Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z widokiem na jezioro 07:18, 15 cze 2013

Do góry
Jolu wszystkiego najlepszego , niech się spełniaja wszystkie marzenia.

ogrodoweimpresjejolki 07:17, 15 cze 2013

Do góry
Sto lat , sto lat....Wszystkiego najlepszego a w szczególności zdrówka dla Ciebie i Twoich bliskich i kwitnacego bez przerwy ogródka , oraz spełnienia wszystkich marzeń życzę

Mój ogród - złe dobrego początki 07:13, 15 cze 2013

Do góry
polichlorek napisał(a)
i mój nowy nabytek -Veronica Inspire Blue czyli Przetacznik kłosowy BARDZO mi się podoba, szczególnie w zestawieniu z carex buchananii

Cześć gdzie nabyłaś to cudo i tego białego tytonia (o ile mnie wzrok nie myli)???? Śliczne
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 05:52, 15 cze 2013

Do góry
Piękny prezent...pozdrawiam.
Ogrodowisko w Japonii 02:35, 15 cze 2013

Do góry
ronin napisał(a)
Bardzo mi się podobają te drzewa. Nie wiem niestety co to jest.

Witam!
Odwiedziłeś cudowne klimatyczne miejsce. Nie pojawiające się na szlakach ludzi zwiedzających Japonię.
Drzewa na zdjęciach (tych z Kōyasan) to kilkusetletnie cedry.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia.
Mój kawałek raju II 01:47, 15 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No i na dobranoc Festiva Maxima i jej duże i pięknie pachnące kwiaty

Jaka piękna!
W Gąszczu u Tess 01:35, 15 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Tesia, wklejam Ci, bo się zauroczyłam Inspiracje z kopytnikiem, zobacz jakie cudne! Tylko nie pytaj skąd ma linka, pewnie któraś dziewczyna podawała, a ja teraz siedzę i kwiczę... Pokwiczysz ze mną?
http://www.crocus.co.uk/tom-chelsea-garden/

Ewuś, jesteś kochana Ja kwiczę bezustabbie od około tygodnia, to jest od czasu, gdy tę kompozycję w linku wrzuciła u siebie Malkul.
Mam ją w ulubionych, na kompie w pracy, i od kilku dni wgapiam się w nią nieustannie.
Jest cudna. Jest przecudna. Powiem Ci na uszko, że jeśli będę musiała przesadzić citronelki, to wcale ich nie zamienię na inne jasnozielone. Pójdę w odcienie zieleni i strukturę.
Nie dostaniesz kfiatka, tylko same ...pąki
Jukka mnie zaskoczyła w tym roku. Siedziała sobie w ciemnym kątku, ani myśląc kwitnąć. Tak pewnie z pięć lat. I kiedy już straciłam jakąkolwiek nadzieję - suprise! (i to jaka)

W Gąszczu u Tess 01:29, 15 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tess ja się na citrolenlach nie znam. Mam jakieś lime ale jakie nie mam bladego (zielonego) pojęcia jaka to odmiana....
Ale obserwuję, że te zielone w przeciwieństwie do bordowych nie lubią palącego słońca po deszczu. Podobnie jest z podelwaniem po liściach w trakcie upałów. Zatem obstawiam, że po deszczu było ostre słońce i listki ucierpiały. Profilaktycznie Topsin nie zaszkodzi...
I jeszcze cofnęłam sie kilka stron wstecz. Tuj nie wycinaj..... Hosty lub rodgersja (u mnie do zobaczenia) lub trzmielina np strzyżona w półkule zasłoni nózki, jeśli tam jest cień(????)

Kochana, zapomniałaś, że ja zdjęcia Twojego ogrodu w specjalnym elektronicznym albumie mam? Rodgersję Twoją podziwiam od zawsze, i już także u mnie rośnie od jesieni. Pod pendulą.
Tui nie wycinam.
Na citronelkach to chyba nikt się nie zna...

Zdjęcia mi się kończą
To jeszcze raz czosnki Szuberta.

W Gąszczu u Tess 01:21, 15 cze 2013

Do góry
malwes napisał(a)
Tess, ale pięknie u Ciebie! Zmiany zmiany...

Dużo roślin choruje po deszczach. U mnie maliny złąpały białą plamistość liści a trawa żółtą plamistość liści...wrrrr......
Jak dużo tego na tych żurawkach to ja bym prysnęła ewentualnie Amistarem. On długo działa a nie zostawia plam na liściach roślin, jak Topsin. I usunąć chore liście oczywiście warto by było.

Dzięki, Gosiu za radę, zapisałam nazwę. Usuwam, ale one niedługo łyse będą

Moje kordyliny (mam trzy).
W Gąszczu u Tess 01:17, 15 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Tesiulka, nie wiedziałam, że przedmiot mojego pożądania tak chorobliwy jest... ja też bym przesadziła - zaryzykuj

Na razie muszą siedzieć, gzie siedzą. Po niedzieli przychodzi ekipa do wymiany rynien, co to zostały uszkodzone przez ześlizgujący się śnieg, będą ustawić rusztowania...
Piwonia bladoróżowa dla Ciebie.

