najpierw pierwszy domek zakupiony z działką
kwiecień 2008 i majo długa prosta
a to kwiecien 2011
no i z dziś
mój domek ogrodnika był ostatecznie zaprojektowany pod nasze potrzeby i wykonany przez znalezioną ekipę
składa się z dwóch części z pomieszczenia na narzędzia ogrodnicze i inne rupietki ogrodnicze i drugiej części na drewno do kominka - jednak tego drewna jest tam niewiele bo po wykonaniu domku tak mi się to miejsce spodobało że stwierdziłam że to świetne miejsce do siedzenia no i na jakieś ogrodowe też sprawy - teraz stoją skrzynki z bratkami wysianymi żeby ich deszcz nie zalał.
tak więc na drewno do kominka musi być miejsce z tyłu domu i teraz w tym roku będzie porządkowane bo kupiłam drewutnie no i powstaje tam moja aleja zachodzącego slońca
Ogrodowe w donicach.
Nie mogłam zrobić zdjęcia wszystkich razem bo mi samochodami podjechali i nie było dobrego podejścia.
To płaska odmiana ogrodowa bez nazwyNN
Hortensjom ogrodowym zagroziłam eksmisją, pewnie się wystraszyły i trochę kwiatów mają A tak na poważnie - łagodna zima i brak majowych przymrozków im sprzyjała
Już nie pamiętam, czy ta z patyczka, czy z zielnej sadzonki.
No i sprowokowałam kruszynkę do odwiedzin ... Bardzo się cieszę,że Cię widzę Elfiku Córciu moja ))))))
Piękny bukiet kwiatów na początek dziękuję serdecznie
Idę zajrzę czy coś wrzuciłaś .
Mebelki już chwaliłam wcześniej, ale za tę fotkę to muszę Autorkę pochwalić...katalogowa.....i zaczynam się przekonywać do brązowych traw, ta u ciebie śliczna (tfu, tfu) jest
Kwitną liliowce. Ten ciemny to niespodzianka, w zeszłym roku nie kwitł. To jeszcz nieduża kępa, wcześniejsza niż reszta, ale moje odziedziczone po poprzednikach "duże" liliowce tez już mają pąki.
To w innym miejscu, nie mogę objąć razem w jednym zdjęciem, są w zakolu daglezji i dwa zdjęcia wyszły.
Głowy w tym roku są mniejsze mimo, że sypałam nawozy z sercem. To sprawa dużych opadów, wypłukane zostały szybko z ziemi a tu podłoże piaszczyste.