Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny ogród słonecznej safikey 14:57, 23 lip 2013

Do góry
to co udało mi się zrobić na weekendzie...

podcięłam wierzby przed działkę - starałam się w kulki nawet troszkę się udało

wykopałam cyprysika Squarossa Aurea i przeniosłam na inną rabatę

wsadziłam w jego miejsce cyprysika Columnaris (rabat jeszcze z włókniną, ale dokońca tego tygodnia mata szmata zniknie - już zaczęłam wydzieranie

kupiłam kilka żurawek i tataraków na nową rabatę

mąż mój wraz z kuzynem rozpoczeli produkcję mebli ogrodowych - z własnego drewna i własnego pomysłu

mebelki czekają już na malowanie , przydarzą się bo w weekend robimy dla synka urodziny i rodzinka się zjedzie

pomalowałam również huśtawkę - prezent od mojego taty, wcześniej mój mąż położył na niej dach i gont

teraz po założeniu obrzezy do rabaty I czeka mnie wydzieranie spod kamieni włókniny
już się nie mogę doczekać efektu bez tego czarnego ohydztwa, w którym kiedyś byłam zakochana???
jak dobrze że człowwiek czasami zmienia swe poglądy

pozdrawiam i wracam walczyć z włókniną
s
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:49, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Super Ci wyszły te Gierczusiowe doniczki.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:33, 23 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, myślę że za dużo podlewasz, ona znosi suszę bardzo dobrze i tak leży może z nadmiaru wody... wyciepaj, dam Ci. Jak u mnie byłaś, nie chciałaś, mówiłaś że masz od kolegi, ale jak się tak sprawy mają, dam Ci jak się spotkamy ile? no właśnie, kiedy się spotkamy?
10go sierpnia?

Ja wczoraj cięłam limki - wierzchołek bez kwiatu z kilkoma parami liści, liście obcinałam do połowy żeby zmniejszyć parowanie, w ukorzeniacz i do ziemi. Anabelce możesz boczne pędu przygiąć do ziemi, przysypać i przymocować szpikulcem/frutem, za rok powinnaś mieć ukorzenioną sadzonkę Może tak jak limkę też się uda, spróbować możesz
to moje wczorajsze:

Moją anabelkę załatwiłam nawozem i nie mam. Anitka mi dała ukorzenioną gałązkę, ale też marniutko wygląda po moim urlopie

A jakie spotkanie???
I jeszcze mam pytanie odnośnie pomidorów- piękne masz, a czytałam gdzieś, że jakieś daszki im robiłaś???
Moim liście się pozwijały, od słońca chyba??? Pomóż!
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:32, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś lecimy ważkowo???
Ja też upolowałam

Edit.. moja była szaro-błękitna

I przyszły przed chwilą liliowce

Wazka śliczna , mam ją też na zdjeciu. Do mne liliowce nie przyszły i strasznie się denerwuję że zwiędna bo tak jest gorąco.
Rododendronowy ogród II. 14:31, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziś lecimy ważkowo???
Ja też upolowałam

Edit.. moja była szaro-błękitna

I przyszły przed chwilą liliowce

Wazka śliczna , mam ją też na zdjeciu. Do mne liliowce nie przyszły i strasznie się denerwuję że zwiędna bo tak jest gorąco.
Ogródek Anity 14:26, 23 lip 2013

Do góry
Megi
Proszę bardzo, tylko że ja mistrzynią kompozycji to nie jestem...
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:26, 23 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Piszę na raty, ale ..... czasu brak.
I Gierczusiowe doniczki....

Donice boskie - co tam w nich masz ? tak detalicznie ... możesz wymienic mi nazwy? bo wyglądaja bosko !!!

Liliowo u ciebie i liliowcowo - slicznie - jak zwykle- i jakos mnie to nie dziwi. Czy "moja" ulubiona u ciebie rabata z liliowcami i brzozą bedzie jednak zmieniana ? pytam bo ona troche "moja" jest - tak mi sie podoba... ze sie do niej przyzwyczaiłąm troche..

