Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

popcorn 10:24, 04 wrz 2013

haha, pośmiałam się wyślę M, niech też się pośmieje

miłego dnia, Aniu!
Syla 10:32, 04 wrz 2013

asc napisał(a)
Dziewczyny szukam szczęki... teraz już turla sie pomiędzy Sylwi ogrodem..a nie wiem gdzie..

Syla - ta ostatnia koncepcja już do mnie przemawia.... tylko czy nie będzie pusto na frontowej.. bo wiesz.. ja nie lubię jak tak pusto i łyso........ bo to korci do głupich nasadzeń Ale plan jest fajny.. i do wykonania I kamyki można zużyć.. ale chyba przy daniu tylko poczochrańca na froncie.. tylko tam bym dała kamienie.. pod klona bym może już nie dawała..... W każdym razie wielkie dzięki i buźka... bo to nowe spojrzenie na moje dobro, które mi sie też podoba.. i warte przemyślenia. Jak wyciepię wszytko to postawimy doniczki, wtedy będzie można dumać.. wiem jedno.. baksiki już siedzą w doniczkach.. i najpierw muszę uprzątnąć mój grajdoł na wejściu.

M też stwierdził, że na ten front to sie można poświęcić i te liście i śmiecie zbierać.. i optuje za kamykiem A ja też sie ku niemu skłaniam..... ale moja druga natura osoby praktycznej jeszcze sie buntuje

A teraz pora na Telesfora...

Dobra Aniu .... to jak już uporasz się z wyciepaniem to będziemy ustawiać donice .... głównie z mieszaniem tych na pniu z bukszpanami ..... bo wiesz ja teoretykiem kiepskim jest a z donicami to już jakiś realny zarys będzie ..... bo się trochę bojam tych pięterek tzn. cisów na pniu z kulkami bukszpanowymi bo tam .... wiesz .... jeszcze klon i drzewo ..... i jak napisałam ..... szczerze bojam się ......

Bonsaja z kamieniami już się nie bojam ..... no i szkoda mi tam pod ścianę upychać tych smaczków na pniu ...... one za piękne som

działaj, ustawiaj donice ..... będziemy więcej widzieć i dalej działać buziak

Syla 10:36, 04 wrz 2013

Aaaaa ..... jak się obawiasz pustki przy bonsajowej to zawsze można kulasy bukszpanowe trzy dosadzić przy jednym dużym kamiorze ......
eliza3 10:38, 04 wrz 2013

Aniu, Twój dowcip o zającach i sowie wprawił mnie w doskonały humor i dał kopa do roboty... to ja już nóżką nie macham i idę do coś pożytecznego zrobić, aby mnie jakiś wilk nie spotkał
Pozdrawiam serdecznie i życzę słoneczka na cały dzień, u nas święci pięknie
Kondzio 10:48, 04 wrz 2013

Super kawał hi hi hi
viva 10:52, 04 wrz 2013

Aniu, tyle się dzieje, podglądam i podziwiam
Mala_Mi 11:06, 04 wrz 2013

Syla. ale tak sie składa, że u mnie najbardziej widoczne i reprezentacyjne .. jest miejsce na tle tej ściany.. bo i z domu widać i z wejścia od furtki... pierwsze co rzuca sie w oczy z tych miejsc to właśnie ta ściana gdzie w rzędzie ustawiłam cisy na nóżce

To jest to, czego często osoby na forum nie rozumieją.. trudno komuś pomóc jak sie nie jest na miejscu i nie widać wszystkiego... z tymi właśnie widokami, osiami i całym klimatem Dlatego patrzę na Twoje rady i próbuję je dopasować do realiów... Z powodu ogrodzenia .. nie mam jak zrobić nawet zdjęcia tego miejsca... Chyba wytargam drabinę , wywlekę na parking i zrobię fotkę .. Próbowałam wejść na płot, ale stwierdziłam, że ustać na sztachetach to może i ustoję, ale może i zaryję noskiem w ziemię.... a teraz muszę być całą bo kto moje reformy ogrodowe zrobi.. Bo ja co prawda jak ta sówka na górze, ale nie mam nikogo na dole i muszę sama
Mala_Mi 11:47, 04 wrz 2013

No to do znudzenia..... i nie patrzeć na bałagan.. to twórczy bałagan.. i na płot któy prosi sie o pomalowanie Płotki, barierki, pergola i wszytko oprócz małych kulek bukszpanowych ma eksmisję..

Wchodząc na posesję ma sie taki widok.. czyli ściana gdzie chciałam dać 3 cisy (tak jak pergola z wiciokrzewem) .. i tam gdzie niebieski świerk poczochraniec, bo jest niski... niższy niż kulki..

To widok z drabiny... wchodząc tego sie nie widzi, chyba że ma sie wzrost 3,0m.. ale taki jest układ..

A to widok z kuchni i domu... na pierwszy rzut idzie widok na wiciokrzewa.... i chaos.. a tak byłby ładny widok na cisy (barierkę chyba też bym usunęła... by pies nie wskakiwał to co najwyżej doniczki bym jakieś sezonowe ustawiała.. . Normalnej barierki nie zrobię bo mi fachowiec skopał taras.. i nic nie da sie do niego zamocować I moja ulubiona ławeczka na poranną kawę w promieniach słońca I też pasuje mieć ładny widok..

Mala_Mi 11:50, 04 wrz 2013

I takie widoki.... bo stąd też widać to miejsce... (berberysy koło conici idą won.. będą małe kulki admiration.

Idąc wokół domu jeszcze jest taki widok.. na front.. i tak myślałam.. żółte to moje kulki z pstrokatego bukszpanu.
Mala_Mi 11:57, 04 wrz 2013

Przedwczoraj wpadłam w szał na tojeść rozesłaną i całą wykopałam.. będzie jeszcze ze szczelin wyłazić.. walka do 10 pokolenia, ale już jej nie chcę... całą taczkę tego dziadostwa wyrwałam..... nie mam pod ręka identycznych fotek.. ale to dziadostwo zarosło mi nawet strumyk.... w środku jakieś robale, gąsieniczki, biała wełenka czegoś tam.... nad oczkiem nie mogę niczym pryskać.. wiec wyrzuciłam. bez sentymentu.
Było

Jest