Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

popcorn 10:58, 16 wrz 2013

Cudny wianek! Gratuluję zdolności!
Nie masz czasu do mnie przyjechać, cooo?

pozdrawiam
K.
14:27, 16 wrz 2013
Trawę cytrynową używam do przede wszystkim jako aromatyczny składnik dań egzotycznych (moja ulubiona to kremowa zupa z brukwi i mlekiem kokosowym z dodatkiem grzybów i wielu innych składników, z których egzotyczne jest chyba tylko mleko i odrobina imbiru), albo dodaję ją do dań z ryżu, do zaparzania herbat i napojów. Dla wydobycia smaku i aromatu rozgniatam ją nożem i przy końcu gotowania usuwam z potrawy.
Jeśli lubisz kremowe zupy i eksperymenty ze smakiem, to przygotuję przepis.

Nie muszę dodawać, że i pięknie u Ciebie i ciekawie.
jotka 16:12, 16 wrz 2013

Gabrysiu, fajnie, ze przygarnęłaś tradycję wiankową. Są piękne pod warunkiem, że z naturalnych elementów.
W domkach macie je gdzie pieknie wyeksponować, w bloku gorzej ale tez można próbować .
Gabriela 09:54, 17 wrz 2013

Kuklik napisał(a)
Gabrysiu, uwielbiam Twój ogród i wpadłam zaznaczyć go ponownie w obserwowanych, bo wszystkie wątki mi się wykasowały. Też uważam, że mniej znaczy więcej i mam nadzieję przynajmniej częściowo nadrobić zaległości
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Dziękuję kochana. Rzadziej tutaj pisząc wklejamy więcej zdjęć , statystycznie rzecz ujmując.
Gabriela 09:57, 17 wrz 2013

jotka napisał(a)
Gabrysiu, fajnie, ze przygarnęłaś tradycję wiankową. Są piękne pod warunkiem, że z naturalnych elementów.
W domkach macie je gdzie pieknie wyeksponować, w bloku gorzej ale tez można próbować .

Można, widziałam takie w blokach, oczywiście bożonarodzeniowe, to były bloki właśnie z domofonem, albo z takimi zamykanymi klatkami. U Ciebie i u Basi nie da rady? Bo słyszę trochę żalu w głosie.
Gabriela 10:07, 17 wrz 2013

mira napisał(a)
zauważyłam w szybce ten kosmos a w zasadzie calą ląkę kosmosową chyba więc uprzejmie proszę o ten widoczek
haha skoro tyle widać w tych szybkach pomyślała, że masz ogród z lustrem

I dobrze pomyślałaś. Największe lustro robi się na tarasie, bo okno jest ogromne i cudownie się w nim odbija niebo, ta okrągła rabata.
Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.

Gabriela 10:16, 17 wrz 2013

"Oto widzisz znowu idzie jesień, człowiek tylko leżałby i spał..."
Co Ci poeci widzieli w tej jesieni?.

Bogdzia 15:54, 17 wrz 2013

Piękne widoki. W tle widze dojrzewające owoce róż , będą ptaki miały radochę i koty tam się nie odważą polowac. Pozdrawiam Gabrysiu.
Dzidka 17:18, 17 wrz 2013

Gabriela napisał(a)

Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.

I dobrze, że zrobiłaś ten widoczek, bo mogę zobaczyć, że przeważają białe kosmosy.
Nie wiem dlaczego, ale w tym roku nie mam żadnego białego.
Najbardziej mi żal pełnego o postrzępionych płatkach.
paniprzyroda 18:06, 17 wrz 2013

Śliczna zapowiedź jesieni. Kosmosy bardzo ładne. U mnie też w tym roku zabrakło białego. Jak oglądam u Ciebie takie cudne błękity czarnuszki i pozostałe jednoroczne, to chyba reaktywuję mój warzywniak i posieję cynie, dalie, kosmosy, nagietki, aksamitki - mój żelazny zestaw, który siałam co roku. Pozdrawiam.