Nawet moja jaszczura wyszła się poopalać .. Dzielnie dotrzymuje mi towarzystwa , nie bacząc na to że ja tak kcem z niej zrobić gwiazdę i fotki jej robię z lewa i prawa
Bożenko, wszystko zachwycające, ale już te lilie, po prostu boskie!
a tu wstawiam foto twoich aksamitek, posiałam w grunt i juz pierwszy kwiatek
cudne są..pozdrawiam potargaj Misię ode mnie
Witaj sąsiadko.
W majówkę zrobiłam kanty pierwszy raz i tez mi wyszły takie rowko-kanciki.
Miałam poprawić, ale okazały się szalenie praktyczne przy koszeniu trawy i pieleniu
grzadek, że zostawiłam, zwłaszcza, że doskonale się trzymają w mojej twardej, gliniastej ziemi.
Do tej pory nic nie wyrównywałam nożem, jedynie przy pieleniu pogłębiam rowek pazurkami.
Pozdrawiam lipcowo.
Chyba zdecydowany koniec lata dzisiaj na trochę, a w Anglii słońce wypaliło trawniki na polach golfowych Hampton Court, cierpią strasznie pomniki przyrody w podlondyńskich parkach, takie wściekłe upały i mają być do końca lipca.
Krawniczek.. cudnej urody Tak bardzo mi się podoba, że ostatnio o mały włos przytaszczyłabym łąkowego krwawnika pospolitego, ale ten jest chyba bardzo ekspansywny..?...
Bogdziu,
przebiegłam przez twój wątek i zachwycił mnie twój las liliowców... boskie kolory ...i nie mogę zdecydować się które najpiękniejsze. Te na tych zacytowanych wyżej fotkach są sliczne ale i te czerwone z żólto-pomaranczowym środeczkiem też, i te pastelowe-jasne i te z floksami, i te ceglasto-pomarańczowe....i ... wszystkie...są super.
Dlaczego ja u siebie nie mam ani jednego liliowca ? ... błąd... mus to zmienić.... pisałaś że to nie jest wymagająca roslina i początkujący ogrodnik da sobie radę... a kiedy sie je rozmnaża czy wsadza do gruntu ? bo ja zagospodarowałam jedna strone ogrodu - prawy bok z drugiej nie chce robić rabaty ale pod płotem od sasiada mogłabym wzdłuz ogrodzenia posadzic taki las liliowców jak u ciebie, nie trzeba ich ściółkować ? tak ? mogłyby sobie rosnąć tak jakby na końcu trawnika pod ogrodzeniem ? jak myslisz ?
Ach i jeszcze twoje oczko - bosko wyglada, prawdziwe uroczysko z tym lasem w tle i z roslinami dookoła
Śliczny masz ogród... nie wiem czy ja sie nie powtarzam...