Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 01:09, 22 sie 2013

Do góry
To wstawię jeszcze kilka fot z półwyspu i pozdrawiam u mnie czły czas super pogoda.

W kamiennym kręgu od początku 01:05, 22 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, czy ta żółta roślina, to tojeść rozesłana?
Interesuje mnie, czy ona w słońcu rośnie i jaką glebę ma?
Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 01:01, 22 sie 2013

Do góry
Zachęcona i ośmielona przez Blokerkę, Joasię, pragnę donieść, że ten smętny widok ogrodu z listopada 2011 r., uległ pewnym zmianom. Odważę się dodać, iż mimo niedoskonałości jeszcze wielu, ciągłej nauce, przesadzaniu itp, są to zmiany na lepsze. Zdjęcia niestety, takie sobie ( bo robione " dla siebie", dla celów poglądowych, żeby wiedzieć, co i jak zmienić na wiosnę/jesień) lub też przeludnione rodziną ( bo czynione głównie w celu jej uwiecznienia) Ale myślę, że oddają kierunek zmian.
jesień 2011
tak było wiosną 2013 po lewo od świerka
a tak to wygląda teraz, niestety, szkiełko w aparcie się mnie stłukło, stąd ten cień, no i nie mam jak zrobić teraz solidniejszych zdjęć do watku
Mój jesienny ogród 01:00, 22 sie 2013

Do góry
długiej i znów obserwowałem ptaki lecące, tysiące ich jest. Teraz byłem w miejscu gdzie przelatują nad lądem i obserwowałem ich od przodu. To nie są gęsi, lecą po cichu i słychać tylko świst skrzydeł , lecą nad głową może 8-10 m . Wygląda mi to na kormorany, było już szarawo ale dziś zaraz tam jadę i będę wcześnie i pójdę może do końca. Widoki bajkowe. Mierzeja to park , jak na u mnie nad Wisłą, chwasty po pachy świerszcze i piechotki grają na maksa, całkiem swojsko.. Niestety czasu ubywało niemiłosiernie i słońca też, wracałem już po ciemaku. Pokażę kilka fotek ptasich z podwórka

Mój jesienny ogród 00:56, 22 sie 2013

Do góry

W sobotę byłem w ogrodzie i znów wylądowałem nad jeziorem. W ogrodzie ładnie dużo trawek było i do tego piękna pogoda, cieplutko bajka. Powiem że zaczynają się pierwsze oznaki jesieni, obserwuję coraz więcej pojedynczych gałązek czerwieniejących coraz bardziej. Pojechałem tam znów tramwajem i nakręciłem film przez okno z ulicy Queen. Nawet fajnie wyszło. Kurczę znów będzie mi żal wyjeżdżać, już się przyzwyczaiłem do nowych widoków.

Mój jesienny ogród 00:51, 22 sie 2013

Do góry
Witam serdecznie. Jak się robi ogródek po kanadyjsku będzie jutro czy pojutrze, chcę dorobić jeszcze fotek.

Mój 4 arowy azyl... 00:27, 22 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu nie jest tak źle ja mam takie dzielżany, w tamtym roku dostałam od przyjaciółki, słabe trochę zdjęcie

Nie jest, Aniu, co mnie bardzo cieszy!
Twoje dzielżany podobne do tych moich ciemniejszych, chyba nawet takie same
Mój 4 arowy azyl... 00:24, 22 sie 2013

Do góry
Też podpieczone; Z trzech zakwitła mi na razie jedna ale trzema kwiatkami

Floks

Otrzymana z nasion różowej

Ostróżka i Agastache

Blokersi w ogrodzie 00:22, 22 sie 2013

Do góry
Joasia napisał(a)

Nie mogę oczu oderwać od tego murka z poskręcanymi pniami!

