Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 14:47, 02 cze 2013

Do góry
Impresje z dzisiejszego popołudnia. Zwróćcie uwagę jak różne są róże pomarszczone w żywopłocie różanym, są teraz w pełni kwitnienia i pachną cudownie.Uwijają się w nich roje pszczół i trzmieli. Kto może niech sadzi, będzie miał perfumerię w ogrodzie, a potem i inne pożytki (płatki, owocki - te też dla ptaków).

Dla odmiany czas na zmiany... 14:46, 02 cze 2013

Do góry
beta napisał(a)

[

Ta sałata idealnie pasuje do koloru skrzyni! A taka odłażąca farba jest bardzo malownicza. W tym roku na balkonie też zafundowałam sobie podobne w kolorze donice. Może dlatego to zestawienie mi się tak podoba
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:39, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
kwotna kosacce

Obrazek jak z japońskiego ogrodu.
Pozdrawiam.
Ogród w budowie - nieustającej 14:38, 02 cze 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Masz niezwykły ogród i konsekwentnie dążysz do celu. Podobają mi się takie klimaty. Ja dzisiaj po raz pierwszy zwątpiłam w to co robię. Mój ogród nigdy nie będzie wyglądał wyjątkowo - będzie tylko zbieraniną dużej ilości roślin. Brakuje mi czasu na pielęgnację - nie nadążam z plewieniem, a wiele doniczek czeka na wsadzenie. Może przez noc mi przejdą te czarne myśli.

Aldona, czarne myśli mam i ja, nie wątp w siebie i swój ogród, tylko go buduj krok po kroczku. Moje rabaty powoli stają się tak gęste, że nie wymagają częstego pielenia i o to chodziło, będzie tak i u Ciebie. Widziałam zdjęcia z Włoch, piękne, maj to czas róż we Włoszech. Zazdroszczę że sobie tam mogłaś pojechać, ja będę dopiero na początku października, w okolicach Neapolu i pewnie będzie po różach.

Dziewczynom, które zaglądały i się zachwycały dziękuję że chciały zaglądać. Zaraz będę wstawiać dzisiejsze zdjęcia, bo róże i piwonie zaczęły kwitnąć.

Basiu, żeleźniaków są trzy sztuki posadzone blisko siebie. Będą jasnożółte, dostałam w zeszłym roku niewielkie sadzonki od naszych angielskich dziewczyn - Jasi, Dzidki i Łucji, wsadziłam, na zimę okryłam lekko gałązkami, bo one zostają zimozielone i efekty są na zdjęciach, poniżej dzisiejszy stan, myślę że za chwilę zakwitną.

Wyobraźcie sobie że ptaszki się wykluły. Staramy się nie łazić po tarasie, no ale tak całkiem to nie jest możliwe. Rodzice przez cały dzień latają jak frygi i jedno przed drugim znoszą frykasy do gniazda w postaci tłustych dżdżowniczek. Z dołu widać żółte, wielkie, rozwarte dzioby i słychać jak głośno dopominają się o jedzenie, zdjęcie marne, bo i niewiele z dołu można podejrzeć. Wydaje nam się, że są trzy pisklęta.

Kondziowy Ogród :) 14:36, 02 cze 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jak imieniny to ja też życzę sto lat i zdrówka przede wszystkim!!!

Dziękuje
Ogród... reni 14:33, 02 cze 2013

Do góry

jeszcze trochę i brodacze zakwitną

Kondziowy Ogród :) 14:30, 02 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, Ty wiesz co

Zaserwuję Ci wodospady

Oj kofam cię Danuś hi hi hi hi buziole wysyłam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:20, 02 cze 2013

Do góry
Bardzo lubię zielone zagospodarowanie naszego lotniska.
Jeżdżę tam nie tylko gdy "latam", ale często rowerem z Małym, bo uwielbia oglądać starty samolotów
No i mają tam dobrą kawę

Ogród średniowieczny i nie tylko 14:13, 02 cze 2013

Do góry
Na koniec ot takie sobie obrazki bukszpany czekają na strzyżenie

bez czarny w pełni kwitnienia
Ogród średniowieczny i nie tylko 14:10, 02 cze 2013

Do góry
na niebieskiej szałwie

i ciągle jedna ostróżka

zawilec? kolejny i iryski

czosnki po raz kolejny

i ogólny widoczek
Ogród... reni 14:06, 02 cze 2013

Do góry
Trochę koloru

Ogród średniowieczny i nie tylko 14:06, 02 cze 2013

Do góry
Rose de Recht

Cardinal Richelieu ona jest śmieszna trochę, bo jak już się w pełni rozwinie to ze środka wystają takie białe końcówki płatków
Ogród średniowieczny i nie tylko 14:03, 02 cze 2013

Do góry
teraz róże: Tuscany

Winchester cathedral

gotowe do kwitnienia - chyba candlelight

Ogród średniowieczny i nie tylko 14:00, 02 cze 2013

Do góry
I trochę kolorków, żeby nie było że nic nie kwitnie
werbenka kolorowa

powojniki
Ogród średniowieczny i nie tylko 13:57, 02 cze 2013

Do góry
Zielonego dalszy ciąg,
Ukochany ogród ;) 13:54, 02 cze 2013

Do góry
eh ciągle pada ja mam dość tego deszczu i kwiaty też już odczuły jego zbyt dużą ilość, biedaki leżą na ziemii i marnieja z każdym dniem. Na pocieszenie kilka zdjęć z pięknej kolorowej wiosny.

Ogród średniowieczny i nie tylko 13:54, 02 cze 2013

Do góry
Trawy szaleją

ostróżki zrobiły się jak potffory takie duże jak ja, a mały nie jestem
Ogród średniowieczny i nie tylko 13:52, 02 cze 2013

Do góry
Dzisiaj ogród w odcieniach zieleni, bo po tych deszczach stała się taka soczysta i piękna.
Zacznę od różanki, wprawdzie już coś tam kwitnie ale spektakl zapowiada się na najbliższe dni. Z mszycami jakoś sobie daje radę bez oprysków, tylko czasem palcami je ściągnę z gałązek i póki co wystarcza .

Różyczki też nie dostały żadnych nawozów tylko sporo kompostu i granulowany obornik na wiosnę, i dzięki temu o wiele łatwiej utrzymać je wolne od chwastów i ziemia znacznie pulchniejsza się zrobiła.
Zielony chaos u Dawida 13:45, 02 cze 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Czosnek Krzysztofa zaczyna rozkwitać.

I efekt ostatnich prac - rabata pod świerkiem. Wcześniej była tu sterta ziemi usypana przez moją mamę - tzw. skalniaczek. Gdy się okazało, że i tak rośliny nie rosną jak trzeba to w tymn roku padło stwierdzenie "Wymyśl cvoś i zrób po swojemu". No to zrobiłem. Na razie obsadzenie częściowe. Będzie jeszcze runianka i parzydło leśne. Na razie jest jedna hosta - zminiaturyzowała mi się jedna sadzonka , obwódka z pragni i bodziszek.

super ten czosnek Krzysztofa chyba zacznę je kolekcjonować jeden okaz już mam hi hi

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:38, 02 cze 2013

Do góry
Ostatnio kupione powojniki tanguckie - z nadzieją, że zarosną pergolę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies