Bożenko, to strasznie sucho musi u Was być!

u nas nawet ziemia dość podlana, kopałam i dzisiaj, oczywiście

hehe
Szkoda Waszego zdrowia tylko na to podlewanie, no i wiadomo że wszystkiego się nie podleje, a wszystko wody potrzebuje... ech.
Ja tymczasem dogrywam trasę z nowym kierowcą
z boku obok angielskiego dopisuje po polsku

w nawiasach + moje uwagi)
23 02 Arival CMB 6.30 AM (przylatujemy ok 6.30 rano, gość nas odbiera z lotniska)
We start 8.30 after the break fast (start trasy 8.30 po śniadaniu - zobaczymy czy będziemy mieć siły na śniadanie

haha)
reach to Anuradhapura 12.30 (we ll have something to takeaway for lunch) bcs today is long trip. (dojeżdżamy do Anuradhapura po 4h!, po drodze coś na wynos na lunch z braku czasu - długa droga. w sumie chyba ok, bo będziemy kimać w aucie, zmęczeni raczej)
we finish site seen 5.00 (koniec zwiedzania starej stolicy o 17tej)
drive to Dambulla hotel & cheeking 6.00 (o 18tej zameldowanie w hotelu w Dambulla)
24 02
after breakfast we leave 8.00> Lions rock 8.30> Finish At 11.00 (po śniadaniu start o 8mej, 8.30 lwia skała w sigiriya do 11tej; pisze że jak mamy ochotę to tam zwiedzanie wioski plus lokalnie lunch)
(if you like we can do Sigiriya village tour & local lunch from village house.
1 00-2 00pm Dambulla cave temple (świątynia w jaskiniach Dambulla)
3 00 - 3 30 Spice grow At Mathale > Hindu temple on the way (plantacja przypraw w Mathale, po drodze świątynia hinduistyczna)
reach to kandy 5 > cultural show 5- 6 then temple of the tooth (docieramy na 17tą do Kandy, od 17-18.00, potem godzinka na świątynię zęba w Kandy)
Checking to the hotel 7 00 pm (zameldowanie w hotelu na 19tą - późnawo ale kupa rzeczy po drodze)
25 02
Start At 8.30 After breakfast. (start 8.30 po śniadaniu)
Shopping & city tour in Kandy till 10.00 (tu myślę trzeba zamienić kolejność - najpierw ogród botaniczny i jak będzie słaby to zwiedzanie miasta i zakupy (?) a jeśli będzie fajnie w ogrodzie botanicznym-a podobno jest super - to krócej liźniemy miasto, nie wiem jakie zakupy on ma na myśli

Botnical garden 10 15 - 11 30.
Lunch At Ramboda waterfalls 1 00- 2 00 (lunch przy wodospadach Ramboda- nie wiedziałam o tym, a wygląda suuper!)
2 15 -03 00 tea factory (fabryka herbaty - 45 minut)
4.00 reach to Nuwaraeliya . after the city & lake 6 00 hotel (docieramy do Nuwara Elia na 16tą, czyli godzina w drodze, oglądamy miasteczko i jezioro, na 18tą meldowanie w hotelu)
26 02
Start At 5.00 Am to the Hortan plains national park. (6 00- 11 00) - ( start o 5tej rano!

do parku narodowego równiny Hortona - pięknie! i rano trzeba być! od 6-11 tam)
after lunch we take a train to Ella. (po lunchu bierzemy pociąg do Ella)
so we can cheking to hotel around 4.00 (zameldowanie w hotelu ok 16tej. Tu muszę go wypytać co za hotel i czy tam można połazić w okolicy, bo super byłoby w tych plantacjach herbaty pochodzić troszkę, ze 2h?)
27 02
start 8 00
After see something in Ella Mini Adams peak, ( Arch old railway bridge, Rawana waterfall) (we leave to Yala. (start o 8mej rano, w Ella wchodzimy na mini szczyt Adams Peak (ten duzy jest dosc wymagający, z Gabi chyba odpuścić trzeba?) jest tam stary most/łuk dla pociągów i wodospad Rawana też fajjnie!!
After lunch we are leaving to Safari in Yala to see wild Animals. we can back before 7 to hotel (po lunchu safari w parku Yala, przed 19tą powrót do hotelu)
28 02
we can start 9 00 (możemy się wyspać i wyjechać o 9tej

Wevurukannala Buddha temple. (świątynia z wielką figurą Buddy)
Dondra light house. (latarnia morska Dondra - piękna!)
http://pl.dreamstime.com/photos-images/latarnia-morska-dondra-sri-lanka.html
City of Mathara (miasteczko Mathara)
than i can drop you at your hotel. (odwozi nas do hotelu)
ale fajowo!