W Gąszczu u Tess 01:12, 15 cze 2013

Do góry
viva napisał(a)
Teresko, kwiatowy gąszcz u Ciebie piękny i przedogródek z kopytnikiem w roli głównej
Też bardzo go lubię i troszkę mam

Dziękuję, Vivo Piękny to jest Twój ogród. Mój może kiedyś będzie.
Zainspirowana Twoim ogrodem po raz pierwszy w życiu mam eucomisy (te są w donicy). No i moje "kiwi".

Mój kawałek raju II 01:06, 15 cze 2013

Do góry
No i na dobranoc Festiva Maxima i jej duże i pięknie pachnące kwiaty
W Gąszczu u Tess 01:05, 15 cze 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
naparstnice cudne ! zresztą cała rabata misz-masz'owa
a czosnki....obłęd !

Dzięki, Anulka Pociejów straszny na tej rabacie, ale rzeczywiście czosnki i naparstnice robią całą jej urodę. Mam też naparstnice pod ścianą, w całkowitym cieniu. To żelazne rośliny - znoszą wszystko.

Mój kawałek raju II 01:03, 15 cze 2013

Do góry
Mój warmiński "kątownik" zdjęcię z okna
musze postarać się o wypełniacze, bo po tulipanach i narcyzach trochę pusto ale niedługo się to zmieni
W Gąszczu u Tess 01:00, 15 cze 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Proponuję wszystkie kłopotliwe citronelki wysłać pędzikiem do mnie. Ja mam duuuużo cienia

Wszystkie??? Nie licz na to, pomimo całej mojej sympatii do Grabiowego Lasu i Władzy Zębatej

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Czy kopytnik co ma ruszyć z kopyta na południowy-zachód jest dla mnie?
Tesiu, zajrzyj do mnie. Mam niespodziankę na poprawę humoru

Nie. Dla Evchen. I dla Madżenki. I dla Grabi oczywiście.

Byłam już u Ciebie, po cichu (w pracy). Wielką mi radość sprawiłaś i mój szacunek i uzanie dla Twoich umiejętności ogrodniczych wzrosło niemożebnie, choć wydawać by się mogło, że już wyższe być nie może - jesteś moim guru w uprawie roślin z siewu.

A tui naprawdę nie zamierzam wycinać, to jakieś przekłamanie na linii powstało

Przetacznik jakiś wybujały u mnie, długi i cienki.

I któraś z jeżówek. Proszę nie regulować odbiorników, to małe zielone na glebie to nie chwasty, to przetacznik się rozsiał, i siostra zabroniła mi plewić

O, takie maleństwa (zdjęcia są z poniedziałku, już są większe)

Mój kawałek raju II 00:59, 15 cze 2013

Do góry
dojrzewa pigwowa "naleweczka"
i borówka amerykańska

akebia
przyduszona przez Summer Snow

Ewelinka napisała" jakaś róża" to oznajmiam, że to nie jakaś tylko perełeczka francuska Lugdunum

Mój kawałek raju II 00:50, 15 cze 2013

Do góry
Kolejne róże rozkwitają
pnąca

Avalon w kwiatku siedział robak i jadł jej płatki, dlatego są postrzępione

Easy Does it

Chandos Beauty

Maigold

Rosa de Roi, znanateż jako Lee's Crimson Perpetual lub Comte Lelieur, róża portlandzka z 1820 r.
W Gąszczu u Tess 00:48, 15 cze 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Tessi co do żurawek to nie wiem... ja też mam podobne plamy ale jestem w 10000000% przekonana, że to przypaliło słońce.

No a ja nie Ale pewnie się mylę. Wiesz, takie zaklinanie rzeczywistości - to nie słońce, bo jeśli to będzie słońce, to będę musiała je przesadzić, a tego nie chcę

Dla Gosi, jako że budzi mój podziw umiejętnością rozmnażania i ukorzeniania - moje przedszkole (tegoroczne).

Szczypiorkowy ogródek 00:47, 15 cze 2013

Do góry
Dla wszystkich marków nocnych specjalnie ode mnie - zamiast liczenia baranów
W Gąszczu u Tess 00:41, 15 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Tesiu, moje Lime Marmelade tez maja poprzypalane listki. Mysle sobie, ze to polaczenie deszczu i slonca. A moze dlatego, ze jeszcze sie nie przyzwyczaily do miejsca i warunkow. Trudno wyczuc, ale to nie grzyb. Citronelka slonca nie lubi. Moja LM widac tez srednio... Czas pokaze

No - czas pokaże. Ale jak one mnie irytują tym wyglądem...

To jest rok urodzaju dla hortensji ogrodowych. Nieokryte na zimę, są w rewelacyjnej formie - każdy pęd ma pąk. Na wszystkich moich hortensjach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies