Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 13:57, 14 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bez bez dobrego nasłonecznienia zacznie zielenieć, a tamaryszek wprowadzi w to miejsce sporo chaosu. Ucierpią też byliny. Jakoś go tutaj(tamaryszka) nie widzę.

To chyba go zadołuję i poczekam na kolejne natchnienie.

Chociaż właśnie mnie olśniło, żeby może go dać pod tym murem. To wschodnia strona, więc nie będzie zabierał światła bylinom. A Kwartet mi ostatnio napomykała o tym, że brakuje tam drzewa.
Co prawda miałam tam zrobić rabatę biało-żółtą i zabrać wszystko różowe. Ale chyba łatwiej będzie mi zabrać żółte i przenieść gdzie indziej. Bo takiej New Dawn raczej bym nie miała jak przenieść.

Zasłoniłabym to połączenie wikliny i siatki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:38, 14 cze 2022

Do góry
Wczoraj wieczorem jak przestało padać poleciałam do ogrodu zrobić kilka tetrisów wróciłam o 21

Zrobiłam zamianę hakone z seslerią
Teraz mi się podoba,bo wcześniej było za żółto ,bo hakone Aureola rosły obok hakone All gold

Przed

Po

Przed

Po

April podbija las... 13:03, 14 cze 2022

Do góry
April napisał(a)
Narecznica czerwonozawijkowa. Szkoda że ona nie jest taka cały rok

Mam jej ze trzy kępki ale tylko ta najstarsza jest teraz najefektowniejsza. Jednak dość słabo przyrasta, może potrzebuje czasu.

Piękne wszystko, ale ja oczywiście musze zahaczyc o mise... wylewasz z niej wode co jakiś czas? Tu widze ,że prawie pusta...u mnie zaczęły sie lęgnąc w niej komary i szukałam sposobu ,żeby mieć wodę ,ale beż komarów. Dlatego wylałaś też czy z innego powodu?
Migawki z ogródka 12:49, 14 cze 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Pisałam już u Zuzy, że dumam nad miejscem dla tamaryszka. Jedno z rozważanych to jakaś miejscówka obok czarnego bzu.
NA tym zdjęciu widać rabatę przed bzem. Rabaty z bzem prawie nie widać. na lewo od bzu jest wisnia japońska. Po obu stronach są lilaki. i kaliny angielskie. Te bordowe listki to drzewo po drugiej stronie ulicy, nie moje.

Drugie miejsce to nowy kawałek rabaty przy zejściu z tarasu. ale Tam bardziej mi Jacqueline H. pasuje.

No muszę przyznać, że nie wiem gdzie Ty zamierzasz tu jeszcze tamaryszka wcisnąć
Sezon 2017 u Hanusi 10:50, 14 cze 2022

Do góry
U mnie dzis około. dziesięciu zaledwie. Wyszłam do sklepu. i co prędzej wracałam= mżawka z wiatrem.brrr

Halinko, piwonie są w tej chwili bez nadzoru. Chyba już kwitną na całego, ale ja w ogrodzie bedę dopiero we czwartek. Martwię się o pomidory, stoją na zewnątrz.

Zbyszku,mam nadzieję, że procesje czwartkowe nie wpadną pod deszczowe strugi.

Na długi weekend życzę pogodnego nieba.
Magary Dramaty z Rabaty 10:42, 14 cze 2022

Do góry
Magara napisał(a)
[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2352384/original.JPG[/img]

Podoba mi się to ujęcie -fioletowe jej wysokości jakby na tle białej chmurki
Migawki z ogródka 10:40, 14 cze 2022

Do góry
Pisałam już u Zuzy, że dumam nad miejscem dla tamaryszka. Jedno z rozważanych to jakaś miejscówka obok czarnego bzu.
NA tym zdjęciu widać rabatę przed bzem. Rabaty z bzem prawie nie widać. na lewo od bzu jest wisnia japońska. Po obu stronach są lilaki. i kaliny angielskie. Te bordowe listki to drzewo po drugiej stronie ulicy, nie moje.

