A dodatkowo jeszcze ostatnio zobaczyłam, że wilec przed domem dostał dziwne wykwity, też nie wiem co to, ale tego po prostu wysadzę i kupię nowego. Niemniej jednak, jakby ktoś wiedział co to jest, to byłabym wdzięczna za informację - muszę się uczyć o chorobach
Kondzio powiedz co bierzesz, bo ja też chę robić ciągle ho, hi, hi.. a tu nie zawsze sie kurde belansik da
Bo często mam takie kolory w nastroju.. niby kwiat, ale co to za kwiat?
Dobrze, ze resztę wyrzuciłam i został sie tylko jeden krzak czarnych kwiatów... i to przez przypadek...
Dziewczynki moje kochane ,ja jadę do pracy zarabiać na roślinki ,a wy w tym czasie podumajcie co ja mam posadzić po drugiej stronie drzwi do garażu
Teraz stoją tu sobie donice ,ale przecież tak być nie może
Moje typy są takie
1) róża pnąca podsadzona lawendą
2)coś na pniu i tak jak obok lawenda i bukszpan w nóżki ,tylko czy nie będzie za monotematycznie
3) a może jakieś ładne nie duże drzewko
4) a może ..... ja już nie mam pomysłów
Liczę że jak wrócę z pracy i wieczorkiem zajrzę będzie mnóstwo pomysłów
ale cudne zdjęcie
i czekam na foto twojej lobelii
werbeny dostałam, jak byłyśmy u Danusi, wczoraj dostarczyła mi je Wieloszka i też liczę, że w tym roku doczekam jej kwiatów, chyba nawozu podsypię, aby ją zmobilizować
taki dziurawiec mam hypericum kielichowaty a to nowy nabytek jak go zobaczyłam musiałam go mieć hypercum calycinum i budleje ale narazie nie widać jak kwitnie purple pink i pink delight
U nas nie pada od 3, albo 4 dni, ale jak kopałam w środę dołki po hosty - to głębiej ziemia była mocno mokra, trawa wieczorem też się rosi jeszcze, czyli wilgoć w glebie jest , co mnie cieszy, bo mnie podlewania.
Werbenki też różnie u mnie rosną, jedne wyższe dorodniejsze, ale nie szkodzi, coś z nich na pewno zakwitnie, więc cieszę się jak dziecko
Aniu, dziękuję bardzo, ja żółty lubię - mam nawet takiego jaskrawo żółto-limonkowego jałowca, daje po oczach z daleka, szkoda że szkółka, w której kupowałam, już nie istnieje, bo zrobiłabym sobie z nich mini szpaler w rogu działki, tak pięknie rozświetla otoczenie.