Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:45, 29 cze 2015

Do góry
KarolinoTa ogromna Gunsmoke jest z moich sadzonek, sadzona niewielka wiosną zeszłego roku podlewana przez pieski po zimie wyglądała fatalnie, ale za to teraz chyba największa w całym ogrodzie 3 to jeden z terminów związanych z obroną

Moniko strasznie mi miło, że tak uważasz Kolory zestawiam intuicyjnie, muszą mi po prostu pasować i chyba jakoś się udaje.
Cięcie teraz jest problemem, ale problemem będzie cięciu bukszpanów w różance jak się w przyszłym roku rozrośnie, wtedy szmaty nie wystarczą, mnie kombinezon będzie potrzebny

Małgosiu no jakoś nie mogłem wytrzymać, a perspektywa czekania do jesieni z przesadzaniem nie podobała mi się. Roślinkom nic nie jest i dalej spokojnie jak gdyby nigdy nic kwitną lub zaczynają kwitnąć
Nie wiesz jak bym się z chęcią teraz z domu wyrwał na zwiedzanie, niestety coś za coś...

Kasiu akcja zakończona powodzeniem nic nie padło, jedynie uschło w ostróżkach to co zostało przed przesadzaniem nadłamane przez wiatr i deszcz.
Buszu to się już doczekać nie mogę, chociaż te deszcze poza odrodzeniem ogrodu po upałach miały też złe skutki bo mączniak zaczął się panoszyć na pysznogłówkach, mus zrobić drugi oprysk, ale najwcześniej w piątek dam rade.
Najgorzej rozrastają się trawy, są bardzo marne, a myślałem, ze jak wiosną posadzę to do jesieni dadzą czadu, jednak nic z tego

Jeszcze 2 dni męczarni przed komputerem i będzie troszke luzu. Oczy to już mam jak zombie
Ogród z łezką II 19:55, 29 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ooo lilie już tak obficie, ja się tak nie bawię Wszystkie piękne, ale ta różowa najładniejsza, czy znana jest jej tożsamość

Nieee Luki! Najładniejsze to dopiero będą Te nie są pachnidełka...żadnej lilii nie znam z imienia

Kwitną tylko na południowej rabacie. Reszta jeszcze trochę.
Ogród z łezką II 19:23, 29 cze 2015

Do góry
Ooo lilie już tak obficie, ja się tak nie bawię Wszystkie piękne, ale ta różowa najładniejsza, czy znana jest jej tożsamość
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:43, 28 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj jak chciałbym zobaczyć ogród Vivy... może kiedyś
No i humor nieźle mi się poprawił, Ania z nosem w kwiatach na kolanach, leżąca na ziemi ale w takim ogrodzie to aż wypada przyklęknąć przy rabatach

Łukasz.. Viva była rozchwytywana, a co róża to piękniejsza.. wpadliśmy na pomysł, że mogą być kartki z nazwami.. a ja najmniejsza to musiałam na kolanach szperać za kartkami

A od rana latam i zaprzyjaźniam się ze swoim ogrodem Czyli leczę kompleksy
Mój perukowiec też piękny ... szkoda, że tylko jeden..
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:15, 28 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No muszę powiedzieć, że kiepściuchno u Ciebie z miejscem na rabatach jednak u mnie nie wszędzie tak ciasno i jeszcze coś wcisnę bo tutaj... oj będzie busz, w sumie co ja mówię już jest Czyżby w planach były jakieś plany zmniejszenia powierzchni trawnika
Nowe rabaty pięknie się zapełniają, a może dokładniej zacieśniają
Wybacz, że tak podkreślam tą gęstość, ale jakoś muszę się podbudować bo też ledwo gdzie mogę nogę wsadzić
Pięknie się pozmieniało od sezonu 2013, muszę w końcu przeprowadzić wizytację... tylko ten czas.

