Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Asia 17:01, 14 lip 2013

Elu, dzięki za odwiedzinki, niestety mój powojnik bardzo biedny i nie ma szans żeby zakwitł mi w tym roku, nie wiem co mu szkodzi niby rośnie ale biedny jakiś. Agresty ładnie rosną, owoce białego były pyszne, na czerwony musimy poczekac, jabłoń też ładnie daje radę. Może masz jakieś podpowiedzi co do tego powojnika mojego, to proszę, napisz mi. Pozdrawiam serdecznie
olga_szopa 23:42, 16 lip 2013

O fajne inwestycje ogrodowe Bardzo mi się podoba Panna z dziewanną
ell 20:08, 29 lip 2013

asc napisał(a)
Coś nie doczytałam co ci się porobiło w ogrodzie, że takie zniszczenia.. widzę nową wiatę.. to na auto czy do siedzenia ?
Kosówkę od lampy już przenieś, bo ci tę lampę zarośnie, a z powodu kabla będzie trudno ją potem przekopać

Jeżyna.... grrr.. ze swoją walczę ciągle.. ,mam jej dość .. i pomysłu na pozbycie sie brak.. .

Z brzoskwinią walczyłam 4 lata i powiedziałam jej dość, nigdy nie zaowocowała, zawsze przemroziło pąki.. u Ciebie jednak cieplej

Pozdrówka ... chyba się spotkamy u ALinki

Aniu Andrzej od wiosny coś kombinuje i rujnuje mój ogródek.
Wiata jest przeznaczona w zimie na samochód, a w sezonie ogródkowym będzie tam stał "komplet biesiadny" . Na końcu wiaty ma stanąć jeszcze mały gril.
Kosówkę będę prowadziła na małego bonsai więc zostawiam blisko - wiem wszystko jest za gęsto, ale mała powierzchnia ogranicza moje zapędy ogródkowe. Andrzej już z połową roślin wyrzuca mnie na dół na Ochotę.
Jeżyny uwielbiam - zostają.
Brzoskwinia dzielnie walczy - trzymam za nią kciuki.
ell 20:09, 29 lip 2013

olga_szopa napisał(a)
O fajne inwestycje ogrodowe Bardzo mi się podoba Panna z dziewanną

Olga - pozdrawiam serdecznie.
ell 20:14, 29 lip 2013

Asia napisał(a)
Elu, dzięki za odwiedzinki, niestety mój powojnik bardzo biedny i nie ma szans żeby zakwitł mi w tym roku, nie wiem co mu szkodzi niby rośnie ale biedny jakiś. Agresty ładnie rosną, owoce białego były pyszne, na czerwony musimy poczekac, jabłoń też ładnie daje radę. Może masz jakieś podpowiedzi co do tego powojnika mojego, to proszę, napisz mi. Pozdrawiam serdecznie

Asiu cieszę się, że agresty i jabłoń się przyjęły. Co do powojnika, to u mnie też ledwo zipią. U nas chyba gleba jest za ciężka. trzeba by im wykopać większy dół i wsypać worek lub dwa dobrej żyznej gleby. U mojej mamy gleba jest bardziej piaszczysta, szybko przepuszcza wodę i u niej rosły jak szalone.
ell 20:17, 29 lip 2013

Dzisiaj seria zdjęć z wakacji - jeszcze do niedzieli się lenię, zwiedzam i biegam po górach.

to zdjęcie najlepiej obrazuje koniec każdego wakacyjnego dnia
ell 20:21, 29 lip 2013

Szczeliniec - warto tam pojechać i wytachać się na górę - jest przepięknie.

chciałabym mieć kiedyś możliwość skopiowania tego kawałka natury
ell 20:44, 29 lip 2013

Zwiedziliśmy przepiękny zamek Pałac w Mosznej. W czasach świetności w ogrodach zamkowych pracowało 66 ogrodników - obecnie 1 i niestety to widać. Oj przydałby się tam na wiosnę zjazd Ogrodowaiska z łopatami nożycami i nowymi roślinami.

cudowna oranżeria
Tess 21:56, 29 lip 2013

O, na Szczelińcu byłam jako kolonijne dziecko, muszę się znowu wybrać. Piękne zdjęcia, Elu.
I latorośle udane bardzo

Mala_Mi 14:37, 29 sie 2013

A ja na Szczelińcu nigdy nie byłam.... trzeba to nadrobić
Ale dopiero jak skończę ogród