Kilka dni nie zaglądałam a tu widze ciebie na wysokosciach, walc (-ec) z M jak w Tańcu z Gwiazdami ( ty Aniu to ta gwiazda - każdy chyba tu to przyzna.., nowy domek dla owadów, nowy kwiat lotosu, tyle motyli w odwiedzinach u ciebie i przepiekną lucyferkę... az zazdroszcze jej - to mój ulubiony kwiat a moją szlag trafił zanim jeszcze wyrosła.

Rozbawiłas mnie tą wizją odwiedzin z maczetami twojego buszu za 5 lat.., spoko z Cejrowskim i maczetą przyjedziemy świetowac nie drugie ale piate albo dziesiąte urodziny twojego ogrodu.

Czekam na fotki nowych jeżówek i pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:21, 23 lip 2013

Do góry
Aneczko, to zdjęcie z ważką jest przepiękne, wow .
Przy okazji zostawiam juz życzenia imieninowe, bo potem nie będę zbyt mobilna.
Buziam ciepło, wszystkiego najpiękniejszego :*.

Metamorfozy ogrodowe 14:00, 23 lip 2013

Do góry
To my z Beatą razem zaczynałyśmy... i najbardziej mi sie spodobało "wydawało mi sie już tak pięknie"... zupełnie jak ja
2008 wrzesień

2013 czerwiec
Dla odmiany czas na zmiany... 13:43, 23 lip 2013

Do góry
kurcze...wcięło mi wszystkie powiadomienia...nosz przecież zaraz wyjdę z siebie
Mój zielony świat malowany roślinami... 13:08, 23 lip 2013

Do góry
i kilka różności

Mój zielony świat malowany roślinami... 13:05, 23 lip 2013

Do góry

Mój zielony świat malowany roślinami... 13:01, 23 lip 2013

Do góry
a teraz ujęcie "koła"
uuu ale sie boję

Mój zielony świat malowany roślinami... 12:59, 23 lip 2013

Do góry
teraz moje nowe wyzwanie mąż się śmieje ze przy dzieciach do końca wakacji skończę
ale idzie po mału i liczę że rośliny się przyjmą. całości narazie nie będzie ;P dopóki nie posprzątam
Mój zielony świat malowany roślinami... 12:57, 23 lip 2013

Do góry
nic nadzwyczajnego ale mojego

Mój zielony świat malowany roślinami... 12:56, 23 lip 2013

Do góry
Zdjęcia robiłam starym aparatem bo akurat jak się wybrałam do ogrodu drugi padł a ze obiecałam więcej zdjec to zapraszam

Tess to zakatek a po prawej nowe wyzwanie czeka ale już nie robię na szybko
zobaczymy co z tego wyjdzie
--- proszę zwrócic uwagę na "jakość" ziemi tragedia

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:52, 23 lip 2013

Do góry
Nowa zmiana warty w skrzynkach
Ogóreczki:

Sałata:

Rzodkiewka:

Szpinak:

Buraczki:

Fasolka:

Lilie w balii przy wejściu:

Lilie miały być białe, będą pewnie pomarańczowe ech dobrze ze w doniczkach, Teściowa się ucieszy

Graham Thomas niezawodnie kwitnie od miesiąca już

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:45, 23 lip 2013

Do góry
Posadzona buchanani, ciachnieta na pol

Limki sie zbieraja

Zawilce japonskie, moje ulubione

Przetacznik Christa:

Sloneczniczki niespodzianki, skad ja je mam?

Jezowki

Ciachnięta ostróżka odbija:
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:42, 23 lip 2013

Do góry
Małgosiu, zapraszam Jak się wyrobimy, w niedziele wstąpi na mnie Gabrysia (GabiK) z rodzinka, wracając od Alinki, może wtedy?

Reszta porannych fotek. jejku już 13ta! ale ten czas leci, a jeszcze tyle do zrobienia..

Róże

Eden tuz tuz

Mozart:

NN:

Pomponella ma bardzo długo utrzymujące się pomponiki, tu z zawilcem

Tu nowa jej gałązka z paczkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies