Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:46, 11 lip 2013

Do góry
Fruwała w środku jak po salonach

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 11 lip 2013

Do góry
A teraz była sobie pszczółka Maja

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:41, 11 lip 2013

Do góry
Pora na serial Lotosowy. Dziś z bohaterką Pszczółką Mają.... ależ sie jej kwiatek spodobał...

Lotos.. lilie w tle.. widać różnicę w wielkości..

Solniczka w zbliżeniu... że wzięłam kiepski aparat.. a teraz pada deszcz i sie trochę przymknął kielich I pszczółka odleciała

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:36, 11 lip 2013

Do góry
Gratki na połowę wątku... masz takei piękne róże, że kwiatuchów już nie zostawiam..masz już swoje

No nie, tego nie masz Też cudny

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:20, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Róża, a obok pokrzywa, też jest potrzebna motylom.

Czy te czerwone pędy to od tej róży? Róża jest cudowna.
Rododendronowy ogród II. 11:19, 11 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja mam pytanie, czy osy są pożyteczne??? Bo to będzie odpowiedz czy domki mają zawsze dobrych lokatorów
Zakwitł Twój liliowiec pełny pomarańczowy.. śliczny Bużka

Aniu osy oczywiście maja swoją rolę do odegrania , podobną zresztą do roli mrówek , są czyścicielami w ogrodzie ale i robią trochę szkód również. wWżyciu nie ma ideałow. Pszczólki takie pracowite , dobry miodek robia a też użądlic potrafia ale nikt ich z tego powodu nie zabija.
Liliowiec i u mnie kwitnie ale posadziłam w suchym miejscu i ma mniejsze kwiaty niz zwykle. Bardzo go lubie, moim zdaniem jest sliczny.Mam nadzieje ze obydwie mówimy o tym samym liliowcu czyli o Kwanso:

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:18, 11 lip 2013

Do góry
A u mnie robi się hortensjowo

Jurajski Ogród 11:13, 11 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajskie lato - cd
]

cudowny widok
Początki w Kruklandii 11:08, 11 lip 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Justyna patrzę na to zdjęcie i poprostu jak jeszcze usłyszę od Ciebie że u Ciebie nic na rabatach nie rośnie i że nie widac to normalnie ......usunę Cie z powiadomień

Baaaardzo mi się podoba kącik z klonem i trzmielona pod nim. poprosze o bliższe ujęcie
Jurajski Ogród 11:07, 11 lip 2013

Do góry
Agnieszko podejrzałam u ciebie takie same zastawianie clematisów jak u mnie no to teraz już nie muszę sobie wyobrażać jak to będzie wyglądało
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:03, 11 lip 2013

Do góry
Buziaki zasyłam na okgrągłą półtysiączkę .. Poczytałam o chciejstwach i miłości do roślin .. I niemożności odmówienia miłorzębowi ... Buziaki .. Kwiatucha dorzucam

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 11:00, 11 lip 2013

Do góry
Rabatka w cieniu doczekała się w 2012 lokatorów, którzy dawno byli tam planowani, ale trzeba było poczekać aż urośnie osłona. Promocyjne ceny też nie były bez znaczenia i "nadejszła wiekopomna chwila" - 6 rododendronów posadzonych! Niestety były już po kwitnieniu i trzeba było czekać na kwiaty do wiosny tego roku.

To Pearce's American Beauty w towarzystwie kokoryczki, tawułki, miodunki,

to rododendron catawbiense grandiflorum

a to Nova Zembla

Nie kwitł Roseum Elegans (był najmniejszy i dostało mu się miejsce najbardziej słoneczne), biały o drobnych kwiatach zakwitł... dużym kremowym kwiatem najwcześniej (nie mam zdjęcia) i jest jeszcze nr 6 ale nie mam pojęcia jaki.
Ogród Nebel 10:53, 11 lip 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Ponieważ wszystkie rośliny, które kupiłam zostały posadzone. W końcu zebrałam sie na odwagę i powycinałam co nieco. Tylko cztery rosliny, reszta poczeka, gdy znowu będę miała natchnienie i siły trochę się namachałam przez te 2 dni.

To bardzo stary cis, ale został trochę źle posadzony. Oczywiście musi dostać jeszcze odpowiednią oprawę. Ale pomysł już jest.

Jałowiec, którego z grubsza przycięłam w zeszłym roku, teraz otrzymał ostateczny kształt.

