Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Atelier Ogrodowe... 22:42, 30 cze 2013

Do góry

Biała hortensja ogrodowa

Atelier Ogrodowe... 22:40, 30 cze 2013

Do góry

Anabelka

Atelier Ogrodowe... 22:38, 30 cze 2013

Do góry
Dziesiejsze fotki

Hortensje zaczynają żądzić

Moje początki z ogrodem na Pomorzu 22:37, 30 cze 2013

Do góry
Roślinki na pniu podobają mi się, ale wydaje mi się, że tutaj ewentualnie musiałaby być jakaś wysoka, żeby zaglądała na taras bo wysokość tarasu to ok 1,5 m. Niestety nie mogę znaleźć w programie w którym robię projekty żurawki ale w następniej próbie projaktowania znajdę coś podobnego i wstawię bo mi się podoba. A poniżej jeszcze inne zestawienie roślin. Bardzo bym się chciała od Was dowiedzieć czy w ogóle te rośliny mogą ze sobą rosnąć czy powinnam jakoś inaczej je dobierać

http://www.gardenpuzzle.pl/projects/show/175117
W cieniu - zacieniona 22:37, 30 cze 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Pięknie gratuluję tysięca stron i pozdrawiam

Dziękuję.Serdecznie pozdrawiam.
ogrodoweimpresjejolki 22:36, 30 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
U mnie miłość do roślin późno się obudziła, bo w dzieciństwie, choć na łonie przyrody się wychowywałam, za bardzo nie lubiłam plewienia i kontaktu ze skorkami, gąsienicami
Kwiaty zawsze sprawiały na mnie nieodparty urok - do dziś sentymentem darzę goździki pierzaste i grudnika. A najbardziej podobało mi się siedzenie na drzewie i zrywanie owoców wprost do ust

Basiu, szykuj się - wisienki się dojrzewają

A na razie zapraszam na pierwsze ogórki szklarniowe

W cieniu - zacieniona 22:36, 30 cze 2013

Do góry
Gratuluję pierwszego tysiączka
Z tej okazji życzę Ci, aby Twój ogród pięknie rósł, pachniał i cieszył Twoje i nasze oczy.
Dla Ciebie ode mnie

W cieniu - zacieniona 22:33, 30 cze 2013

Do góry
W cieniu - zacieniona 22:30, 30 cze 2013

Do góry
Pięknie gratuluję tysięca stron i pozdrawiam

Ogród z platanem. 22:30, 30 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)

jak fajnie wygląda siatka obrośnięta jałowcami 'Wiltonii'

Oczywiście na żywo o niebo lepiej wygląda

No bardzo fajnie! Jakby jałowiec zwieszał się z murka oporowego, a nie wspinał się na siatkę. Jak on tam wszedł? Loosiuu nie podglądałeś, czy może jakoś specjalnie mocowany? Sadzony był bezpośrednio pod siatką? Nie szedł w drugą stronę, tj. od siatki?
Wielka improwizacja dla wnuka 22:30, 30 cze 2013

Do góry
Żałuję teraz, że nie zrobiłam systemu nawadniającego, węże porozciągane po ogrodzie i podwórku wyglądają nieładnie. Mam przecież studnię, z której muszę pompować wodę żeby jej nie mieć w piwnicy. Poziom wód gruntowych jest bardzo wysoki. Pamiętam zdarzenie kiedy przyszli strażacy na jakąś kontrolę i zeszli do piwnicy żeby zobaczyć piec co. Wody było ok 40 cm i jeden do drugiego mówi "chodź idziemy, ci jak sie nie spolom, to sie potopiom". Miałam wtedy 14 lat i pamiętam do dziś, bo w porze deszczowej walczę z wodą cały czas.
Bałam się, że mnie nie stać na taką inwestycję, ale prawdę mówiąc, nawet nie wiem ile to mogłoby kosztować. Nie doradzam nikomu zakładajacemu ogród takiej decyzji. Może jeszcze coś wymyślę jak udziergam trochę i przyjdzie moment tygrysa.

Studnia jest pod werandą, żeby wymienić pompę trzeba się trochę nagimnastykować. Wejście maskuję wałkami brzozowymi.
To jest mój najstarszy bukszpan samodzielnie " zrobiony", miała być cukiernica, ale nie jestem z niej dumna.
Moje poletko 22:29, 30 cze 2013

Do góry
Celinko życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia i niech te wszystkie piękne obrazy przyczynią się do poprawy twojego samopoczucia zdrowiej, bo ogród czeka na ogrodniczkę
zapraszam do mojego ogródeczka, posiedź na ławeczce i posłuchaj śpiewu ptaszków

W cieniu - zacieniona 22:23, 30 cze 2013

Do góry
Rabatki...ogólny widok
Ogród dla Agusi 22:23, 30 cze 2013

Do góry

Aniu, może znasz nazwę tej róży? Kupiłam ją jako białoróżową. Jesienią będzie miała 2 latka, w tym roku mnie zachwyca a tak się zapowiadała nijako. Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 30 cze 2013

Do góry
Spellbound

Mint Julep

Redstone Falls i Gunsmoke

Sparkling Burgundy
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:17, 30 cze 2013
Do góry
dajana napisał(a)
Koty zaczynają zwiedzać cały ogród buszują wśród róż ale im nie pozwalam bo jeszcze sobie kolce wbiją i dopiero będzie problem .żurawka która lubie najbardziej ma ładne kwiatuszki i jest taka ciemna

No i właśnie urodę żurawki przyćmiło maleństwo w koronkowym kołnierzyku
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:15, 30 cze 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Aniu widzę że też masz moje ulubione roślinki goździki i marunę no i oczywiście kosmosy.
Żartuję zawsze że maruna i kosmosy to niezbędnik ogrodnika, łatwo można je przesadzić i zapełnić nimi puste miejsca.
Po kilku latach powróciłam do goździków , po spotkaniu u Ewy Pszczelarni zatęskniłam za nimi i w tym roku kwitną w moim ogródku , a marunę mam od zawsze. Pozwalam się jej wysiewać , część siewek usuwam ( potrafiłaby zawładnąć całym ogrodem) , pozostałe zostawiam lub zmieniam im miejsce.
Często są bezkonkurencyjne - dosłownie szczególnie tam gdzie występują ekstremalne warunki - sucho.
Dawniej miałam jeszcze karłową , ale nie chciała się rozsiewać sama a nasionek nie zebrałam.
Podziwiam twój ogród.
Pozdrawiam Jasia
Dziękuję Jasiu za sympatyczną wizytę widzę, że postępujesz z roślinkami dokładnie jak ja mnie to jest zal wyrzucić jeśli już coś wzeszło...urosło...zakwitło... jak nie mam komu dać to przesadzam w inne miejsca, czasami bardzo zaskakujące, czym wkurzam M, bo mówi, że z kosiarą nie ma jak się wykręcić
tu jestem bardzo poszerzona czekam jak te wszystkie roślinki zaczną kwitnąć, przewaga liliowców

W cieniu - zacieniona 22:15, 30 cze 2013

Do góry
Rozkwitła pnąca nn.
W cieniu - zacieniona 22:13, 30 cze 2013

Do góry
takie tam co nieco...
Zalanie ogrodu przez opady deszczu 22:12, 30 cze 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choroby klonów, klon - Acer

Witam
A mój klon padł całkowicie
Nie wytrzymał biedaczek nadmiaru wody
Rok czasu mi zajęła decyzja o gatunku drzewa w tym miejscu

Padła też czereśnia

I najgorsze jest to, że to nie wszystkie szkody. Obawiam się, że odchorują też moja thuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies