Ze względu na różne problemy z wgrywaniem zdjęć przez zewnętrzne serwisy (np. ImageShack), postanowiliśmy stworzyć własny, prosty i intuicyjny system. Koniec z przechodzeniem na inne strony, przeklejaniem kodów oraz koniec ze znikającymi zdjęciami.
Nowa funkcjonalność jest dostępna z prawej strona pola do wpisywania treści postów. Poniżej opis jak to działa krok po kroku:
1. Klikamy link "Wgraj zdjęcie"
2. Wybieramy zdjęcie z dysku
3. Po załadowaniu zdjęcia pojawi się jego miniaturka
4. Możemy powtórzyć kroki 1-3 wgrywając wiele zdjęć
5. Klikamy na miniaturkę zdjęcia, aby wstawić je w treść posta.
Jeżeli dodaliśmy złe zdjęcie albo nie chcemy go jednak wstawiać w tekst, wtedy należy kliknąć na czerwony krzyżyk w prawym górnym rogu miniaturki. Zdjęcie zostanie skasowane oraz usunięte z treści posta.
Ważne: należy tym sposobem umieszczać wyłącznie zdjęcia własnego autorstwa
Kilka dodatkowych uwag:
- zdjęcia powinny mieć rozszerzenie: jpg, jpeg, png lub gif. Pliki z innym rozszerzeniem będą odrzucane
- zdjęcia mogą być w dowolnym rozmiarze, po wgraniu są zmniejszane do rozdzielczości 640 x 480
- do zdjęć jest dodawany znak wodny w prawym dolnym rogu
Tutaj na zdjęciu widać część ogrodu nie skoszoną, ale jest widoczna bardzo wyraźna granica tego nie koszenia Kosi się zwłaszcza ścieżki spacerowe, a wokół drzew zostawia wyspy.
Te letnie zdjęcia z kwitnącymi łąkami bardzo malowniczo wyglądają. Możesz włąśnie część ogrodu pozostawić, tylko wyznacz tym dzikim terenom odpowiednie granice. Wtedy zaoszczędzisz na pielęgnacji.
Nie sposób tego całościowo ogarnąć własnymi rękami. Trzeba zaangażować cięższy sprzęt, bronę rotacyjną co by "zaorała" te fragmenty, gdzie będą rabaty ozdobne.
Podaję linki do ogrodów angielskich. Pooglądaj zdjęcia, a i plany przez Asię rysowane własnoręcznie też są, więc może jakiś projekt się z tego urodzi ???
Jałowiec Blue Star jest dość niski, kule pod nim z czasem będą się dusiły.
Ja bym zrobiła kostkę z bukszpanu a kulami "zagrała" nieco dalej. A potem całą płaszczyznę "ubrała"m w dywanik z czegoś zimozielonego np. trzmielina ale dobrze dostrzyżona i w pionie i w poziomie.
A co z azaliami?
Odległość od pnia Blue Star w obie strony wynosi ok.1m tak,że spokojnie zmieści się kostka z bukszpanu pod Blue i kule średniej wielkości z cisa.Azalie zostają bo ich kolor ożywia tą rabatę a całość chcę wyżwirkować.
To zielone to deski,którymi zabudowany jest murek ogrodzenia a zielone bo donice są owinięte brązowymi palisadami tak dla kontrastu.To też muszę zmienić ale narazie ten fragment z krzewuszką na stożek i 2 kule różnej wielkości z bukszpanu.Za krzewuszką na ścianie ogrodzenia rośnie clematis,który zostanie.
Jałowiec Blue Star jest dość niski, kule pod nim z czasem będą się dusiły.
Ja bym zrobiła kostkę z bukszpanu a kulami "zagrała" nieco dalej. A potem całą płaszczyznę "ubrała"m w dywanik z czegoś zimozielonego np. trzmielina ale dobrze dostrzyżona i w pionie i w poziomie.
A co z azaliami?
Chyba, żeby całkiem wysadzić blue stara i lime glow - a wtedy dać tam jedną kulę z cisa podsadzoną bukszpanem?
Lub dwie kule na pniu - tylko różnej wysokości
Justi, ciekawa jestem, na które się zdecydowałaś. Ja mam podobne dylematy. Mam taką samą cegłę klinkierową. Danusia mi doradza donice Deroma lub Silma, ale poczytałam, że na nie wyłazi patyna, a ja ciągle z nią walczę na płocie i raczej wolałabym gładkie. Nie to że mi się nie podoba, ale osobiście widzę ją w innych niż moje klimatach. U mnie nie ma nic postarzanego