Łukasz chwasty jeszcze widać to znaczy że w ich miejsce można coś wcisnąć
Wizytacja koniecznie znajdź jakiś dzień i piszemy do Alinki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:52, 28 cze 2015

Do góry
No muszę powiedzieć, że kiepściuchno u Ciebie z miejscem na rabatach jednak u mnie nie wszędzie tak ciasno i jeszcze coś wcisnę bo tutaj... oj będzie busz, w sumie co ja mówię już jest Czyżby w planach były jakieś plany zmniejszenia powierzchni trawnika
Nowe rabaty pięknie się zapełniają, a może dokładniej zacieśniają
Wybacz, że tak podkreślam tą gęstość, ale jakoś muszę się podbudować bo też ledwo gdzie mogę nogę wsadzić
Pięknie się pozmieniało od sezonu 2013, muszę w końcu przeprowadzić wizytację... tylko ten czas.
Kolorowy ogród na piasku 10:34, 28 cze 2015

Do góry
Można by tak patrzeć i podziwiać bez końca, niesamowity ogród
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:16, 28 cze 2015

Do góry
Ojj jak chciałbym zobaczyć ogród Vivy... może kiedyś
No i humor nieźle mi się poprawił, Ania z nosem w kwiatach na kolanach, leżąca na ziemi ale w takim ogrodzie to aż wypada przyklęknąć przy rabatach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:00, 27 cze 2015

Do góry
Bożenko teraz strasznie się cieszę, że odważyłem się teraz jeszcze przesadzić ostróżki jeżówki, hortensje floksy, prawie wszystko kwitnące lub zbierające się do kwitnienia, ale po dwóch dniach nawet jeden listek nie oklapnął na żadnej roślince, więc zmiany zakończone sukcesem. Do jesieni bym nie wytrzymał

Gosia no nie przesadzaj, zrozumiałbym gdybyś miała dwie roślinki na krzyż w chwastach posadzone, ale ty masz idealny, spójny, konsekwentnie założony ogród, no dajta spokój

Kasiu no teraz to strzeliłaś ja i konsekwentnie. Owszem do momentu kiedy mam plan, ale jak już się skończy to pojawia się problem obecnie w formie trzech przetacznikowców, które podobały mi się w szkółce, a teraz na rabacie nie za bardzo Dwa przetaczniki z zeszłego roku również leżą w doniczkach bo do niczego mi nie pasują, a żółta jeżówka pracować będzie jako statystka w doniczce o innych nawet nie wspominam
Gości miałem bardzo fajnych, ale u mnie wszyscy jak do tej pory na ekspresowych odwiedzinach, ale i tak mnie ogromnie cieszą

Marto to czy ogród ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach nie mnie oceniać, ale jeżeli ktoś tak twierdzi to bardzo mnie to cieszy
Co do różanki... nooo na niej już ciasno, a ja miałem takie plany aby jeszcze co nieco podosadzać, a tam powoli nogi nie ma gdzie postawić Tak po cichu napomknę, że część bylinową na wiosnę odrobinę powiększę, ale tylko o skromne 15cm zawsze to troszkę oddechu dla kocimiętki, która zwariowała. Nadal nie potrafię uwierzyć, zę z jednej rośliny podzielonej na 4 marne kępki, które leżały słabe przez dwa tygodnie wyrosły takie potfffory. Z lilii będziesz zadowolona i coś czuję, ze zwiększy się ich liczba na Twoich rabatach

Niech już będzie przynajmniej 3 lipca...
Macham do wszystkich odwiedzających i zostawiam zdjęcie żurawek

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:46, 27 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Żuraweczka to odmiana Solar Power

dzięki wielkie, poproszę cię o zidentyfikowanie pozostałych moich żurawek tylko muszę je sfocić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 27 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko cały czas śledzę wątek z wielkim uśmiechem na twarzy czasu niestety ostatnio jak na lekarstwo i nie piszę, ale zdjęć nie pozwalam sobie ominąć bo uwielbiam to Twoje bogactwo roślin, oj chciało by się mieć większą działkę

Łukasz, jak miło no jest tego od groma, jak się zaplątasz w moje okolice, zapraszam, część oddam jeszcze werbeny nie pokazuję, bo ta zmasowany atak przypuściła
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 27 cze 2015

Do góry
Irenko cały czas śledzę wątek z wielkim uśmiechem na twarzy czasu niestety ostatnio jak na lekarstwo i nie piszę, ale zdjęć nie pozwalam sobie ominąć bo uwielbiam to Twoje bogactwo roślin, oj chciało by się mieć większą działkę
Szmaragdowy Zakątek 06:55, 27 cze 2015

Do góry
Margarete – eee….u Kapiasów już byłaś…zazdrość wizyty u Łukasza!!!

Bogdzia – jak jest tyle pięknych zakątków do oglądania, że człowiek zapomina o przyziemnych sprawach, takich jak np. aparat. Ja kilka fotek „trzasnęłam”, więc dokumentacja i pamiątka jest!!!

Cleo – ta na fotce u Kapiasów wcale nie należy do olbrzymek…niektóre hosty potrafią rosnąć…rosnąć…rosnąć i zatrzymać się na wysokości 120 metrów

Milka – Irenko u Kopiasów wiele było takich inspiracji, które zasługiwały na to, żeby sklonować je do naszych ogródków…warto tam pojechać i po podglądać co nie co.
Słodkie buziaki przesyłam

popcorn – no…szkoda, że nie mogłaś jechać…może następnym razem się uda.
Carola zamawiałaś już u mayla?

Luki – za nazwę żurawki pięknie dziękuję, a imiona host już podałam u ciebie.
Teraz ekipa łódzka zaprasza do naszych ogródków.

rozark – Reniu, ależ oczywiście, że na kolejne wyjazdy jestem chętna. Dziękuję za piękny widoczek…ty wiesz czym uradować moje serducho.

an_tre – Aniu, mnie też się podoba ta pięknisia
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 23:41, 26 cze 2015

Do góry
Zwracam honor byłaś, byłaś już sobie przypomniałam ot skleroza i luki w pamięci......ale mnie starszej pani to trzeba wybaczyć .
Masz rację ale i tak żałuję że cię nie będzie....
Udanego leniuchowania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 26 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Pokopanie w ziemi dobrze mi zrobiło i mogę teraz wracać do intensywnej pracy głową

To najlepszy sposób by odpoczac od pracy umysłowej i do tego przyjemny.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 21:26, 26 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
'Coś' co Ci się spodobało i kilka 'czegoś' co ma podłużne liście, a termin kwitnienia powoli się zbliża trochę szyfru, ale zapewne się domyślisz

To drugie to moze liliowce? a co mi sie spodobało nie odgadne bo wszystko mi sie u Ciebie podobało , łacznie z Twoim siostrzeńcem
Rododendronowy ogród II. 21:20, 26 cze 2015

Do góry
'Coś' co Ci się spodobało i kilka 'czegoś' co ma podłużne liście, a termin kwitnienia powoli się zbliża trochę szyfru, ale zapewne się domyślisz
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:17, 26 cze 2015

Do góry
Żuraweczka to odmiana Solar Power
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:16, 26 cze 2015

Do góry
Gosiu to ja już nic nie mówię, ale gdy ma się tyle mało reprezentacyjnych miejsc trzeba nadrabiać innymi

Magda hosty bardzo mi się podobają, miałem sobie jeszcze dwie sprawić, a teraz już nie muszę Praying Hands to jedna z host, które mają nazwe jestem tą odmianą zauroczony i ktoś mi wykupił wiosną ostatnie wielkie sztuki z mojego miejsca zaopatrzenia

Reniu cieszę się, że rzeczywistość lepsza niż zdjęcia i w sumie też tak uważam bo trawy i układ lepiej widoczny noo pomijam przyozdobione buksy przez pieska.

Karolino mam od zeszłego roku i strasznie mi się podoba, w Bylinowym widziałem nowe sadzonki, ale jeszcze baaardzo malutkie, zapewne w przyszłym roku dopiero będą do nabycia. Mam nadzieję, że żurawy się podobają
Rododendronowy ogród II. 21:06, 26 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko dzięki waszym odwiedzinom nie tylko złapałem oddech i zapomniałem o bieżących sprawach, ale mój ogród nie popadł w dzicz i przy okazji pielenia odkryłem zalążek mączniaka na pysznogłówce i mszyce na ostróżkach, od razu zareagowałem, a tak nie wiem kiedy bym to zauważył na pewno za późno i znów przy okazji za dwa tygodnie ogród straszyć nie będzie bo teraz czasu na niego już nie mam. Tak więc za to też bardzo dziękuje Zapraszam już na zapas przy kolejnej okazji, ale troszkę na dłużej Tym bardziej, że coś dla Ciebie będę mieć

Łukasz a to udało Ci sie pobudzic moją wyobraźnię. Co Ty dla mnie masz?Nie wiem czy uda mi sie czekac do nastepnej okazji spokojnie. Moze cos zdradzisz???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies