Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 21:50, 13 wrz 2013

Katkak napisał(a)
Weroniko ależ pięknie u Ciebie, feeria barw! Też tak chcę I dom masz taki piękny, świetny ma kolor. Mój domek jest żółty, łady, ale taki oklepany, a Twój ten kolorek ma kapitalny . Będę zaglądać i trochę odgapiać, ok?
Pozdrawiam

Katkak, dziękuję i zapraszam. Musisz dorobić PODPIS, bo trudno do Ciebie trafić...
Pozdrawiam ze wspomnieniem cieplejszych wieczorów niż dzisiejszy. Mamy już kominkowe ciepełko.

weronika77 21:59, 13 wrz 2013

Aniu z Kamiennego, pozdrawiam serdecznie.

agata19762 22:05, 13 wrz 2013

rozchodniki masz także ładne...
mój kominek tez przygotowany, nawet drzewo ułożone...
ale jeszcze nie palimy
Aneczka 05:52, 14 wrz 2013

weronika77 napisał(a)

Aneczko, dziękuję za miłe słowa. Słuchaj rad naszej Danusi, podpatruj co Ci się spodoba, a czas leci szybko, i szybko będziesz się cieszyć swoim ogrodem. Robiłam na początku podobnie jak Ty, sadziłam co mi się podobało, potem dzieliłam na więcej. Wsadź kilka kęp rozchodników, łatwo się rozrastają, nawet z jednej łodygi dzieliłam na części i każda się ukorzeniła. Ładnie wyglądają z trawami, i nie tylko, w każdym czasie. Siej tytoń ozdobny i kosmos, goździki brodate, aksamitki, potem same się wysieją, a Ty w tym czasie będziesz spokojnie planować i robić powazniejsze nasadzenia. Pozdrawiam.

Dziękuję za podniesienie na duchu i podpowiedzi Rozchodnik faktycznie świetnie się przyjmuje. Kiedyś miałam tylko jedną kępkę i niechcący jedna gałązka mi się ułamała, więc ją wcisnęłam obok w ziemię tak po prostu, a na drugi rok miałam już dwa. Teraz mam 3 + kilka wsadzonych w tym roku.
A te nasionka to sieje pani wprost do gruntu, czy najpierw w doniczkach i na parapecie trzyma a potem do gruntu?
Mala_Mi 10:08, 14 wrz 2013

weronika77 napisał(a)

Oj nie ta fota sie została....
Hortensje masz po prostu full wypas... OBŁĘDNE To się nazywa mega bukiet

A teraz mykam do ogrodu
Milka 10:48, 14 wrz 2013

Oj, ciut zazdraszczam tych astrów, posieję na bank za rok
bajkowy, kolorowy nieustannie uwielbiam
Milka 11:59, 16 wrz 2013

Weroniko, to że wszędzie coś innego, nie oznacza starzenia masz pięknie i basta, tylko podziwiac i się cieszyć
kachat 12:51, 16 wrz 2013

Ale u ciebie jest pięęęęknieee.... Nie mogę się nadziwić

A ta rabata... Też taką chcę! Tylko u mnie nie ma tyle słonka...
A powiedz proszę, co to rośnie takie różowawe w tulipanach, w samym środku zdjęcia, takie niskie coś przy samej granicy trawnika. Skalnica..?
malgorzata_s... 22:23, 16 wrz 2013

Witaj Weroniko. Na forum jestem od połowy sierpnia ale zaraz prawie trafiłam do Twojego ogrodu. Chodzę tu często i każdorazowo wpadam w zachwyt. Staram się aby mój ogród był kolorowy od wiosny do jesieni ale Twoje dzieło jest niedoścignione. Bajkowy a raczej baśniowy klimat.
Aneczka 09:08, 17 wrz 2013

weronika77 napisał(a)

Weroniko czy ta chortensja to nie przypadkiem vanille fraise? Bo planuję sobie taką kupić. Chcę też kupich chortensjelimelight, ale wydaje mi się, że valille jest efektowniejsza i dłużej kwitnie. Jeśli tak, to posadzę ją na pierwszym planie przy samej bramce.

Co do siania kwiatków, to już przeczytałam odpowiedź dla Bogdzi i już wszystko jasne Idąc za twoją radą co do siania kwiatów jednorocznych, dopóki moje roślinki nie urosną, kupiłam sporo odmian, bo oczywiście nie mogłam się już powstrzymać