Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 22:35, 30 lis 2011

ale ładnie poszła
bogumila 22:54, 30 lis 2011

Buki już pogubiły liście.
monteverde 23:02, 30 lis 2011

na ostatnim te zielone gałązki takie soczyste i hortensja ładny ma rudy kolor
bogumila 23:17, 30 lis 2011

monteverde napisał(a)
na ostatnim te zielone gałązki takie soczyste i hortensja ładny ma rudy kolor

Tak Aniu,ta zieleń jest taka delikatna,żółtawa a w nocy błyszczy srebrem.Z balkonu ,po ścięciu wierzchołka wygląda jak palma - ma takie rozłożyste konary.
Hortensje przebarwiły się,najładniej wygląda Limelight.
Gardenarium 23:20, 30 lis 2011

Będziesz Bogusiu cięła cyprysika?

Instagram Ogrodowiska
bogumila 23:27, 30 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Będziesz Bogusiu cięła cyprysika?

Podglądam Danusiu Ogrody i w tym roku już zrobiliśmy pierwsze większe cięcia kosmetyczne ,to początek formowania,w następnym roku będziemy dalej systematycznie podcinać.
To dzięki Ogrodowisku,dobrym radom zmieniam swój maleńki ogródek.
monteverde 01:03, 01 gru 2011

powolutku, powolutku i wyjdzie caculko
Bogdzia 11:49, 01 gru 2011

Bardzo Ci dziękuję za pokazanie tego obciętego cyprysa. Mój wyrósł do nieba i nie mogę przekonac M żeby go uciął. Już mu Twój pokazałam. Na razie spojrzał i uciekł, ale może teraz go przekonam.
Ewa 15:12, 01 gru 2011

Rododendrony masz Bogusiu jak z katalogu, soczysta zieleń, aż Ci troszeczkę zazdraszczam
Mam nadzieję, że kiedyś u mnie też takie będą , bo ciągle coś im brak.
Elfik 19:40, 01 gru 2011

Witam Cię Bogusiu. Dzisiaj tyle razy wywalało mi sieć, że zaczęłam wątpić, czy dotrę do końca Twojego pękatego wątku. Udało się.
Jak to miło trafić ze swojej patelni do takiego zacienionego ogrodu. Twoja letnia rezydencja strasznie mi przypomina pewien dom nad Jeziorem Rożnowskim, w którym byłam na wiosnę... No ale „te klimaty” zawsze są podobne... Pięknie u Ciebie. No i nie wiem, czy to ogród jest w lesie czy las w ogrodzie? Tak misternie wkomponowane jedno w drugie. Urzekło mnie zdjęcie jeziora przez szuwary. No i te jesienne zdjęcia też, cudnie kolorowe, a niektóre płomienne! Artystycznie skomponowane kolaże – ten znad morza z hortensjami przypadł mi najbardziej... Masz wymarzone warunki dla hortensji, a do Twojej kolekcji będę nieraz zaglądać. Rewelacja! Na żurawki też Cię już wzięło, całe szczęście! (egoistycznie przyklaskuję swoim żądzom... ). No i następny ogród z rabatami w obwódkach z bukszpanu – jejku, jak strasznie zazdroszczę! U Ciebie wypatrzyłam też koleuski, mam identyczne, najbardziej kocham tę z różowym środkiem.
Twój wątek to kopalnia wiedzy na różne tematy, choćby „bij szkodnika”, „sztuka robienia rozsad”, „sadzenie butelkowe”, „smakowicie”, „przepisy i podpowiedzi nalewkowe” – z wszystkiego po trochę skorzystam... Ale w pierwszym rzędzie wykorzystam pomysł podsadzenia karmnika dla ptaszków jakimś bluszczem... Tak mi się spodobało! Ale to na wiosnę, ma się rozumieć.
A do Ciebie w zimie będę jeszcze wstępować, bo bardzo dobrze mi się chodziło po Twoim ogrodzie... Do zobaczenia!