Ładnie wyszło! Myślałam, że powodem załamania będą kolejne tetrisy na rabacie
Mój wczoraj nie mógł przetrawić, dlaczego nie pozwoliłam mu przysypać gotowego kompostu świeżo skoszoną trawą (mamy 2 kompostowniki i po zapełnieniu jednego, zaczął sypać do drugiego, w którym był kompost z zeszłego roku).
Tutaj Angela na rabacie tarasowej.
Kwitną 2 posadzone razem, obok mam z jednej strony jedną, z drugiej strony trzy posadzone blisko siebie. Nie wiem, czy nie będą się gryzły z żółtymi kulkami.
Angela i Ballerina
A to śliczna róża Rokoko, której nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia.
Wiesz jaki szkodnik nadgryza pąki liliowców??
Jeden już kwitnie, tylko coś go uszkadza...zostawione na liściach są jakby czarne odchody.
Czekam na liliowce zaraz po różach, na razie bodziszek robi robotę na liliowcowej. Ona będzie miała 3 odsłony: z bodziszkiem, z liliowcami i jesienią z moliniami i Red Baronem ( zanim go nie zdecyduję się usunąć..)
Widziałam u Ciebie. Dobrze że zaraz przy piwoniach cieszą róże. Czy powiększam kolekcję...jak najbardziej Czekam na niez utęsknieniem, chodzę i wycinam przekwitnięte, lubię to znalazłam dziś omomiłek na różach więc chyba posilały się mszycami,mam nadzieję
Trochę spamu różanego
NN , marketowe pachnące -pisało że pnące, wzięłam na próbę 2szt. bo za 12zł to żadne szaleństwo. A zachwycają mnie ogromnie. Liliowa jest super bo samooczyszczająca i fantastyczna, bardziej pachnącą od białej. Biała przekwitając różowieje
Kwiaty mają ten sam kształt ale:
- Bukavu ma większe kwiaty, takie 5 cm, dużo większy biały środek i dekoracyjne żółte pylniki,
- Grand Duc Jean - ponieważ kwiat jest mniejszy jest bardziej ciemno różowa w odbiorze.
Te róże nie są czerwone.