*** Katkak, dziękuję i zapraszam. Musisz dorobić PODPIS, bo trudno do Ciebie trafić...
Pozdrawiam ze wspomnieniem cieplejszych wieczorów niż dzisiejszy. Mamy już kominkowe ciepełko.
Dziękuję za podniesienie na duchu i podpowiedzi Rozchodnik faktycznie świetnie się przyjmuje. Kiedyś miałam tylko jedną kępkę i niechcący jedna gałązka mi się ułamała, więc ją wcisnęłam obok w ziemię tak po prostu, a na drugi rok miałam już dwa. Teraz mam 3 + kilka wsadzonych w tym roku.
A te nasionka to sieje pani wprost do gruntu, czy najpierw w doniczkach i na parapecie trzyma a potem do gruntu?
Ale u ciebie jest pięęęęknieee.... Nie mogę się nadziwić
A ta rabata... Też taką chcę! Tylko u mnie nie ma tyle słonka...
A powiedz proszę, co to rośnie takie różowawe w tulipanach, w samym środku zdjęcia, takie niskie coś przy samej granicy trawnika. Skalnica..?
Witaj Weroniko. Na forum jestem od połowy sierpnia ale zaraz prawie trafiłam do Twojego ogrodu. Chodzę tu często i każdorazowo wpadam w zachwyt. Staram się aby mój ogród był kolorowy od wiosny do jesieni ale Twoje dzieło jest niedoścignione. Bajkowy a raczej baśniowy klimat.
Weroniko czy ta chortensja to nie przypadkiem vanille fraise? Bo planuję sobie taką kupić. Chcę też kupich chortensjelimelight, ale wydaje mi się, że valille jest efektowniejsza i dłużej kwitnie. Jeśli tak, to posadzę ją na pierwszym planie przy samej bramce.
Co do siania kwiatków, to już przeczytałam odpowiedź dla Bogdzi i już wszystko jasne Idąc za twoją radą co do siania kwiatów jednorocznych, dopóki moje roślinki nie urosną, kupiłam sporo odmian, bo oczywiście nie mogłam się już powstrzymać