Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 01:05, 15 lip 2013

Do góry
Mugatka napisał(a)

Już przekwitają wiem że kwiatostany muszę zacząć wycinać ... ale te liście...
Rosną na raczej suchej rabacie obok lawendy która ma się bardzo dobrze ... więc raczej nie chodzi o wilgotność, której przetaczniki ponoć nie lubią ...
jakiś grzyb ? coś z nich jeszcze będzie ?

Ja radziłabym spryskać jeszcze tę matę wiklinową, bo na niej ta pleśń siedzi. Może z dala od maty przetacznik miałby lepsze warunki?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:40, 15 lip 2013

Do góry
Nahema która nie jest Nahemą też się zmieniła ale nie jest nią z pewnością nie pachnie więc to pomyłka Ciekawe co to za róża i jak duża urośnie .

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:36, 15 lip 2013

Do góry
Anabell w rozkwicie

Ta róża pierwsze kwiat miała inny niż wszystkie następne To jednak będzie Egon .Ładnie pachnie i ma inny zupełnie niespotykany odcień różu .W sumie ładna

Puste pole z wysepką kwiatową 00:36, 15 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy myślisz, Basiu, o takiej wysokiej 2 metrowej rudbekii?

Nie, Haniu, ta 2 metrowa to rudbekia naga. Są pełne i pojedyńcze.
Ja doczekałam się pełnej tej zwykłej

A ta półpełna
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:29, 15 lip 2013

Do góry
Mam pytanie związane z tym zdjęciem Ta wysoka róża to róża Klasztorna a ta obok to coś co samo wyrosło Czy to możliwe że to jest odnózka z róży Klasztornej? Dlaczego pytam, bo w ubiegłym roku rosło w tym miejscu sporo róż ale robotnicy wszystkie mi je zniszczyli Pomyślałam że któryś korzeń pozostał w ziemi i teraz odrasta z korzenia jakaś róża .nie związana w ogóle z Kasztorną bo coś za daleko to coś wyrosło ,no chyba ze jestem w błędzie .

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:21, 15 lip 2013

Do góry
Z innej perspektywy

Róże też mam śliczne choć nie wszystkie jeszcze kwitną.Nie grzeszę skromnością tak się przechwalać co?

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 00:14, 15 lip 2013

Do góry
Nareszcie Jola się śmieje szczególnie Jotka, bo Joku wdziałam dzisiaj z uśmiechem
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:14, 15 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie Dajano. Jak tam nowe plany ogrodowe?

Witam Agusiu ja dopiero weszłam na forum, całe dwa dni walczę z oczyszczalnią Nie wiem co się stało ale wylewa mi się pokrywą Wygląda mi na to że maty nie odbierają wody a to oznacza najgorsze z najgorszych ,odkopywanie całej oczyszczalni O matko! moja ciężka praca pójdzie na marne Tyle trawy posiałam tak ciężko nad nią pracowałam a teraz kiedy prawie skończyłam trzeba wszystko potraktować łopatą,chyba się zapłaczę No trzeba mieć moje zezowate szczęście Oj odwrócił mi się los już od dwóch lat w zupełnie innym kierunku Ki diabeł się do mnie przyczepił i nie daje mi spokoju .Zobacz Agusiu ile mam już trawki i jak płakać ,jak mam ją teraz zniszczyć skoro taka ładna ?

Drzewulcowo 00:07, 15 lip 2013

Do góry
Michalino dziękuję za odwiedziny i podpowiedź Jak mi się zdąży przygotować glebę, to piwonie przeniosą się na nowe miejsce jeszcze w tym roku.

Zastanawiam się co jeszcze tam wsadzić, aby ładnie się komponowało z resztą. Niestety nie może to być żadne drzewko i chyba też krzew nie, bo pod rabatą jest zbiornik oczyszczalni i podobno nic korzeniastego na nim nie można sadzić / ??? / Może ktoś ma jakieś doswiadczenia w tej kwestii? Bardzo by mi pasowało "coś w górę" dla równowagi do rabaty pod brzozą.

Może czerwona pęcherzyca?