A łąka jak z bajki
Jak nic przeczytam wszystko

ps. choć tu o kwiatach się pisze, to ja nie mogę się opamietać i napiszę, że sama jesteś jak naturalny kwiat Joaśka, piękna dziewczyno
Mój 4 arowy azyl... 00:15, 22 sie 2013

Do góry
Basiu nie jest tak źle ja mam takie dzielżany, w tamtym roku dostałam od przyjaciółki, słabe trochę zdjęcie
Anglia sierpień 2013 00:10, 22 sie 2013

Do góry
recento napisał(a)

ten z kolei z East Lambrook Manor ,/ w czasie zwiedzania ogrodu ,ani razu nie zaszczekał... ale chyba taka natura jamników../

To chyba jakaś zmyślna gilotynka, tylko do obcinania czego?
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:07, 22 sie 2013

Do góry
Cd.
Mój 4 arowy azyl... 00:04, 22 sie 2013

Do góry
Różności

Gloria Dei/Peace też mi się ostała

języczka pomarańczowa bardzo w tę suszę ucierpiała

Hosta plantaginea rozpoczyna kwitnienie

złocień korzeniasty i aksamitka drobnokwiatowa

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:01, 22 sie 2013

Do góry
Cd.
Bajkowy ogród Weroniki 00:00, 22 sie 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Dzięki za chęci wysłania ,kiedy tniesz ja sadzonki robiłam wiosną ,odbiorę kiedy będziesz cieła,aa odmiany jakie masz to przyjmę.Pozdrawiam

Dasz hasło, utnę wg instrukcji Twojej. Pozdrawiam.

Len.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:56, 21 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
O rany Toz to prawdziwe pomodorrro Aniu,normalnie zapachniało mi Italia Mniam....
P.s wstawiaj róże ,nie obijaj się Popatrzę u Ciebie,ale nie namawiaj,nic z tego

No dobra może nabierzesz ochoty same dzisiejsze

Bajkowy ogród Weroniki 23:55, 21 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Weronika, ależ piękne te dzielżany masz, w ogóle nie znałam tej rosliny. Tak jak podobają mi się rudbeki, jeżówki, tak i dzielżany. Czy one są podobnej wysokości? Wydają się wysokie (ok. 100)

Weroniko, u siebie wątku, w odpowiedzi na Twoj wpis i wspaniałe zdjęcia, proszę jeszcze Cię o parę wskazówek. Pomożecie?

Agato, zajrzałam na Twój wątek...
Dzielżany widziałam z okien samochodów, i mówiłam, ze to chyba marcinki w niespotykanych kolorach (wysokie, w cieniu ok. 150 cm, w słońcu ok.100). Aż zaskoczyły mnie w Rododendronowym u Bogdzi, i tak poznałam ich nazwę i dostałam sadzonki.
Coleusy rosną za dzielżanami, lubią w cieniu.

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:48, 21 sie 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Anek, przypomniałay mi sie Twoje pomidory w przekroju z zeszłego roku i poleciałam po swoje-co prawda zwykłe, ale wcinam je sobie teraz z ...cukrem

Smacznego, samo zdrowie z tamtego roku micha pomidorów
Starorzecze na górce 23:44, 21 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Cudowne masz te róże, Weroniko. Większość wygrzewa się przy scianach.

Nie znałam w ogóle Paul'sa Scarleta (to ten: intensywnie malinowo-różowy?). Jest wyjątkowo piękny. Kwiat mnie kompletnie oczarował. Ale jak rozumiem ani nie pachnie, ani nie powtarza?

A ta róża blado różowa kwitnąca w bukietach na ostatnim zdjęciu - to co?

A co do Rosarium Uetersen: czy ona przez cały sezon tak obficie kwitnie?

Agato, Paul's Scarlet czerwony z odcieniem wiśni kwitnie VI-VII intensywnie, potem pojedyncze kwiaty.

Różę różową kupiłam w ogrodniczym jako różową (bo innych nie było). W pierwszym roku wydała pojedyncze, niepozorne kwiaty, a w drugim szaleństwo, poniżej (VI, VII).

Rosarium Uetersen kwitnie od połowy czerwca przez miesiąc intensywnie, potem zawiązuje następne pąki i pojedyncze kwiaty a wrzesień i październik znów intensywniej na wyższych gałązkach, patrz paźdz.)(razem z marcinkami).

Mój 4 arowy azyl... 23:39, 21 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Piękna ta kępa córki, ale chyba już wiekowa, moje jeszcze małe!
Basiu pozdrawiam, ostatnio jakaś nieczasowa jestem

Nie uwierzysz Irenko, ale ona ma dopiero cztery latka
Pozdrawiam również, i ja wyrobić się nie mogę

Edit Przypomnialam sobie, że zrobiłam dziś fotkę winorośli, której sztobry od Ciebie dostałam. Oto one. Przyjęły się trzy patyczki Chyba będę musiała je posadzić na docelowe miejsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies