Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:20, 29 maj 2016

Do góry
nie zawodzi jak zawsze lawenda ... łany mają się bujnie i czekam na lawendową eksplozję ... z fioletów to będzie jedyna eksplozja ... perowskia jakoś zupełnie nie ma zamiaru (no cóż trzeba przesadzić i czekać ... to nasz 3 sezon i ciągle to ona rządzi i strzela fochy ... ale jeszcze z nią nie skończyłam ) ... zdają się mieć zamiar na kolor mikołajki i przetacznik Christa ale odmelduje jak zobaczę ...

moja wieloletnia kosmata naparstnica sztuk 2 znikła ... w obu sztukach !!! ... widocznie na szerokości geograficznej mojego ogródeczka nie jest byliną wieloletnią ... jeszcze coś do uszlachtowania ma Matka Natura to przygarnę ...

zaczynam mieć satysfakcję z rabaty zwanej leśną pod tarasem ... graby szaleją ... paprocie jeszcze bardziej ... limki rokują ... tawułki szykują się do powiedzmy purpurowego szaleństwa ... (bo nie wiem jak nazwać ten ich kolor ) ... okrywowe co druga szał co druga foch ... paniom z fochem podziekujemy i zamienimy na bailando albo cuś takiego ...

kostrzewa ... przyczyna nerwacji ... łysa ... ze strzechą zeszłorocznego siana i jeszcze kwitnie ... wygląda jak moje cud blond pacholę na jednym ze zdjęć w wieku niemal 2 lat ... łysa pała z przerzedzoną brodą na karku ... (serio córeczko tak wyglądałaś ) ... ale dziewczę wyrosło na całkiem ładny egzemplarz to i onegdaj najpiękniejszej na O kostrzewie daję szansę ... do wykopania ... podzielenia i czekamy na niebieską mgiełkę w stopach róż

szaleje kocimiętka ... jesteśmy pewni, że to ma wabić koty ? ... pytam bo moja Kilusia jak mniemam owczarek niemiecki a co za tym idzie pies ciągle siedzi z nosem w wymienionej i łapie pszczoły ... własnie zdałam sobie sprawę z tego, że posiadam nieekologicznego psa ... psa który mało humanitarnie podchodzi do istnienia tak zacnego i pożytecznego jak pszczółka ... hmmm ... ale jak założę mojemu uroczemu mordercy kaganiec to ja będę mało humanitarna ... i co począć ? ... jak żyć ? ...

eksperymentalnie zakupione lilie rosną ... tu mam pytanie ... no rosną tylko nie tu gdzie jednak bym chciała ... czy można przesadzić ??? mają ok 30 cm ... ???

słowo zostanie wsparte obrazem jak bateria się naładuje a słońce osłabnie
Moja codzienność - ogród Oli 09:02, 29 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Pięknie się dzieje w oczku. Ten kolor liści vs kwiatów daje niesamowity efekt. I jeszcze ten corten. Mniam!

Ensata napisał(a)
Ale masz lilie piekne, u mnie nie kwitna jeszcze Ogrodek jak spod igly, ale to wiesz

oczko dziękuje a właściwie eM bo to jego działka
Moja codzienność - ogród Oli 08:58, 29 maj 2016

Do góry
Ale masz lilie piekne, u mnie nie kwitna jeszcze Ogrodek jak spod igly, ale to wiesz
Mój jest ten kawałek ogrodu 23:19, 28 maj 2016

Do góry
Aga, jak Twoje miskanty? Przyszłam Ci napisac, ze mój zebrinus, ktorego uznałam za umarłego, dał własnie znak zycia. Zatem eksmisja wstrzymana. Czekam równiez z eksmisja gracka bo moze tez sie jeszcze waha - dam mu szanse.

Rabatka elegancka Czochy mamy w tym samym stadium. Ładnie pachną, teraz najbardziej te białe.
Moje lilie pędzone w domu kwitna i pachną obłędnie. Stoja na tarasie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:59, 27 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zakwitły pierwsze lilie w kałuży..

cudny ! u mnie aktualnie cztery
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:38, 27 maj 2016

Do góry
wow Rench dzieki za zdjecia Aniu ale pieknosci przed nami ukrywasz
Fajnie, ze dalo sie uratowac RH ladnie Ci podziekowal
Jak ogladam Twoja piekna Lilie to bym tez chciala kaluze ale tej pracy juz nie. Zreszta teraz musze inne czesci ogrodu dopowadzic do ladu. Moze do emerytury zdarze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:59, 27 maj 2016

Do góry
Zakwitły pierwsze lilie w kałuży..
Ogród z łezką II 09:40, 27 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Scheenperle w pełni, lilie już niedługo

Kuleczka idealna, ona sama z siebie ma taki pokój czy ją przycinasz? Przepiękna jest. Muszę sobie zapisać nazwę i poszukać na targach bo pasowałby mi idealnie.
Ogród z łezką II 06:48, 27 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Irysy bródkowe zaczynają

To ta azalia co ja szukam,piękna,zamówię sobie przez internet,będę obserwować jak będziesz ciąć
Lilak ładne drzewko
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:34, 26 maj 2016

Do góry
Mam takiego cudaka jednego co rozłożył się jak talerzyk

taki śmiszny jest

lilie lada chwila będą cieszyć
Ogród z łezką II 11:07, 26 maj 2016

Do góry

Irysy bródkowe zaczynają

Droga do spełnienia 22:03, 25 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Kamilka jeszcze raz miło było Cie osobiście poznać powiedz mi wiesz jakiej odmiany są te lilie? One już przekwitły? I jak duże rosną? Przyznam się szczerze,że jeszcze takich wielkich nie widziałam i nic na ich temat nie wiem

Paulinko mnie tez bylo milo niestety nie wiem jaka to odmiana jwszvze nie kwitly a jak wygladaja to gdzies sa na poczatku mojego watku.
Odpoczywaj
Droga do spełnienia 17:20, 25 maj 2016

Do góry
Kamilka jeszcze raz miło było Cie osobiście poznać powiedz mi wiesz jakiej odmiany są te lilie? One już przekwitły? I jak duże rosną? Przyznam się szczerze,że jeszcze takich wielkich nie widziałam i nic na ich temat nie wiem

Moja działka na Dębowym Lesie 09:55, 25 maj 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Te ciemne Aniu to naprawdę orliki?

olga80 napisał(a)
Piękne są te ciemne orliki Reszta kwiatków oczywiście też.

gobasia napisał(a)

piekne te ciemne orliki...Ja dopiero dostrzegłam urodę orlików ...i uwazam że stanowczo za późno...bo są naprawdę warte grzechu

Orlik Black Barlow , prawie czarny, ciemny jest jak widać piękny.
A brak orlików w ogrodzie można to nadrobić.Zapraszając je do siebie.
Teraz jeszcze można kupić kwitnące i ogrodniczych i na ryneczku
Na razie ta strona wygląda to bardziej zielono, tulipany odeszły.
Lilie, róże , clematisy , jeżówki, liliowce dopiero się szykują.
Hortensje jeszcze rosną.A w tym roku będą dwie nowe kwitły Silver Dollar i Pinky Winky ( przynajmniej powinny )
Później będzie bardziej kolorowo.
]
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 24 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róże już Ci tak kwitną??? Niesamowite...u mnie w ciasnym pąku. Wyjątkiem jest William Morris przy huśtawce, lekko kolorek pokazuje.

Rodusie masz nieprzyzwoicie piękne Irenko

Orliki przyjmę chętnie

Dary od Ciebie posadzone, melduję, jakby co

Tak, Cathedral i Sympatia i Graham Thomas rusza i chyba Fresia
Na murze jest ciepło, dlatego tak szybko.
No mam ich tyle, nawet żółte i łososiowe, szał teraz jest. Zanudzę was, ale naprawdę jestem w szoku, że takie dorodne.

Masz zaklepane i cieszę się, łubin ten największy zakwitnie, ciekawe jakim kolorem, ja mam białe nie wiem skąd?

Calsap jest cudny, ale który rodek nie

lilie niskie też juz kwitną
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:15, 24 maj 2016

Do góry
Pola
Oj szkoda, było po prostu cudownie, choc padnięci wróciliśmy, musieliśmy do nocy podlewać i po wielu latach w niedzielę wstałam o 11.o zgrozo
Justyna

ma taki blady róż, z małymi białymi akcentami, cudnie pachnie; kupiłam je rok temu, zaraz jak Kindzia je pokazała, u mnie dopiero się otwierają kwiaty, ale dość ładnie i szybko przyrosła.
KasiaWB
dzięki Kasiu, też stwierdzamy, że zmienił się bardzo, za kolejne 3 lata, jak wszystko urośnie, znowu będzie inny
Jana
ten rok dziwny, bo kwitnie wszystko naraz; rh, azalie, irysy, bodziszki, lilie, kaliny i tamaryszki, róże, stokrotki itd
Zielona
Martuś dzięki, faktycznie to tak powoli małe arboretum się tworzy, teraz mam cykora...no bo jak to urośnie, a ja stale wpycham coś, jak my damy radę
Alicja
bardzo dziękuję, oszczędzam wam widoki bajzlu, który tez mam, mam w przebudowie 3 miejsca i tam strasznie, porządki i to co do wywalenia..strasznie
chwasty nie ogarnięte, wąsy przy kantach nie ogarnięte, nasiona z wiązów zawaliły ogród, nie sprzątnięte, trawa od suszy łysieje, białe coś co fruwa, oblepiło wszystko, jednym słowem, tylko rośliny kwitnące sa ok

pokatuję was fotami, skoro to naraz teraz kwitnie

taki sliczny koszyk dostałam od Sylwii
dzięki
kupiłam na wyjeździe 5 azalii; Homebush- pełne kwiaty, Klondyke, Kilian- pełne pachnące kwiaty, Schneegold i 1 NN-pachnąca, 3 jeżówki i 1 buk złoty kolumnowy.
pierwsza azalia Kilian, za 70zł, pozostałe po 35zł
pomarańczowa NN, mocno pachnąca

Atacama pod lasem 23:57, 23 maj 2016

Do góry
Czosnki kwitną.
Lawenda przezimowała i szykuje kwiaty, podobnie jak ocalony z ugoru i posadzony pod magnolią rozchodnik ostry.
Przesadzone z sadu lilie żyją. Czy to normalne po "przypadkowej" amputacji cebul?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:14, 23 maj 2016

Do góry
Na dobranoc azalia niepozorna.. azalia Alabama R. alabamense (najprawdopodobniej).. ale zapach ma obłędny. Pontyjskie niech się schowają.. przebija wisterię, lilie, róże, piwonie i wszystkie inne pachnące rośliny. A pachnie pięknie..

To ta bladoróżowa..

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:13, 23 maj 2016

Do góry
Basiu pewnie, ze irysy, nie wiem dlaczego lilie napisalam. Paluchy same wystukaly a glowa nie mysli.

Zstanawiam sie nad zmiana pracy i tak sobie bujam w oblokach
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:09, 23 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Lilie rozkwitly juz wszystkie

a piwonie juz jutro beda w calej okazalosci, no najwyzej pojutrze

na skalniaku panosza sie bratki

Izuniu to nie lilie tylko irysy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies