************************************************************* Aniu, deszcz mi przynajmniej nie przeszkadza zaglądać do innych ogrodów, też do Twojego ciekawego. Karmnik teraz tworzy łączki obsypane miniaturowymi kwiatuszkami.
Zakwitł też clematis DR RUPPEL.
Ognik też zapowiada czerwone koraliki jesienią.
Ostatnie kwitnienie rododendronów, też w deszczu.Naparstnice wpychają się wszędzie.
a teraz moje nowe trawki jedna to nn, ale tak się spodobała mojej mamie, że mi ją kupiła
oto ona rozdzieliłam ją na 2 części, więc jej prawie na razie nie widać
i "ptasie łapki" (dla Ciebie Aniu) Z 1 zrobiłam 6, więc też są małe, ale wierzę, że się rozrosną
Witaj Ewo, masz oczywiście rację to jest bez koralowy, corocznie pod koniec zimy lub na początku wiosny przycinam go bardzo radykalnie , nie kwitnie i nie ma czerwonych owoców ale ma wtedy ładniejszy pokrój i jest dłużej efektowny.
Piwonie
Dziewczyny Kochane dzieki za odwiedzinki
Staram sie jak mogę choć troche swój ogródek do Waszych upodobnić
Aniu tam z tylu to Popiełuszko juz go wstawiałam tylko z bliska
Mam na tych rabatach powojniki : Olga, hakuree, durandi, bluish Violet - wszystkie bylinowe i poza durandi nie są bardzo długie tylko około Metra maja ale specjalnie tam takie wybrałam . W zeszłym roku bez zachwytu w tym roku dużo większe pąki maja więc liczę na efekt
Piwonie :
a teraz różności
nowa rabata rozrasta się w błyskawicznym tępie. Z tyłu, przy tujach posadziłam 10 lilii, ale jeszcze ich nie widać
tulipany już się namnożyły i uparcie wychodzą z ziemi
moja nowa tiarelka Sugar and Spice
Piękna rabata, kolejna inspiracja dla mnie. Proszę o jej aktualne zdjęcie i opis co na niej rośnie. Właśnie taka mi się marzy, czy mogę odgapić? Czy te Rh są jednakowe? Czy są tam kwiaty kwitnące latem?