Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

elzbieta_g 20:41, 26 wrz 2013

Katkak napisał(a)
W Nowym Sączu jest też świetny skansen (trafiliśmy na jakąś coroczną imprezę i udało nam się nawet być na mszy w tym kościółeczku, fajnie ) i jest tam też miasteczko galicyjskie. Polecam, fajnie wybrać się tam z rodzinką

uwielbiam takie wycieczki, rodzinne ,ciekawe i gdzie nie trzeba pół dnia spędzić w drodze, jest tyle miejsc w pobliżu o których nie mamy pojęcia
Katkak 07:57, 27 wrz 2013

Tak, a tak blisko mamy kopalnię soli w Wieliczce i w Bochni. Do zwiedzania z dziećmi gorąco polecam w Bochni. Dla dzieciaków super atrakcja także pod względem multimedialnym, rewelacja, serio. W kopalni spędza się ok 3 godziny, a mój synuś dopiero pod koniec zaczął się nudzić. Obok jest taki malutki skansen - zagroda sześciu oraczy. Też fajny, można tam nawet kupić sobie na pamiątkę jakieś gliniane naczynia, zioła. W pobliżu też jest fajny plac zabaw dla dzieci. Takie drewniane domki, mostki, przejścia, jednym słowem kupa uciechy
Katkak 08:00, 27 wrz 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak już pisałam ja tam widzę wrzosowisko z trawami. Kształt rabaty zrobiłabym taki i pociągnęłabym ją do płotu włączając to co rośnie za wierzbą.
To ten kawałek z trawami. Dołożyłabym trzecią tą wysoką jak wywalisz wierzbę. Przed nią jeszcze jedną azalię. Te mniejsze trawki przesadź do przodu. Te kolorowe plamy to wrzosy w kolorach jakie uznasz. Wyjdzie wtedy coś podobnego do mojego.

Dla mnie bomba
WilczaGora 10:05, 27 wrz 2013

Kasiu, masz cudowny, magiczny wręcz ogród....
wspaniale było pospacerować ..
Katkak 18:42, 27 wrz 2013

Dzięki Ewo i Marcinie, cieszę się niezmiernie
Katkak 18:50, 27 wrz 2013

Mam pytanie: zerwałam z funkii te pozostałości po kwiatach, wygrzebałam z nich nasionka, Czy da się w ten sposób rozmnożyć funkie? Czytałam, że się da ale, że to dość długi i skomplikowany proces, który nieczęsto kończy się sukcesem. Podobno nasionka trzeba włożyć do naczynka z piaskiem i od 3 - 6 miesięcy przechowywać w lodówce i dopiero po ty czasie wysiać do doniczek. Jak Wy robicie?
Katkak 20:25, 27 wrz 2013

Rudy warkocz winobluszczu
I aronia w jesiennej odsłonie
malgorzata_s... 20:33, 27 wrz 2013

Ładna jesień .
Katkak 20:45, 27 wrz 2013

Ale już dziś sprzątaliśmy w ogródku, schowaliśmy trampolinę, mebelki z tarasu, schowałam swoje kolorowe lampki i tak mi się smutnawo zrobiło, że zamiast szaleć z ozdabianiem, to trzeba powoli wszystko chować :/ Z drugiej strony jechaliśmy dziś do Jasła i jak patrzyłam na te kolorowe lasy, to aż za serce chwyta tak cudnie
elzbieta_g 20:52, 27 wrz 2013

Katkak napisał(a)
Ale już dziś sprzątaliśmy w ogródku, schowaliśmy trampolinę, mebelki z tarasu, schowałam swoje kolorowe lampki i tak mi się smutnawo zrobiło, że zamiast szaleć z ozdabianiem, to trzeba powoli wszystko chować :/ Z drugiej strony jechaliśmy dziś do Jasła i jak patrzyłam na te kolorowe lasy, to aż za serce chwyta tak cudnie

a z Jasła do mnie 10 min drogi i to przez piękny las warzycki