Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 11:04, 04 lip 2013

Do góry

Pięknie wyglądają.
Pozdrowionka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:01, 04 lip 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Widzę, że kochasz otoczaki Podzielam to upodobanie, tez mam ich sporo.
Miejsce na wodotrysk i trawki śliczne, tylko te duże kamienie jakoś mi nie pasują, może to ich kolor?
Ranczo Edy 10:50, 04 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

tamaryszek macha do was teraz to już przekwitł szkoda że nie można zatrzymać cyklu paaaaaa

Widzę, że Twój tamaryszek też chyba lubi się pokładać. Ja swój zaplotlam od dołu, prowdząc go na tzw. 'własny pień'. Teraz stoi sztywno, tylko wiechę ma rosochatą od góry. A tak ciągle pod kosiarkę mi wpadał
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 10:46, 04 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)

Bardzo lubię zestawienie Luteusa i Diabolo, też ma takie
Ogród wręcz pedantycznie prowadzony, zadbany do ostatniego dźbła. No może poza stawkiem )))
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:45, 04 lip 2013

Do góry
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Jestem nowy tutaj i mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale
Mój problem to dziurawa mięta, nie mogę dojść co to może być. Dzieje się tak tylko jak rośnie w ziemi, czy to jakieś szkodniki, czy może grzyb? Już poddaje się.
Dołączam zdjęcia roślin (jakość może nie najlepsza, robione telefonem):

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:35, 04 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Dla ochłody i rozbawienia rowerzystów

Zaraz za ogrodzeniem jest ścieżka rowerowa. Niemal każdy się zatrzymuje, by popatrzeć na tulipana-wariata On lata we wszystkie strony rozpylając wodę. Trawniki to też bardzo lubią, nie tylko rowerzyści

suuuuperr wynalazek i atrakcja pozdrawiam serdecznie
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:21, 04 lip 2013

Do góry
Na działece mam rownież niewielki sadek założony 2 lata temu, gdzie rosną już drzewka i krzewy owocowe, jest nieduży warzywnik.

tu pośrodku posadzę jeszcze na włokninie truskawki i poziomki, aby zawsze je skubnąć gdy ma się ochotę na coś słodkiego

prawdopodobnie obie leszczyny przesadzę na rabatę przed dom, ale to dopiero gdy zostanie ułożona kostka i wyrównany teren, tutaj w miejscu najdalszym na działce i niewidocznym z ogrodu mamy kompostownik.

a ten świerk pierwotnie był naszą choinką w bloku a teraz od 2 lat rosnie na ogrodzie, ale we wrzesniu będzie przenoszony przed dom, ale rozrósł się nam przepięknie, bo był już taki biedniutki.

po ułożeniu kostki we wrzesniu, chciałabym założyc już porządny trawnik, bo to co mamy na razie to zwykła łąka - więc sporo pracy nas czeka oj sporo.
Chciałabym aby najpierw wjechał Pan z glebogryzarką, potem wyrównał ziemię i pytanie czy siać trawę na jesien, czy raczej wypryskać i wstrzymać się do wiosny?

będę wdzięczna za podpowiedź

pozdrawiam słonecznie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:19, 04 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

ale efekt !!!!!! super lawenda się nastroszyła i wszystko bajka pieknie Aga pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:13, 04 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga jak cudnie. Lawenda po prostu boska

Widać, że lubisz "od linijki" i rzeczywiście nie powinnaś iść w gąszcze
- nawet jak Ci się u kogoś podobają.
Po Twoich ostatnich doświadczeniach widzę, że mam podobnie
Puste pole z wysepką kwiatową 09:47, 04 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Elizko – ja już nie „przytarguję” nowych nabytków, a i tak rabatki poszerzam, bo roślinki się powiększają, jakby je ktoś pompował. Dla porównania: to fotka z ub. roku, porównaj z 1 zdjęciem powyżej. Seslerie się tak rozrosły, że dla żurawek nie było już miejsca, musiałam je przenieść

Elu, to seslerie nitida (lśniące?). Hakone ma chyba za dobrze u Ciebie ... .
Ależ u Ciebie wszystko grzecznie rośnie. Chyba nic nie musisz już robić w ogrodzie ?

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:44, 04 lip 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Mówię Wam - jakiego ja mam kochanego Męża!
Takie marzenie mi dziś spełnił:

Ale się ucieszyłam!!

Muszę mojemu M. pokazać, jak się z rozmachem spełnia marzenia żonki
Komplecik cuuuudo!!! Nie mogę wzroku oderwać!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:41, 04 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a mi dzisiaj kamień z serca spadl bo mój syneczek dostał się do liceum którego chciał i to na niezłej pozycji

Moja 'ulubiona' rabatka wygląda tak

wielkość jest identyczna jak w projekcie w realu wygląda 'chudziej' bo kamyk po bokach ją wyszczupla

Aniu, to jest ten zawijasek pionierski na Ogrodowisku, perfekcyjny, od lat.
Gratulacje dla Syna.
Ogród u stóp klasztoru 09:35, 04 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
kochani chwalic się nie lubiem , ale ze swoimi mozna sie podzielić jak się człek czymś cieszy .

wygimnastykowałam sobie takie cudo na taras .

Mnie też mało na Forum choć nie kancikuję. Bujnie u Ciebie. Grabi nie kupuj, przywiozę, będą do siana w sam raz .
A i ja mam w planie takie cudo jak na zdjęciu; kamień jest, tylko nogi żeliwnik musi odlać, bo wszystkie singery i naumanny już zajęte.
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:35, 04 lip 2013

Do góry
Tak sobie oglądam zdjęcia zrobione z balkonu i dziw mnie bierze jak od wiosny wszystko mocno urosło...

na podjeździe nowa "kupa" kamienia...

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:28, 04 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
brunera posadzona w ubiegłym roku w ilości 3 szt. utworzyła już jedną kępę. W tym roku chyba ją rozsadzę

Aga, co to za klonika czerwonego masz? Jak to odmiana? Liście nie tracą koloru w sezonie? I czy dawno kupowałaś? Szukam bordowolistnego, nie odbarwiającego się na zastępstwo za buka dawyck purple i nawet znalazłam wielkie i dorodne w... Warszawie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:21, 04 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Cudnie !
Mój 4 arowy azyl... 09:21, 04 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Moje kulki, w głębi po prawej Cleome i jej zbliżenie. Bardzo mi się w tym roku udała, ciekawe kiedy zakwitnie?

Ależ idealne kuleczki!!! I ile wszystkiego kwitnie u Ciebie!!! Zazdraszczam tej obfitości
Dla odmiany czas na zmiany... 08:52, 04 lip 2013

Do góry
Oj szalejesz dziewczyno. Wszystko sie zmienia i ile nowych roślin.
A to zdjęcie jest rewelacyjne. Normalnie jakbym była gdzies nad Morzem Śródziemnym
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:48, 04 lip 2013

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:47, 04 lip 2013

Do góry
W międzyczasie rozmyślań nad rabatą bylinową popełniłam inną, ulubioną, od linijki

Tak wygląda z tarasu - żurawki obsidian są mało widoczne, ale nadgonią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies