Aniu to ja też do ciebie nie powinnam wchodzić bo za dużo chciejstw się pojawia...hihihiiii, ale raczej nie dam rady sobie odmówić takiej przyjemności.
A co do zamierania pędów,. dzięki za słowa wsparcia, ja też nie wiem co to dokładnie jest, ale to na pewno to samo co u ciebie, teraz jakby się uspokoiło, jak już zaczynają drewnieć te nowe przyrosty to już choróbsko znika.
Pozdrowionka
Czas beztroski dziecięcej i ta szczerośc i radośc dzieci jest bezcenna i daje nam dorosłym siły do dalszego działania i nawet jak jest nam smutno i ciężko to dla nich znowu wraca nam radość życiaJak dobrze, ze juz jesteś Irenko Piękny masz ten ogród i przepiękna jest ta firletka i nie wiem dlaczego jej nie mam? Tak pięknie komponuje sie u Ciebie: Piękna lawenda no i lilie cudne juz masz Pozdrawiam serdecznie
W sprawie tego kącika z otynkowaną ścianą:
Najlepsza będzie prostota. Żywopłocik prosto bez zawijasa wokół studni i cisy pod murem.Super pomysł.
Z ciurkadełkiem dobry pomysł,choć ja nie jestem zwolennikiem podkreślania w ten sposób studni.
Na ścianę nieco bluszczu i to wszystko.
Jeszcze szybki rysunek.
Po drugiej stronie powtórzyć żywopłocik z bukszpanu.
oczywiście,że możemy się spotkać w innym terminie,ja jestem otwarta na Wasze propozycje.
Proszę w takim razie zgłaszać propozycje co do daty.
Podaję harmonogram spotkania:
- myślę,że około godziny 10tej można zrobić "zbiórkę"
- spróbujemy wykonać cięcie 3 iglaków np. w spiralę
- zrobimy kompozycje w donicach na taras (materiał do obsadzenia zapewniam ja )
- zwiedzimy Park w Ostromecku (Park w Ostromecku obejmuje powierzchnią ca 30 ha. Najstarszą częścią parku jest ogród włoski. Rozciąga się za starym pałacem w kierunku starorzecza Wisły. Nie ma już dawnych drewnianych schodów terenowych, ale została czterorzędowa aleja lipowa i ogród różany. Aleja włoskiego ogrodu kończy się przy jeziorze, które pozostało ze starego koryta Wisły. Gdy w 2-giej połowie XIX w zbudowano nowy pałac, powstał również nowy park w stylu angielskim. Część parku stanowi las z bardzo różnorodną roślinnością.W tej części parku było aż siedem stawów zwanych Kluczykami połączonych kanałami. Obecnie na terenie parku są trzy stawy z pięknymi nasadzeniami różnorodnych roślin wodnych)
- jeśli będziecie mieli jakieś nadwyżki roślin,chętnie się wymienimy,
- zakończymy dzień pysznym tortem "Ogrodowisko"
Moje ostatnie prace ogrodowe co by tu jeszcze jak myślicie ?
Było tak
Potem tak
jakiś czas temu tak
a teraz tak
Muszę to jakoś rozjaśnić narazie myślałam o roślinach jednorocznych może jakieś szalwie lub begonie co myślicie?
Aniu i ja przyszlam sie przywitac Pokazuj swoje cudenka ,my lubimy takie pismo obrazkowe Potffory piekne,kocham wszystko co duze,sama jestem wlascicielka duzego psa Pozdrawiam cieplutko z Bawarii-Kasia
tutaj
wysiane, samo zapełni przestrzeń, będziesz chodzić, dotykać i czekać
wyślę ci, ale za jakiś może tydzień; jak się zrobią nasiona wysiej i tyle
tu wypełnią wszystko