Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)
10:58, 12 cze 2022

Pierwsze kwitnienie u mnie będzie

Wybaczcie pytania, ale pierwszy raz mam rojniki. Co robić gdy rojniki zaczynaja kwitnąć? Zostawić w spokoju, czy lepiej wyciać te kwiatostany? A może dać zakwitnąć, a potem usunąć? Tylko czy usunąć kwiatostany, czy całą roslinkę?
Mi podobaja się w wersji niekwitnącej.
![]()
![]()
![]()
![]()
W ramach bonusiku, kolejna dalia - to miał być Franz Kafka
![]()
Pokaz ta roze koralową
Śliczne fotkiJakie stanowisko i ziemię ma twoja smółka bo ja jak posadziłam jedną gałązeczkę trzy lata temu tak nadal jedną mam.
Zuza, strasznie Ci zazdroszczę umiejętności komponowania roślin, szczególnie jeśli chodzi o czas ich kwitnienia - też bym u siebie kiedyś chciała zobaczyć taką mocChociaż w tym roku i tak widzę na moich rabatach postępy
Mój Franz Kafka umarł albo od początku nie żył - patrząc na Twojego myślę, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło![]()
Dalie mam wsadzone - nie pamiętam czy zdążyłam się tym pochwalićMiałam bardzo ładnie opisane, która jest która, w każdej donicy znacznik był
Ale jak już poszły do gruntu to zapomniałam o znacznikach i teraz znowu nie wiem, która jest która
Jak zakwitną będę rozszyfrowywać
Patty's Plum zapisane
![]()
O jak pieknie! Irysy przesadzasz co jakis czas czy rosna w tym samym miejscu latami?