Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

paniprzyroda 17:22, 17 wrz 2013

Małgosiu w Skierniewicach dziewczyny coś wspominały o spotkaniu na koniec października u Kasi, może wtedy zabiorę cebulki, ewentualnie umówimy się inaczej. Myślę, że w kopercie bąbelkowej można wysłać bez problemu, ale chyba musiałabym je wysuszyć, bo póki co siedzą w ziemi, pada i nic nie można robić w ogrodzie. Dobrze, że w niedzielę posadziłam róże. Reszta roślin czeka. Pozdrawiam.
makkasia 20:16, 17 wrz 2013

Witam, widzę, że u wszystkich na ogrodowisku cebulowe szaleństwo zakupowe jest mi łatwiej, że nie tylko ja tak mam.
Czekam na zdjęcia nowych róż. pozdrawiam cieplutko
Margarete 00:19, 18 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu w Skierniewicach dziewczyny coś wspominały o spotkaniu na koniec października u Kasi, może wtedy zabiorę cebulki, ewentualnie umówimy się inaczej. Myślę, że w kopercie bąbelkowej można wysłać bez problemu, ale chyba musiałabym je wysuszyć, bo póki co siedzą w ziemi, pada i nic nie można robić w ogrodzie. Dobrze, że w niedzielę posadziłam róże. Reszta roślin czeka. Pozdrawiam.

Witaj Mariolko,
moje rosliny posadziłam juz wszystkie - te z poczekalni, jeszcze czeka mnie za to dokończenie rabaty od strony płotu sasiada - tam mam liliowce od Bogdzi i od Popcarol zaplanowane ale pada wiec robota rozgrzebana w połowie i czeka na poprawe pogody.
Spotkanie w październiku jak najbardziej na tak, a i cebulki w kopercie przesłane tez byłyby super. Decyzja nalezy do ciebie, adres mogę ci podesłac sms-em jesli wybierzesz te opcję.
Pozdrawiam
Margarete 00:23, 18 wrz 2013

makkasia napisał(a)
Witam, widzę, że u wszystkich na ogrodowisku cebulowe szaleństwo zakupowe jest mi łatwiej, że nie tylko ja tak mam.
Czekam na zdjęcia nowych róż. pozdrawiam cieplutko

Oj tak tak Makkasiu ...w moim wydaniu to naprawdę szaleństwo, patrze na tę kupę cebul posortowanych wg rodzaju i koloru, które stoja tuz obok mnie ( na podłodze w pokoju komputrowo-ksiązkowym zwanym szumnie "gabinetem") i zastanawiam sie gdzie to wszystko posadzę, ja mam przeciez tylko niewielki ogródek przy segmencie....... A jeszcze czekam na dostawe zamówiona przez net.....szaleństwo na całego........
Margarete 00:34, 18 wrz 2013

Jeszcze przed wyjazdem do Kutna na Święto róży nakupowałam rózności do posadzenia a mianowicie 3 rozplenice Litle Bunny, 2 liriope a do tego 3 wrzosy polecane przez Anię asc takie białe o kulkowych kwiatach (urocze są !!) no i 2 wrzosy o zółtych listkach jako uzupełnienie bo już kilka w ty molorze mam posadzonych.

Wszystko juz dawno sobie rośnie...
Margarete 00:37, 18 wrz 2013

Oto posadzone niedawno liriope - nawet już zakwitło, podobno ma kwitnąc dość długo tylko trzeba chyba je okrywac na zimę, trudno - to okryje a póki co podoba mi sie jest zywo zielone i ma sliczne maleńkie kwiatuszki.
Margarete 00:42, 18 wrz 2013

Nowo posadzona róża Askot przekwitła na większości pędów, został tylko jeden pąk - mam nadzieje,że jeszcze pokaże na co ja stać jesli powróci ciepła słoneczna pogoda

Chciałam jeszcze pokazac Chippendales ale jakos tak "nietwarzowo" wyszła, w ogrodzie było już mało światła i załączała mi sie lampa błyskowa która bardzo rozbieliła jej prawdziwy kolor, zrobię nowe fotki w słoneczny dzien a póki co tylko te nieudane pokażę
Margarete 00:54, 18 wrz 2013

I jeszcze troche widoków trawiastych - one teraz króluja wśród roslin z tym że u mnie wszystkie sadzone wiosna i latem więc sa cały czas nieduże choć sporo i tak urosły, a oto porównawcze fotki.

To zdjęcie z 30.05. widoczny miskant i mała rozplenica w morzu kory

A tu to samo miejsce fotografowane 15.06.= widać że miskant troche urósł i rozplenica tez rusza..

A tak wyglądał ten sam miskant i rozplenica przedwczoraj - 16.09

Trochę urosły ale sie cieszę............
Margarete 00:58, 18 wrz 2013

a to inny miskant - już wypuscił pióropusze a tez był sadzony malutki wiosna

I proso rózgowate

oraz moja rabata żwirowo-trawiastapowoli zapełnia sie

Dochodzą do nej coraz to nowe trawki - tu brązowe turzyce kupione ostatnio na wypadzie Ogrodowiskowym
Margarete 01:02, 18 wrz 2013

I jeszcze trochę jesiennych klimatów z tarasu