W tle mój szpaler cyprysik Ivonne, z których tylko kilka przetrwało zimę 2011
Mój kawałek raju II 00:03, 15 lip 2013

Do góry
I trochę kwiatków

zakwitła Landini Fata morgana
Mój kawałek raju II 23:56, 14 lip 2013

Do góry
Gałęzie brzoskwini popodpierałam czym się da, aby więcej gałęzi się nie połamało
fasolnik w szklarence, już nie popróbuję
i inne ogórki
a tu malinki dzisiaj miałam ciasto z czerwonymi malinami, bo ich jest więcej
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:51, 14 lip 2013

Do góry
Ula- Bociusiowi chodzi o kwiatki miododajne..a żurawka i hosta.. to też kwiatek, ale dal nas, pszczółki wolą inne

To jest porządkowanie bylin w kolejności kwitnienia.... to, że teraz kupiłaś ostróżki nie oznacza, że to ich najlepsza pora...
Marzec krokusy biale obwodka w dzwonkach/trawach
Kwiecien biale narcyzy i hiacynty
Maj biale tulipany, goryczka (niebieska, jedyne ustepstwo)
Czerwiec, naparstnice, szalwia, ostrozki
Lipiec tojesc, daj odętkę białą, lub przetacznik (pszczółki to kochają)... zaczyna jeżówka
sierpien, wrzesien , , jezowki, szalwia i ostrózki po raz drugi, dzwonek skupiony (ten to kwitł mi chyba w czerwcu...ale dzwonek skupiony dopiero posadziłam)

Możesz posadzić te moje fioletowe czosnki małe.. też pszczółki to lubią.. ale to na początek lipca i raczej na inne rabaty.. są super

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:51, 14 lip 2013

Do góry
o dzięki ja z trytomą mam tak że liście są imponujące i nic nie marzną za to nie ma kwitnienia - więc trzeba zmienić miejsce

a na angielskim trawniku rosły tak

Mój kawałek raju II 23:49, 14 lip 2013

Do góry
ewalm napisał(a)
Jak zwał tak zwał, istotne że udany. Ty Aniu to kulinarnego bloga powinnaś prowadzić.

O nie w to się nie dam wrobić
dzisiejsze ogórki jutro od rana w słoiki robię
wieczorem przypomniałam sobie żeby sfocić
Żywopłotki cisowe. 23:46, 14 lip 2013

Do góry
Szmaty są położone tymczasowo, jak obsadzę trwałymi krzakami, roślinami to wyrzucę, inaczej bym się zatyrała śmiertelnie.

Tu już poprawki, poszerzone rabaty bo nie mam gdzie przesadzić brzozy, była w trawniku i ni przypioł i przyłatał, a źle kosić, to cytronelki będą miały schron przeciw słoneczny. Tylko kiedy wyrośnie większe drzewo a heucherki sadziłam dziś.

Lwie paszcza posadzona została z pojemniczka nie rozpikowana, była tak maleńka,że bałam się wziąć w palce.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:44, 14 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Połowa lawendy wczoraj przycięta, druga czeka do jutra

Jutro idę w teren mój z nożycami!!! też tak chcę!!
Mój kawałek raju II 23:33, 14 lip 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...może pamiętasz jakie będą moje maluchy jeżówkowe?Pozdrawiam.

takie
i ładnie rozwijają płatki te drugie takie wysokie
te drugie są trochę ciemniejsze, będzie zagadka, bo nie wiadomo gdzie wiatr nasionka rzucił
Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 23:30, 14 lip 2013

Do góry
W "Hortulusie" też fajnie było Uwieczniły się 3 gracje (chyba dziś mniej zjem na kolację

Żywopłotki cisowe. 23:27, 14 lip 2013

Do góry
Werbena od Joanny, ale ona jeszcze sie rozwinie wiecej?

Gdzie ja bym te kwiaty posadziła jak nie było by tej rabaty. a teraz jest wszystko w jednym miejscu, w przyszłości ma być obsadzone czymś trwałym. Trzeba planować co.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:23, 14 lip 2013

Do góry

Liliowce

Hortensje ogrodowe kwitną w dwóch kolorach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies