Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Martki 19:46, 08 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Różanka przed domem JEDNAK musi być skorygowana akcentami. Jest mdło. Opierałam się przed fioletem i nadal opieram, ale purpurowa driakiew i purpurowe chabry może zmienią sytuację? Tylko są tak malutkie, że róże zdążą już przekwitnąć, zanim im obok akcenciki wyrosną
Ale same w sobie Olivie i Gertrudy piękne. Hmmm… A może jednak fiolet lepiej je połączy?????

Gdzie ty masz mdłości na tej rabacie. Pięknie ci róże kwitną to się ciesz. Może jakieś akcenty wprowadzić aby w czasie kiedy róże nie kwitna to Inne rośliny by kwitły np jeżówki - rosną bez problemów.

Jak to Gertrudy tak się nazywa bo szukam w necie a tam tylko wysokie
Jest bardzo ładna i pytam.
Tulipany ładne, ale te liście. Co najgorsze nie można ich usun.
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:27, 08 cze 2022

Do góry
Ostatnie cisy dziś przycięłam
Cisy krzaczorki to coraz piękniejsze poduchy uwielbiam

Cis i obuwie robocze

Niwaki z cisa i żywopłocik z trzmieliny też obciełam

Trzmieliny na pniu też już prawie poduchy

Ogród z zegarem 19:24, 08 cze 2022

Do góry
Kasiu, dwa dni po tych ostatnich fotkach już widać różnicę, szczególnie przy różach.

Daria, jak patrzę na tempo wzrostu chwastów, to też mi się nie chce . Ale i tak idę tyrać. Dziś tylko godzinę pieliłam, bo deszcz się rozpadał. Wczoraj i przedwczoraj też padało (lało), więc roślinki podlane.
Rabata z pniami dziękuje

Ewa, dziękuję . Masz rację, nie mogę się doczekać buszu .

Dla Was Gartenprinzessin Marie-José

Dębowe zakątki 19:00, 08 cze 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

U mnie nie przezimowały szałwię,
Nie mam zimujących. Irysów mam kilka.
Ale te co mam to też cieszą.
Syberyjski u mnie już sporą kępę zbudował i fajnie. niech kwitnie

Wszystkie ładne, ale te żółto bordowe i brązowe bardzo ładne.
Ja czekam na bardzo granatowego może już kwitnie. Podobno bardzo ładny

Jeżeli chodzi o irysy syberyjskie u mnie wyjątkowo w tym roku byle jakie. Jeszcze w tych kępach pojawiły się puste miejsca wyrodzily sie. Mus kepy podzielić.

Irysy pod względem kolorystyki i finezji podobne są do bratków. Tyle kolorów w jednym kwiatku.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:24, 08 cze 2022

Do góry
Czas łubinów, podziwiam u Was. Ja też mam, dlaczego nie… Łatwo nie mają, bo sporo cienia. Ale jeden zapowiedział kwitnienie. Nie dane mi było jednak się nim cieszyć, bo jakiś ślimor go przyciął, wrrr.
Więc takiego bidulę mam
Mirkowy ogród (początki) 17:13, 08 cze 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Naparstnice zaczynają kwitnienie prawie same różowe mam
Kalina jeszcze w kulkach

Werbena przechowana przez zimę w domu (to z niej robiłam sadzonki) zaczyna kwitnąć

I pierwszy raz zakwitnie mi Kocimiętka Kubańska( wysiewałam nasiona w zeszłym roku)

Naparstnice świetnie się prezentują na tle kaliny. Śliczne.

Werbena? Już?? U mnie multum siewek na rabacie -aż się boję
Ogród prawie wymarzony … 16:49, 08 cze 2022

Do góry
Mam i ja co prawda nie z własnej uprawy a x okolicznej łąki

W ogródku Martki 16:31, 08 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Różanka przed domem JEDNAK musi być skorygowana akcentami. Jest mdło. Opierałam się przed fioletem i nadal opieram, ale purpurowa driakiew i purpurowe chabry może zmienią sytuację? Tylko są tak malutkie, że róże zdążą już przekwitnąć, zanim im obok akcenciki wyrosną
Ale same w sobie Olivie i Gertrudy piękne. Hmmm… A może jednak fiolet lepiej je połączy?????

Mnie się wydaje,ze ten fiolet tu niepotrzebny-po co mieszać... Wcale nie jest mdło-jest delikatnie a akcentu dodaje klon... Poszłabym raczej w białe akcenty jak juz koniecznie chcesz choć jak dla mnie kolorystycznie jest ok.
Ogród prawie wymarzony … 16:18, 08 cze 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)

A długo się czeka żeby już były taką fajną grubą kępką?
Bo ja dzisiaj je właśnie dostałam i to są jakieś 3 źdźbła w każdej doniczce .

Sporo One od początku są w tym miejscu, ale teraz maja średnice prawie 50 cm -tu 2015 rok

i zarys tarasu
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:01, 08 cze 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Hosty ladnie rosną

Bodziszek ma spokojnie 70 cm wysokosci

Jaki to bodziszek, mój podobny potwor rosnie
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:53, 08 cze 2022

Do góry
Za domem na skarpie

Tajemniczy Ogród 15:39, 08 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Pięknie i bujnie

Tajemniczy Ogród 15:30, 08 cze 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Ale ładnie

Dzięki, świetna jest ta krzewuszka, już sobie w kilku miejscach zrobiłam odkłady, będę sobie przenosić w różne miejsca

Tajemniczy Ogród 15:29, 08 cze 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Agata, no nie mam słów, jak masz pięknie!!!

Kasiu Mrokasiu Robię co mogę, żeby Cię przegonić, haha Miło mi bardzo!
Jeszcze takie mi zostały z frontu, no sorki, że nieostre, trudno, takie muszą być.

I z okolic warzywnika- choć ten zniechęcająco marny - jakieś robaczki mi weszły w cebulę mimo sadzenia z marchwią, koper też zjada mszyca, no kiepska ze mnie ogrodniczka;(

W ogródku Martki 15:15, 08 cze 2022

Do góry
Aga, na Twoje kilometry róż już czekam Caradonna ma to do siebie, że jest olbrzymia, a rabata nie oraz to zestawienie fiolet-róż-ciemny róż widzę często, ale nie wiem, czy na dłuższą metę nie byłoby zbyt męczące. Męczę się więc niezależnie od niego i kombinuję z czymś innym. Wymyśliłam, że posadzę na próbę różową szałwię, rozstawiłam na próbę na rabacie i ... gorzej niż było, nie jest. Wstawiam do ziemi. Trawyibyliny napisały, że dostawa sporobolusa będzie po 20.6. Nie podoba mi się ta szkółka. Owszem, gdy zamawiałam, na stronie była informacja, że dostawa w czerwcu, więc po prostu czepiam się, bo po 20 czerwca to bardziej lipiec niż czerwiec. Jestem czasem zbyt niecierpliwa...
Wrzucam zdjęcie rozmiarów Caradonny, niektóre hortensje jeszcze zasłonięte przez nią, inne już wystają.

Lucy, zachodzę w głowę, jak pianka z okolic parapetu trafiła w górny narożnik okna? Propozycje Twoich róż piękne. Ogród mam za mały. Otóż sprawa jest jeszcze dalej posunięta: zaczynają mi się podobać róże o pojedynczych płatkach Tymczasem moja faworytka dziś w rozkwicie, LoShalott.

Mgdusko, moja Droga, w takim układzie to Ty nie masz szans spotkać się z "rasowym fachowcem" a my mówimy obcym Tobie językiem Zaplecza technicznego w lepszym wydaniu nie ma chyba Uff, dobrze, że chociaż na terminy sobie możesz ponarzekać
Dla Ciebie mój pierwszy kosmosik z nasionka!

Dario, ławka do kontemplowania róż - uwaga, uwaga, jest pakowana co zwiększa szansę, że nie rozminie się całkowicie z kwitnieniem tychże. Bo trwa właśnie szaleństwo. Kierowniku budowy, witaj w gronie kierowników budowy Lane skosy to super rozwiązanie, bardzo żałuję, że na to nie poszłam na etapie projektu. Dziś środa, a pan od moskitiery coś cichutko. Nie spieszy mu się nawet, by odebrać kasę, a co dopiero, gdyby tę kasę już w całości dostał?
Tajemniczy Ogród 14:52, 08 cze 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dla porządku i potomnych coś tam wczoraj cyknęłam, więc zanim lato się u mnie rozpędzi - zostawiam:
Ta klonowa długo się rozpędza ale teraz zaczyna się jej czas i potrwa do jesieni:

Urocza zielona rzeczka wśród kwiatów
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:50, 08 cze 2022

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:49, 08 cze 2022

Do góry
Kwiecisty

A co tu przybyło ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:47, 08 cze 2022

Do góry
Taka zwykła

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:42, 08 cze 2022

Do góry
Nie tylko naparstnice, wysiala się tam jeszcze margarytka i rudbekia
Ale ja mam miękkie serce i im pozwalam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies