Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Madzenka 04:38, 13 cze 2016

Łezka po strzyżeniu idealna!
Kindzia 09:13, 13 cze 2016

ewsyg napisał(a)
I trawa pomalowana

Jasne
Kindzia 09:14, 13 cze 2016

polinka napisał(a)
Kasiu, uwielbiam te Twoje kwadraty w trawniku!
Piorunujący efekt

Powolutku mi te kwadraciki rosną, ale kiedyś będą okazalsze
danuta_szwajcer 09:18, 13 cze 2016

Cudny William Morris ale ten porządek no tak jak Bodzia mówi, zwiedzanie ogrodu idealnego Lilie zapewne będą Ci kwitły w tym czasie
Kindzia 09:25, 13 cze 2016

alinak napisał(a)
Kasia super pomysł z cięciem azalii . też chyba tak zacznę, bo wyrastają takie brzydkie patyczki z krzewu .nijak nie są atrakcyjne . Róże masz zabójcze.Bukszpanów jeszcze nie ruszyłam w tym roku. masakra.

To nie mój pomysł Alinko. W Pisarzowicach podpatrzony, a że ja nie za bardzo lubię poczochrańców...to tnę.
Znowu jedsienią muszę jedną różę przesadzić...już myślałam, że jest w porządalu, ale się nie mieszczą...coraz bardziej się rozpychają. Princess Alexandra of Kent nie ma miejsca, muszę ją zabrać...tylko gdzie ją wsadzę...jeszcze nie wiem...
Spieszę się z cięciem Alinko i tak się martwię czy zdążę ze wszystkim. Psią pogodę zapowiadają, a plewienia mam od groma. Jak ja to zrobię...
Kindzia 09:34, 13 cze 2016

Urszulla napisał(a)
William jest uroczy a lawendy przy Twoich różach wogóle nie widać

powinnaś nagrać jakiś pokaz cięcia, bo jest modelowy

To jej drugi rok dopiero a już zachwycająca. Dobrze, że się na nią uparłam

Cięcie kulek jest bardzo proste, tylko jednak pocięcie większej ilości sporo czasu zajmuje. W sobotę opitoliłam 22 i 2 stożki. Przy pagodzie kwiaty żurawek mam takie wysokie, że mam problem dojść do rosnących tam kulek. Już chciałam te kwiaty ściąć, ale mi się żal pszczół tam urzędujących zrobiło...i poczekam aż żurawki przekwitną. Wtedy tam ciachnę.
Kindzia 09:36, 13 cze 2016

anbu napisał(a)
Ślicznie pocięte bukszpany
Czyli rozumiem że to już pora No i ujrzałam tytułową łezkę

U mnie już pora, przyrosty nie były już wiotkie.
Lubię swoją łezkę, chociaż małe berberyski się pod żurawkami ukryły. Zresztą żurawki wylecą stamtąd w przyszłym roku. Akurat berberyski podrosną.
Kindzia 09:40, 13 cze 2016

anna_g napisał(a)
Może i zeszło Ci czasu na cięcie ale za to jaki efekt. Kurcze kuleczki jak piłki i stożki z idealnie ostrym szpicem. Ten pomysł na cięcie azalii jest bardzo dobry, ja swoją też ciachnęłam ale ona stara jest i takiego cuda jak Twoje to już chyba nie wykonam.
Pracę Rysia też pochwalę - idealne kwadraciki - i te kanciki!!!!

Powiem Ci po cichutku, że wolałabym takie spłaszczone kule, ale mi takie akuratne wychodzą...jakoś boję się bardziej ciachnąć ten czubek kulki
Pomysł na cięcie azalii żywcem ściągnięty ze szkółki w Pisarzowicach
Czytałam Rysiowi Twoje pochwały, nawet Cię skojarzył, to jest rzadkość u mojego męża. Do tej pory kojarzył z forum Kasię i Małgosię Postępy robi
Kanciki zrobił "ponad normę". Miał tylko buksy ciachnąć, pewno chciał się zrehabilitować ja mu powiedziałam, że takie chudziny mu wyszły
Kindzia 09:42, 13 cze 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Kasiu róże piękne,nie martw się mają dużo pąków i na spotkanie napewno będą kwitły
Co do buszpanów to brak mi słów i to wszystko ręcznie?

Cos tam bedzie kwitło z róż, ale takiego przepychu jak teraz nie będzie na pewno

Zawsze tnę ręcznie nożycami szpalerowymi
Kindzia 09:46, 13 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Tak sie spodziweałam ze weźmiesz urlop i nawet najmniejsze chwasciki powyrywasz, dziewczyny tez Cię juz znaja i wiedza czego sie spodziewac. No to bedzie zwiedzanie ogrodu idealnego.

Bogdziu nawet tak nie mów, bo od razu się bardziej denerwuję...zapowiadają deszcze...jak ja to wszystko wyplewię...a na dodatek deszcz na 25-go czerwca tez zapowiadają Masakra!!!