Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:42, 31 lip 2013

Do góry
Więc dziś uszczknęłam werbenki, zebrałam ogórki i inne pyszności, np. pełen zlew szpinaku ze cztery obiady jak nic

Lawendę przycięłam w donicy i nawstawiałam patyczki do ukorzenienia. czas pokaże

cdn
Może niedoskonały ale..... 21:41, 31 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Sosny szybko rosną, będziesz miała lasek, ani się obejrzysz. Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, na to liczę .Te były sadzone chyba 2 lata temu jako maleńkie sadzonki

To drzewa mają już sporo lat
Jesion - jak się wprowadziliśmy był cieniutkim drzewkiem.Nikt nie miał ochoty go ściąć a i potem kilka razy miał przyłożoną piłę motorową ale...został. Nie jest z mojej bajki ale był świadkiem naszego osiedlania

to świerk świąteczny. Nie mamy odwagi ani chyba ochoty go podcinać chociaż....może

fragment drugiego świątecznego- ale on rośnie brzydko

te mnie wystawiły na cierpliwość- kupiłam maleńkie sadzonki i w końcu urosły

kawałek żywopłotu

od strony wschodniej działki robi się zacisznie
Moje "Ranczo Akapulko" 21:40, 31 lip 2013

Do góry
Dzisiaj sąsiad Ta... pomagał mi przy sadzeniu truskaweczek , wyszły nam 4 grządki a na każdej po 30sztuk krzaczków truskawek.

Ja sadziłam bukszpan do koła altanki i na ścieżce.

Aż sąsiadka zadziwiona patrzyła co się dzieje na moim ranczo, powiedziała do mnie .
„ Aż wierzyć się nie chce że z takiej trawy i chwastów wyszła taka ładna działeczko, to nie do wiary, czego nie zrobią ręce człowieka ,” i zapytała mnie.
- A co będzie pod płotem ?

Odpowiedziałam jej , że tam będzie, sad owocowy i krzewy.
Bardzo się jaj podobało jak po woli zmieniam wygląd działeczki.
Choć przyznam wam , że dręczą mnie te zielone perze które zmieszały się z świeżo zasianą trawą.
Obawiam się , że będzie wojna między trawą a chwastami, i że one wygrają i zagłuszą mi trawę.

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:38, 31 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Zagajniczek rewelka , ale ten ogrod zimowy ... Łooo mammma .. Będzie bosssko .. Koparka mi zjechała i sobie orzypomniałam jak bardzo kofffam żurawki

A ta beza ... Nawet siem bojem pytać ile ma kalorii ...

Nie pytaj o kalorie .... częstuj się
Dla odmiany czas na zmiany... 21:38, 31 lip 2013

Do góry
Dzięki i do następnego miłego!

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 21:36, 31 lip 2013

Do góry
Idziemy za dom..a tu taka piękna ścieżka przy ścianie obrośniętej bluszczem (albo czymś takim), podwyższony murek.. i takie żółte berberysy.. krzaki kształtne jak od krawcowej.... a kolor cudniasty...... zdecydowanie te berberysy podobały mi sie chyba najbardziej

Słynny kompostownik Alinki... słusznych rozmiarów... i porządeczek wokół, że nie wstyd pokazać....

Woliera.. też nie wstyd.. jak napisała Iza.. to salony dla gołębi, a nie "gołębnik"

I bezkres ogrodu.. wielkiego ogrodu.. jest co tu robić.. oj jest..... jednym cyknięciem nie da sie objąć więcej niż fragment ogrodu...

cdn

Ogród w budowie - nieustającej 21:32, 31 lip 2013

Do góry
Gabrielo, bardzo się cieszę, ze mogłyśmy z Anią zobaczyć Twój ogród, już w niedzielę wielokrotnie mowiłam, że szalenie odpowiada mi Twój styl ogrodowy, że świetnie aranżujesz pzrestrzeń...
pozdrawiam i zamieszczę kilka fotek z Twojego pięknego ogrodu, pozwolisz ...?
...ale już to zrobiłam...

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 21:31, 31 lip 2013

Do góry
U Alinki wita gości olbrzymi podjazd.. i starannie wypielęgnowane krzewy i rabaty.... robi duże wrażenie.... bo jest duży

Wejścia do domu strzegą kaktusy - opuncje... imponujących rozmiarów..

I różne takie tam ozdoby..... (żałuję, że nie zrobiłam pięknych surfinii)

Wiąz "wredei" też mi się spodobał... kiedy mój będzie taki???