To thuja, którą albo musiałabym wyciąć, albo próbować coś z niej zrobić. Wyciąć zawsze dam radę. Niestety niewiele widać, bo też tyle z niej zostało Na wszelki wypadek przed nię rosnąjuż nowe drzewka.

No i sosna, też drzewo, które rośnie u mnie od pocżątku. Przez parę lat uszczykiwałam jej tylko świeczki. Ale w zeszłym roku podgladjąc i wypytując Bogusława, odważyłam się ją radykalnie zmienić. Dzisiaj dokończyłam przycinania.

A co dalej z nimi będzie sama jestem ciekawa.

Witaj Ewa tę sosnę obserwuj i nie rób nic, po pewnym czasie mogą pojawić się na gałązkach nowe pędy, nie wycinaj ich i pozwól im troszkę urosnąć, potem jak będą większe (po ok. roku) możesz nad tym nowym odrostem obciąć pozostałość, i tworzysz nową poduchę nie na tak długich gałązkach. Możesz w ten sposób kształtować drzewo. Udaje się to wtedy gdy są igły, ale sosny potrafią się doskonale odradzać nawet na gałęziach bez igieł . oglądałem sobie spacerkiem i znalazłem to foto, pozdrawiam

Kraina Czarów w fazie projektów 10:48, 11 lip 2013

Do góry
Przeklejam od Danusi

Trawa: stipa tenuissima
Mój ogród w cieniu drzew 10:45, 11 lip 2013

Do góry
Myślicie, że pod tym wielkim kasztanem ( całkowity cień i sucho ) dałyby sobie radę funkie ?Nie mam pomysłu, co zrobić, żeby nie było takiego klepiska

Mój ogród w cieniu drzew 10:42, 11 lip 2013

Do góry
polichlorek napisał(a)
ile ja bym dała, żeby mieć takie piękne drzewa w ogrodzie... CUDNIE tu u Ciebie!!
zaglądam i pozdrawiam

Alu dzięki choć to dopiero początki, bo muszę uzbroić się w cierpliwość, bo fundusze niestety nie pozwalają na szybkie założenie ogrodu ale co sezon coś działamy, więc pomalutku do przodu

Alu czasem mam wrażenie, że naszej trawie bardziej jednak brakuje słońca niż wody

Beatko no jest to niesamowite, że człowiek już nie chce więcej zielonego

kilka zdjęć, niestety tylko zielonych

ogłowione na wiosnę wierzby:

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 10:37, 11 lip 2013

Do góry
Całość nie przedstawia się imponująco. Jest już po piwoniach, czekam na jeżówki i floksy.

Bardzo lubię czyściec wełnisty. Jak jest jakaś dziura do załatania na rabacie to pierwszy mi przychodzi do głowy właśnie on a druga bergenia. Nawet zimą widać je na rabacie. To są takie bezobsługowe, niewymagające rośliny. Znowu chciałam użyć słowa "pancerne", którego nadużywam, ale jak się zastanowić to właśnie takich roślin mam większość.

Tak kwitły floksy i jeżówki w ubiegłym roku

Wzrok przenosimy górą - w żadnym wypadku nie patrzymy na trawnik...
Po lewej dojrzewa rabatka cienista (akurat na zdjęciu jest równie słoneczna jak reszta ale najszybciej wchodzi na nią cień). Pokażę ją w kolejnej odsłonie.
Moja codzienność - ogród Oli 10:34, 11 lip 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
[b]
Nowe nabytki stożki przyjechały z pod Krakowa, ML i buczek

Mniam Śliczniusie, zwłaszcza stożki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitła mi moja nowa róża Moonstead Wood'

piękna ta róża...Dama z charakterem

pozdrawiam

edytowałam, bo chciałm powiedzieć, że w sobotę nabyłam grujecznika...i nieziemsko się cieszę, że masz go w swoim ogrodzie Danusiu...będę mogła podglądać co i jak z nim...póki co to zastanawiam się jakie towarzystwo mu dać

a teraz buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:29, 11 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Super ta skrzynia wyszła! Widziałam na żywo A Zygi to chyba ma dwa razy więcej zapału do prac ogrodowych niż Irenka..... bo przecież jest 2 razy większy
Irenko, musisz namówić Go na następne skrzynie - postawisz sobie zamiast donic przy tarasie domku letniego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies