Moja gwiazda tego sezonu pełnik.
Trollius chinensis Golden Queen. Narobiłam dużo sadzonek. Dziewczyny z okolic Poznania zapraszam po sadzonki. Wysiewane w tym sezonie, zakwitną w przyszłym roku.
Hej, dawno Cię nie było Dziękuję
Ten sześcian tak właśnie miał zostać odebrany, jest już duży i fajnie wygląda.
Pozostałe na razie są trzy kulki różnej wielkości i teraz zostaną kulkami, bo dwie są jeszcze malutkie i w tej formie są ładne dla oka. Z czasem się zobaczy, trawy urosną, wiesz jak to jest - muszę dojrzeć do niej, a ona do mnie
Obok pod drzewami będą ścianki cisowe jak ciski podrosną, więc to wszystko będzie spójne
Rozmawiałam o tym wczoraj z Renatą, że w każdym ogrodzie wegetacja różnie przebiega, w dodatku poszczególne lata też się w tej kwestii od siebie różnią. Przez to, co roku zaskakują nieoczywiste połączenia.
Mam 3 odmiany maków, 2 już przekwitły, ten ze zdjęć teraz ma swój czas. Część róż już kończy pierwszy rzut i zaczyna się mocno sypać, a niektóre nadal w pąkach.
Dzisiaj pierwsze kwiaty pokazała Alden Biesen.
Na drugim zdjęciu widać jej połączenie kolorystyczne z Paul Scarlet. Na szczęście na żywo się nie gryzie i chyba dobrze ją wymyśliłam jako łącznik z Quatre Saisons.
A ta piżmówka w opisie miała, że kwitnie w lipcu
Od tygodnia już cała biała.
Jeżeli chodzi o Queen, to mam wrażenie, że jak się jej mocniej nie przytnie, to idzie w górę w formę smukłego, sztywnego krzew z kwiatami tylko na szczycie. Niby większość róż tak ma, ale u niej ze względu na pokrój jest to bardziej widoczne.
po upałach ogród odetchnął, deszcze uzupełniły zapasy, chociaż trawnik woła o pomstę to nieba, ale nie wiem czemu nim sie najmniej przejmuję, w końcu odrośnie
leonardo da vinci szaleje warto było kulkować
lavender ice wymęczona przesadzaniem do tego ułamana - w tym roku bieda..nie wiem czy sie w końcu te krzaczki (czytaj pojedyncze gałązki) wezmą w garść , czekam a przyszły rok
a to ostatnia to nie wiem , ciągle mylę ale chyba princess alexandra of kent
Poskręcały się listki hakone. Odkroiłam ją i wczoraj posadzona, dziś tak to wygląda. Miałam tak kiedyś z kupionymi w doniczkach ale może też były świeżo dzielone.