Drugie miejsce to nowy kawałek rabaty przy zejściu z tarasu. ale Tam bardziej mi Jacqueline H. pasuje.
Zieleń, drewno i antracyt 10:30, 14 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Co to są za różowości? Te po prawej to jakiś ślaz? Ślazówka? Ale te ciemniejsze?
Masz tamaryszka na wiejskiej? Jak on Ci rośnie? Bo ja właśnie kupiłam i teraz dumam, gdzie go posadzić.
Zieleń, drewno i antracyt 10:02, 14 cze 2022

Do góry
Poletko całościowo zaczyna wyglądać całkiem ok, oby więcej niespodzianek nie było. Naprzeciwko, pod szklarnią już jest gęsto. Tu rośnie tylko to, co daje radę bez podlewania i lubi palące słońce.

Na koniec mały spam z wiejskiej

W Kruklandii 10:01, 14 cze 2022

Do góry
Juzia napisał(a)

Ładnie się wszystko zagęściło. Twój ogród jest tak sprytnie obsadzony, że wybaczy bark możliwości działań ogrodowych na bieżąco.
Widok z tej perspektywy o każdej porze roku powoduje piknięcie w moim serduchu.

Zieleń, drewno i antracyt 09:46, 14 cze 2022

Do góry
Renia, chyba jednak możesz się trochę obawiać zamawianych dalii.
To miała być Jennifer's Wedding. Tak naprawdę strasznie mi się podoba w takiej formie jak teraz, ale mimo wszystko to nie to co zamawiałam.

Tutaj też mam zagwozdkę... znacznik z nazwą chyba posadziłam razem z dalią, zobaczymy co pokaże cały kwiat.

Jowej Mirella strasznie płatkami napakowana

W zeszłym roku, zamawiając w tym samym miejscu, nie miałam w ogóle pomyłek.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:41, 14 cze 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Piękne zdjęcia. Te penstemony mają w sobie jednak coś uroczego i lekkiego w odbiorze
April podbija las... 09:37, 14 cze 2022

Do góry
I fajnie wygląda wieczornik jasny z tym przetacznikiem ząbkowanym Knallblau,o którym ostatnio u Gosi rozmawiałyśmy

Mirkowy ogród (początki) 09:36, 14 cze 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Jeszcze miałam pokazać jak nisko cięłam Hortensje za radą Moniki.

I dziś
No i bardzo ładnie wygląda a tak obie z Justyną bałyście się niskiego cięcia, nie ma się czego bać Też mam liatry białą i fioletową strasznie się one rozsiewają.
Hortensjowo 09:32, 14 cze 2022

Do góry
Helen napisał(a)
I trochę spamu ogrodowego.
Irys, chyba od Zuzy, zimna biel

Ten to nie ode mnie Ja Ci dałam bródkowy, a to jest raczej syberyjski.
Przestałam rozpoznawać Twój ogród, w głowie mam cały czas etap przesadzania, a teraz całość wygląda jakby to było kilka lat temu Super efekt
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 09:28, 14 cze 2022

Do góry
Na działce zostawiłam na zimę 3 czy 4 dalie exotic czy jakoś tak. Jedynie nakryłam dość grubą warstwą kompostu, może tak z 20cm.
Nie dość, że przezimowały to już zaczęły kwitnąć, zdjęcia sprzed prawie tygodnia.... tylko jakieś strasznie niskie są. Zupełnie nie nadają się na bukiety. W ub roku miały z 70-80cm.

Choroby trawnika 09:03, 14 cze 2022

Do góry
Ludzie ja chyba zwariuje zobaczcie co teraz się dzieje w niektórych miejscach trawa oszalala i teraz to już zgłupiałem czy tam gdzie jest ta jasna trawa to niedobór nawozu czy nadmiar nawozu
Ogród Basi i Romka 08:59, 14 cze 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
I trochę cieniolubnych

Cudnie. i bożykwiat Ci kwitł...

Jak kładliście ścieżkę? łupaliście czy tylko w miarę płaskie dobierane kamienie były?
Jest świetna.
Ptasi gaj 08:39, 14 cze 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To Nowalis

Piękne egzemplarze. I jeszcze masz ślicznego irysa w tym samym kolorze co róża
Wilczy ogród 08:36, 14 cze 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Ale fajnie ten kawałek wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies