Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona odskocznia 21:43, 11 lip 2013

Do góry
A tu jeszcze sporo pracy jeszcze przede mną. Na razie posadziła derenie i mała przechowalnia dla reszty roślin.

Mini wrzosowisko. Na płotek nie patrzcie, jest do zakrycia.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:42, 11 lip 2013

Do góry
oto i on, wysokości ok 1 m chyba a z dołu to następne odkłady

Przyjazny ogród 21:41, 11 lip 2013

Do góry
Aaaa... nie pochwaliłem się co dostałem, własne dziecko pana Staszka, u którego byłem we wtorek

Zielona odskocznia 21:40, 11 lip 2013

Do góry
Buk ładnie przyrasta, musiałam mu dać nowy kijek.

Nie wiem czemu zdjęcie mi się przekręca

Piaskownia na zakręcie 21:38, 11 lip 2013

Do góry

jeżówka Hot Papaya

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:36, 11 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj przyjechała wnusia na wakacje, od razu spodobała jej się moja juka

Sliczne zdjecie No to masz fajnie Elu z wnusią) A szarotka jakas wyjatkowa? piekna
Co z tym ogródeczkiem począć 21:34, 11 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Żeby nie było ze ja nie mam buszu

To miejsce na ostatnim zdjęciu super, ta ławka....może jakieś bardziej dokadne zdjęcie??Może dodać tam jakies horti....?
Ogród, a może coś więcej..... 21:34, 11 lip 2013

Do góry
Witam po dłuższej przerwie. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale jutro postaram się uzupełnić zdjęcia z powstałych projektów. W ogrodzie został wykonany kamienny placyk na ławkę z bali własnej konstrukcji, ścieżka z plastrów drewna, oraz pergola w stanie surowym.
W miedzy czasie powstał również borowik z drewna dębowego. Jednak tym razem nie do mojego ogrodu, tylko na poprawę mojego stanu budżetowego .
Piaskownia na zakręcie 21:33, 11 lip 2013

Do góry
Ach te rybie ogonki są takie urocze

Ogród w skali mikro :) 21:32, 11 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ta rabata czeka na wenę .. A weny cosik ni ma ... Jest jeszcze miejsce puste i nie umię się zdecydować , co tam wpakować... Chciałam rózową żurawkę ,żeby już nie dokładać więcej gatunków ale tam jest mega patelnia i ona tam raczej nie wytrzymie ....

Tam coś raczej z kwasolubnych trzeba posadzić....bo towarzystwo kwaśne też rośnie...hm...wiem, że to nie kwaśne, ale mi by pasowała lawenda w ziemi, a okrywowa róża (w kolorze różowym, ciemnym lub jasnym) w niewielkiej drewnianej donicy na tarasie....ale ja tylko głośno myślę......a może zamiast lawendy szałwia, ale nie wiem jak znosi kwaśną glebę......
Co to jest? 21:29, 11 lip 2013

Do góry
Poproszę o pomoc w identyfikacji tej urokliwej roślinki. Podpisana jako Desma, ale jakoś nigdzie o niej nie piszą pod taką nazwą.
Zdjęcie beznadziejne niestety, roślinka ma pokrój przywodzący na myśl... paproć, taka trójkątna gałązka

Zielona odskocznia 21:27, 11 lip 2013

Do góry
A tak to miejsce z różami wyglądało jeszcze w tamtym roku

Wiosna, początek zmian

I teraz

Lepiej, ale ciągle jeszcze nie to...
Spacer po moim ogrodzie 21:25, 11 lip 2013

Do góry
Chciałabym zagospodarować teren przed domem, a właściwie jego część. Nie mam pomysłu na roślinność. Na forum jestem "młoda", ale zdążyłam się już zorientować, że panuje tu bardzo rodzinna atmosfera i chętnie inni, bardziej doświadczeni ogrodnicy pomagają młodziakom. A więc jak, pomożecie? Z góry wielkie dzięki.
Pogaduchy skowronków 21:25, 11 lip 2013

Do góry
Elu, dzięki za odwiedziny wieczorową porą. Tak myślę, że skowronki bardzo zajęte, bo to okres wakacyjno - urlopowy. Na rabatkach rosną chwaściory, które trzeba tępić, kosić trawę na ogrodach i rozmawiać z kwiatami. Serdecznie Cię Elu pozdrawiam i za odwiedziny " Skowronkowa "przesyłam moją gloksynię.

Przyjazny ogród 21:23, 11 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
O kurde tyle się opisałam i nie kliknęłam wyślij....

To teraz w skrócie napiszę.. berberys jest śliczny ..daj go gdzieś na obwódkę... na słoneczko, sam rośnie w ładne kulki, po 3 latach co najwyżej drobna korekta, ale dobrze znosi cięcie.
Krzewuszka .. też fajna.. mam tech ich kilka, zrobię sobie z nich też niski żywopłocik.. bo do tej pory rosły w krzakach Ale juz wykopałam
Odnalazłam przy pomocy Renaty szkółkę... wiem gdzie jest.. na google wypatrzyłam

Dzięki za rady
Taki jak od Bogdzi

Moja działka. 21:21, 11 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś była na mojej działce Kasia zachwycała się różami

Po zwiedzaniu -odpoczynek miło się gawędziło dzięki Kasiu za miło spędzony czas

Bogusiu, widzę, że Kasi spodobał się Twój ogród Nie dziwię się, bo lilie i róże masz piękne
Pozdrawiam wieczorkowo
Przyjazny ogród 21:20, 11 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I ja sobie zrobię więcej liliowców, choć teraz już "po ogrodowiskowemu" mam dylemat z czym i gdzie.
Podobają mi się one same ze sobą we wstędze.

Podziw dla wykonanej pracy.
Acha, żeby było coś o przyjazności ogrodu mojego również: mieszka zaskroniec (więcej zaskrońcó: nie mam ślimaków, ropucha (ciekawe gdzie, bo woda tylko wartka) i jakiś drapieżnik rozprawia się z małymi kunami i gołębiami oraz innymi. Ptaków nie brakuje (dobrze, że już trochę ucichły, bo tego hałasu nie mogłam znieść).

Na innych przyjaznych mieszkańcach się nie znam. Ale jeż zimował pod irgami przy domu.

Witaj
Pięknie, bogactwo wszelkich form życia , ogród masz wyjątkowy, tak więc i gości nie brakuje. U mnie nudno, zmagam się z podszytem i mam step, ale życie szybko wróci.
Pozdrawiam

Zielona odskocznia 21:20, 11 lip 2013

Do góry
Już pokazuję co kombinuję.
Chodzi mi coś takiego po głowie, mam posadzone czerwone róże rabatowe i chciałabym posadzić przed nimi inne róże Bonicę, albo Aspirin. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Co myślicie???

Tutaj po lewej stronie myślę posadzić miłorzęba "kurczaka" z obwódką z trzmieliny, a w środku wypełnienie z żurawki caramel. Cyprysiki groszkowe posadzone są tylko tymczasowo i kwitną petunię które siałam.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:19, 11 lip 2013

Do góry
Haniu pozdrawiam, będę oglądała fotki ze spotkania
Co z tym ogródeczkiem począć 21:18, 11 lip 2013

Do góry
Co myślicie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies