Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

boguslawa_ma... 07:11, 16 lip 2013

Bożenko piękne masz te białe lilie no i cynie ładnie już kwitnąU mnie cynie pożal sie boże (małe,zarażone)
reni 07:36, 16 lip 2013

Bożenko jak pięknie u ciebie..lilie zachwycają,a biała w szczególności.. u mnie jakoś marnie w tym roku kwitną
Celina 08:28, 16 lip 2013

Trawy rosną jak szalone, już widać zgrubienia, niedługo wypuszczą kłosy.

Bożenko proszę wklej to zdjęcie u mnie. I napisz co to za trawka i jaka jest wysoka .Długo ją masz??
Pozdrawiam
Nati 09:15, 16 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
Aniu, wg mnie to jest hosta, której wklejam zdjęcie. Moja hosta bardzo podrosła, to zdjęcie chyba z zeszłego roku. Ona powoli rośnie, ale na 99 procent twoja jest taka sama moja.

dziękuje Bożenko, mam nadzieje ze tak będzie moja wyglądać w przyszłości, pozdrawiam.
Debra 11:19, 16 lip 2013

Bożenko, wiesz może jaka ta cynia? Podoba mi się, ja mam takie niskie.
I trawa też świetnie wygląda.

No i gratuluję ogórków - w mojej okolicy jakoś marnie z ogórkami, ja nie mam, ale sąsiedzi narzekają na marne plony.
Milka 11:24, 16 lip 2013

Bożenko, wszystko zachwycające, ale już te lilie, po prostu boskie!
a tu wstawiam foto twoich aksamitek, posiałam w grunt i juz pierwszy kwiatek
cudne są..pozdrawiam potargaj Misię ode mnie
malgocha1960 13:52, 16 lip 2013

Mam nadzieję,ze w sobotę zobaczę to wszystko w realu.
Użądliła mnie przed chwilą osa w ucho,przyniosłam ją z tamaryszka.
EPODLAS 15:56, 16 lip 2013

Basiu, nie wiem jak nazywają się moje przetaczniki. Dostałam je w zeszłym roku od koleżanki małą kępeczkę, już je podzieliłam, a na wiosnę zrobię to znowu. Wiem że jest wiele odmian przetaczników, one są średniej wielkości.
Bogusiu, cynie wsiałam późno prosto do gruntu, było za gęsto to przerwałam i popikowałam na puste miejsca po cebulowych. Tą odmianę mam pierwszy raz. Te niepikowane rozrastają się w kształcie krzaczków, będzie dużo cyniowych kwiatków.
Reni, te lilie kwitną u mnie pierwszy raz, sama jestem zaskoczona ilością i wielkością kwiatów, oby tak kwitły jeszcze kilka lat.
Nati, ta hosta już jest dużo większa od tej na zdjęciu. Przesadziłam ją w tym roku i wyraźnie jej to posłużyło. Zrobię jej tera zdjęcie już większej.
Debro, te cynie są inne od moich zeszłorocznych. Opakowanie mam na działce, zapiszę jak będę teraz ich odmianę. Zawsze możemy się wymienić nasionkami. Ja bym chciała niskie cynie, są fajne na obwódki, widziałam takie obwódki u Szmita.
Irenko, Misię potargałam, jest taka kochana i wierna, uwielbia siedzieć ze mną jak jestem przy komputerze.
Małgosiu, to wredna osa, zrób wszystko żebyś przyjechała w sobotę, no i żeby nie było śladu użądlenia.
Urszulla 20:55, 16 lip 2013

Podziwiam Twoje trawy i ładna ta gipsówka do efektu wypełnienia
Welka 22:08, 16 lip 2013

U Ciebie jestem zawsze na bieżąco, lilie śliczne (muszę koniecznie dokupić więcej), ogóraski też w tym roku powinnam zbierać na miski, trawki ładnie rosną
Pozdrawiam