysli sprawę jak u ciebie zawita buźiam niedzielnie dobrej nocy Hanus
monteverde 19:38, 29 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
Iwonko, dobrze, że wpadłaś!
Siedzenie w domu o tej porze, jeszcze nie wskazane. Prac do wykonania sporo, a i chciejstw na wędrówki po lesie jest. Tylko pogoda nie zawsze akuratna. Nawet mnie dziś zniechęca, ale mam nadzieje, że się przejaśni.
W lesie ludzi sporo, i każdy coś w koszyku wynosi do domu.
Wczoraj z ogrodu przywiozłam 3 kosze brzoskwiń. Jeden już zapakowany w butelki. Drugi za chwilę na gaz wędruje. A jeszcze na drzewie sporo zostało. To w poniedziałek, jak nie będzie padało. Może znowu będę miała trafienie?

Plan zajęć na dziś.

Zakwitł agapant!

Haniu grzybki świetne ja jeszcze nie byłam w lesie, moje agapanty już przekwitły, a czemu Twoje brzoskwinki zielonkawe czy to taka odmiana czy za szybko zebrałaś? no i z czego ten soczek z winogron? pozdrawiam
boguslawa_ma... 19:38, 29 wrz 2013

Haniu ja też grzybki przerabiam i robie sok z winogron
Czy ty robisz sok z brzoskwiń?bo ja tylko kompot nie wiedziałam że można sok
hanka_andrus 22:29, 29 wrz 2013

Kochani, moja brzoskwinia dogorywa,i chyba już jest jej ostatni sezon.Z uwagi na suszę owoce nie wyrosły, i źle się wybarwiły, w dodatku gałęzie tylko miały połowę kory. Oszczędziłam ją 2 lata temu, bo już facet z piłą stał przy niej. Ale niestety, efekty marne. Takie śliwko-brzoskwinie tylko na sok.
Trzeba będzie pożegnać drzewko.