Może niedoskonały ale..... 21:31, 31 lip 2013

Do góry
Trochę z innej strony
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 21:27, 31 lip 2013

Do góry
Postaram sie ograniczyć w ilości zdjęć.. ale to bardzo trudne, bo ogród pełen niespodzianek, rabat, ścieżek.. jak w parku.... i nawet jest wielka woliera..z nietypowymi gołębiami (o odmianę sie pytałam..ale już zapomniałam jest ładny wilczur długowłosy.... szkoda, że z naszego powodu musiał być zamknięty w kojcu.. Przez nas wylądował za kratami

Ogród Alinki jak nazwa wskazuje znajduje sie blisko klasztoru .... po przywitaniu z gospodarzami i Sebkiem uciekliśmy zwiedzić klasztor... polską Jerozolimę....

W dziedzińcu klasztornym starannie wypielęgnowana zieleń.. ładnie przycięta wierzba, bardzo mi się podobała

Przewodnikiem naszej trójki (+ dwóch przypadkowych turystó) był Franciszkani.. i jak sie okazało pasikonik

W okolicy klasztoru jest co zwiedzać ... chętnie bym tam wróciła jeszcze raz. Na razie musiała nam wystarczyć makieta.... z trasami do wędrówek o długości 5-7 godzin...

Ogród u stóp klasztoru czekał Zwiedzanie i tak zajęło nam więcej czasu niż planowaliśmy..ale uczynność Franciszkanów nas zdziwiła, bo tylko dla nas , na naszą prośbę dostaliśmy przewodnika... opłata była dobrowolna i na kościół, po zwiedzaniu jak ktoś chciał .... byłam pod wrażeniem.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 31 lip 2013

Do góry
Sebek, wielkie dzięki za super gościnę

a oto kawałek Twojego pięknego ogródka widziany moim okiem...
[
Ogródek Anity 21:18, 31 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A to...no właśnie , może ktoś wie, jak się nazywa? Bo ja nie...

A ta bardziej pasuje mi do Tardivy.Ale piękne są te hortki,róże cudne i cała reszta także.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:14, 31 lip 2013

Do góry
Będę pierwsza bo moje gościówy dopiero pojechały
Trochę nas wywiało...ale słońce świeciło i deszcz nie padał a to najważniejsze...
Dziękuję za przemiłe spotkanie i do następnego razu!!!

Może niedoskonały ale..... 21:11, 31 lip 2013

Do góry
Debro , jest wszystko dzisiaj mój Tobi płoszył żaby które mieszkają pod funkiami i ślimaki wyjadają [chyba]. Sroczki też mam , sporo innych nieznanych mi z nazw i nareszcie doczekaliśmy się jaskółek pod dachem pralni.Cieszymy się bardzo bo miały opory przed zadomowieniem się

Huśtawka odświeżona i przestawiona

odchwaszczanie

tu ma być lasek, kiedyś.....

Ogródek Anity 21:10, 31 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ta również nn, miała być według metki Tardiva, ale raczej to nie ona...
Może ktoś wie???

Witaj Anitko.Mnie bardziej pasuje a patrzę na metkę mojej na Phantom.Jeszcze sobie pospaceruję.Czy sadząc dodawałaś kwaśnej ziemi?Popatrz na liście,te jaśniejsze plamy -takie trochę chlorotyczne.
Pogaduchy skowronków 21:05, 31 lip 2013

Do góry
pozdrawiam skowronki zamiast kfiatka cos na ząb na wieczór dzisiejsza kolacja

kleine pizza mit caprese salat
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:01, 31 lip 2013

Do góry

jak się nazywa ten kwiat?

i ten chociaz cieżko sie dopatrzeć

a te cudeńka mijam codziennie na spacerze

Kubusiowo II 20:55, 31 lip 2013

Do góry
Marlena Ja też zaglądam prawie wszędzie a śladu nie zostawiam Pozdrawiam

Ania u nas upały.... cały czas... nie wiem jak w Kubusiowie ale tutaj koszmar istny....

A takie zdjęcia wstawię

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 31 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

A to zdjęcie zostawiłem na koniec Ania może się nie pogniewa

[b]b]

I jak tu nie kochać Anny!!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:53, 31 lip 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)

Urocza jest ta green envy Sylwuś, gdzie masz ją posadzoną?? Jeszcze niedawno wiedziała ale wyleciało ;/

a tu na froncie domu ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies