Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

popcorn 17:42, 26 cze 2015

Powsin miałam "za płotem" ładnych parę lat, d..y nie urywa bałagan, niewiele okazów i ładnych zakątków, za to sporo ludzi.

pozdrawiam!
Luki 21:17, 26 cze 2015

Żuraweczka to odmiana Solar Power
Bogdzia 21:56, 26 cze 2015

Renia widze ze juz nowe plany. Do zobaczenia jutro .
ren133 23:12, 26 cze 2015

Zazdroszczę kolejnego miłego wyjazdu
rozark 20:42, 27 cze 2015

Margarete napisał(a)

Niegborów po remoncie w ogrodzie - pokazywała Maja w TV - wygląda ładnie, ale to obszar do oblecenia w max 30-40 minut + Arkadia drugie tyle. Ogród warszawski w Powsinie widziałam w długi weekend ale nie miałam czasu wstawic fotek - troche mnie rozczarował. Choć to był ten moment kiedy jeszcze tam kwitły wielgaśne rododendrony - warto je obejrzec, mysle że warto tam pojechac wiosną, jest aleja magnolii wysokich i rozłozystych, sporo azalii i rh, pozostałe rosliny sprawiały wrażenie zaniedbanych, podobnie jak w naszym łódzkim botaniku, są dwa-trzy fragmenty ładne a reszta uderza w oczy nieładem i bałaganiarstwem - doszłam do wniosku po obejrzeniu teraz ostatnio wielu ogrodów pokazowych jak u Kapiasów czy arboretów jak w Wojsławicach albo prywatnych ogrodów jak u Bożenki że mi sie gust zmieniłi krytyczne spojrzenie wyostrzyło...
W długi wekend byłam też w Wilanowie - opark odnowiony w 3/4 , ładny, ciekawe rosarium, warto zobaczyc
Natomiast polecam park w Żelazowej Woli, i w Warszawie ogrody na dachu biblioteki UW oraz na dachu centrum Kopernika ( w tym ostatnim nie byłam tylko czytałam o nim ) a to rzut beretem jeden od drugiego....

dzięki za sugestie skorzystam
rozark 20:43, 27 cze 2015

Kasya napisał(a)

Moze ogrod botaniczny w Powsinie ? to w sumie tez Warszawa...a wtedy zapraszam do mnie

dzięki za zaproszenie, jak się będziemy wybierać do Powsina zajrzymy do ciebie
rozark 20:44, 27 cze 2015

popcorn napisał(a)
Powsin miałam "za płotem" ładnych parę lat, d..y nie urywa bałagan, niewiele okazów i ładnych zakątków, za to sporo ludzi.

pozdrawiam!

są różne gusta i guścika, W Botanicznym ani w Powsinie nie byłam, trzeba samemu obejrzeć chociaż po to aby mieć własne zdanie
rozark 20:46, 27 cze 2015

Luki napisał(a)
Żuraweczka to odmiana Solar Power

dzięki wielkie, poproszę cię o zidentyfikowanie pozostałych moich żurawek tylko muszę je sfocić
rozark 20:47, 27 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Renia widze ze juz nowe plany. Do zobaczenia jutro .

Miło było mi cie spotkać Bogdziu . Na spotkaniu u Anitki było super jak zgram zdjęcia to je wstawię
rozark 20:48, 27 cze 2015

ren133 napisał(a)
Zazdroszczę kolejnego miłego wyjazdu

Fajnie że do Szmitów się z nami wybierzesz