Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 19:21, 09 lip 2013

Do góry
I kolejne moje "NN":
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:20, 09 lip 2013

Do góry
I taka lilia

cd bałaganu... na nowej rabacie... ale ten bałagan chyba zostawię.. dołowałam rośliny byle jak po przeniesieniu ze wsiowego, bo szklarnia...

Dziki Zachód czyli Bonanza.. ten liliowec zawsze ma najwięcej kwiatów..
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 19:19, 09 lip 2013

Do góry
Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie. Moja jedyna; póki co; róża pnąca w końcu przypomniała sobie, że czas na koncert koloru:
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:17, 09 lip 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Dzięki Aniu za info ahhh te lilie cudniaste

A lilia wodna czyli lotos.. dostał trzeciego pąka.. jupi, jupi, jupi ja......

A pierwszy pąk, prawie, prawie... czai sie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:16, 09 lip 2013

Do góry
Bałagan na różance...

Bałagan na wsiowym

Bałagan na skalniaku

Bałagan na trawiastej...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:14, 09 lip 2013

Do góry
Miro, to będzie długi POST.
Dziękuję za wspólną Anglię. Z taką rasową Ogrodniczką jak Ty było cudnie dzielić się myślami. Teraz to chciałabym poczytać Twoje zapiski. Sobie też zapisałam conieco.

Ogród Twój kipi roślinami i o to chodzi. I myślisz już o przyszłym sezonie ....niebywałe. Ja się chyba uwsteczniam czasowo, wydaje mi się że czas stanął w miejscu i tylko dziwię się, że kaliny już nie kwitną. Trudno mi zaakceptować tę lipcową zmienność i przechodzenie jednak (sianie bratków) do końca lata.

Wydaje mi się, że tą częścią ogrodu byłaś zaskoczona jak my wszyscy. Ta (mój M.) stwierdził, że mógłby mieć wszystkie żywopłoty z tego ogrodu (Bury Court front page): lipę, graby, buki.
Oto fotka pt Zadziwienie:

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:14, 09 lip 2013

Do góry
Moje horti ogrodowe.. po 4 latach po raz pierwszy zobaczyłam jakie to ma kwiaty
Ta sie zostaje, bo nie kwitnie ale ma ładne liście i stanowi zaporę dla malin.. kwiaty okazuje się, że ma śliczne

A ta ma jedne kwiat i idzie do wyrzucenia.. na bank.. po takiej słąbej zimie, tylko jeden pąk??? Wstyd...
Moja codzienność - ogród Oli 19:12, 09 lip 2013

Do góry
Agatko witam Cię

Nowe nabytki

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:11, 09 lip 2013

Do góry
I widoki liliowe...
Na upale szybko przekwitają, więc ... może to ostatnie takie ujęcie.. fajne połączenie wyszło.. przez przypadek oczywiście..

Bałagan na wsiowej rabacie

Różne kolory, ale kwitną najpierw pomarańczowe, dzięki czemu mniejsza kakofonia barw

Przypadkowe nasadzenie.. a mi się podoba.. jakoś też wyszło
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:08, 09 lip 2013

Do góry
Lilie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 09 lip 2013

Do góry
Przetaczniki też należą do ulubionych roślin bzyczków ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:06, 09 lip 2013

Do góry
Nie odpisuję indywidualnie..... ale wrzucę trochę fotek.. lelijek I coś tam jeszcze....
O cięciu lawendy poczytałam, jutro poobserwuję pszczoły. Ogólnie u mnie są wszystkie pszczoły i inne bzyczki z województwa.. chciałam zrobić foto lelijce i dojść się nie da.. rój lata Mam chyba bardzo dużo roślin miododajnych, bo pszczółek zatrzęsienie na nich... moje czoski też są ich ulubione.... po kilka na jednym małym łepku siedziało. I różne rodzaje bzyczków bez awantur...

Lelija w oddali.. dostęp wzbroniony

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:59, 09 lip 2013

Do góry
Madżenno, dziękuję za pamięć. Dowody pamięci zasyłam. Jestem wszędzie nie tam, gdzie być powinnam.

Pamiętasz swoją fascynację pomarańczowym, trawa to drżączka (briza media, chyba), dziewanna znana a kwiatki pomarańczowe, nie wiem?:

Ogród z łezką 18:52, 09 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Teraz zastanawiam się gdzie lawendę umieścić. Posadziłam wzdłuż róż, od miejsca gdzie kończy się odwodnienie liniowe, 24 szt.

Chciałam, żeby od strony furtki nie było widać tego odwodnienia, lawenda miała zasłonić. Ale teraz muszę ją do donic wysadzić, nie mam gdzie jej upchnąć, musi w niezalewanym miejscu być, tylko ta rabata pod salonem w grę wchodzi...A tam sobie dalie i mieczyki królują na razie...dalie mają dobre półtora metra, przecież ich nie ruszę teraz...i zgryza mam...przecież z donic muszą do ziemi pójść...czekać aż dalie wykopię??? Wytrzymają w doniczkach? Najwyżej je do Zabrza na balkon przywiozę, tam, nie podlewane, w doniczkach zmarnieją...

A jak zrobisz odwodnienie przy różach to już lawendy nie zmieścisz ?, ona wlaśnie przy nich najładniej wygląda....zrób zbliżenie miejsc między różami, zobaczymy czy się nie zmieści....a jak nie to do skrzynek i po sezonie zamiast dalii....24 sztuki to sporo....
Ogród do odświeżenia 18:31, 09 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czyli zżerał wszystko róży...nooooo, nie da się w osobnych miseczkach

Czekam na moje Mazowsza...mam nadzieję, że mi Ilsami nie zawładną

Lubisz, to dostajesz na dobry dzień

Na to wygląda, że z niego niezły egoista, ale za to piękny(tfu,tfu)
Dzięki Kasiu, Puchatek się przydał na pocieszenie po ciężkim dniu...padaka dzisiaj jestem, nadrabiam zaległości w domu.....czyli kładłam płytki na balkonie i ......spaliłam całe plecy, bo o 5 rano to mi się wstać nie chciało , a od 10 tam pełne słońce...teraz nawet po ukąszeniu komara podrapać się nie mogę
Chore Limelight:( 18:00, 09 lip 2013

Do góry
W mojej hortensji też zaczęły żółknąć listki. Posadziłam ją w ubiegłym roku na jesieni. Na początku pięknie rosła, teraz jednak wygląda na strasznie osłabioną. Rośnie w odpowiedniej ziemi (przynajmniej tak twierdził pan w ogrodniczym), nie wiem tylko czy dobrze postąpiłam ścieląc wokół dość grubą warstwą kory. Po odgarnięciu kory zobaczyłam korzenie na wierzchu i ślimaki. Czy to może być przyczyną żółkniecia?

W kamiennym kręgu od początku 17:48, 09 lip 2013

Do góry
krwawniki

lilia

pierwszy heliotrop

klematis
W kamiennym kręgu od początku 17:44, 09 lip 2013

Do góry
Spacer po ogrodzie
Ogród Tosi 17:24, 09 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Obiecane fotki dla Klamandyny
przedogródek

od strony tarasu

tył domu

Kurczę jak w wojsku, wszystko w porządeczku, wypucowane, równiutko... mucha nie siada
Pięknie to sobie wymyśliłaś
Ogród ogrodniczki 17:12, 09 lip 2013

Do góry
Całusy dla Ciebie i męża i dużo szczęścia i miłości.
Dorzucę jeszcze jedną od siebie dla Was obojga.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies