Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 22:41, 27 lip 2013

Milin w rozkwicie.

Anita1978 22:44, 27 lip 2013

Jak ja chciałabym taki ogród....te brzozy, róże i hortensje, te zakątki...i nie jest to forma podlizywania się właścicielce, po prostu z wszystkich ogrodów na tym forum ten jest mi najbliższy... Taki chciałam, ale nie. mogłam znaleźć działki z takimi warunkami, a jak znalazłam, to właściciel nie chciał sprzedać.... No więc mam ten swój kawałek pola...takie wygwizdowie...
Ech.....pięknie u Ciebie!
akanta 22:52, 27 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Jak ja chciałabym taki ogród....te brzozy, róże i hortensje, te zakątki...i nie jest to forma podlizywania się właścicielce, po prostu z wszystkich ogrodów na tym forum ten jest mi najbliższy... Taki chciałam, ale nie. mogłam znaleźć działki z takimi warunkami, a jak znalazłam, to właściciel nie chciał sprzedać.... No więc mam ten swój kawałek pola...takie wygwizdowie...
Ech.....pięknie u Ciebie!

Anitko dzięki.Masz piękny młody gród.Kwestia czasu ,jak drzewka za kilkanaście lat podrosną to bardzo się zmieni .Ja na początku też miałam dużo słońca i wiele kwiatów ale z czasem ogród się zmieniał .Minęło już dwadzieścia lat.Jak wspominam to pole rumianku na początku,młode drzewka mniejsze nawet niż byliny ....ale czas leci.Zobaczysz ,jak nabierze przyspieszenia za kilka lat.
akanta 23:02, 27 lip 2013

agatanowa 23:48, 27 lip 2013

Twój "ogród" to przepiekne założenie parkowe. Cudzysłów, bo ogród to za mało powiedziane. Ponadczasowe, z oddechem, z poszanowaniem wymagań roślin.
Ola54 12:48, 28 lip 2013

Ja ujmę to tak- podoba mi się w każdej postaci. I powoli mam pomysł na tył działki

Wczoraj jechałam w wielkim korku w wśród tych którzy jechali nad morze. A, że my nie tylko bliżej więc skróciliśmy sobie drogę przez las. I zastanawiałam się co mogę dosadzić w swoje sosenki które rosną na pisakach. Po raz pierwszy jadąc przez las tak na niego patrzyłam Wracając zajechaliśmy do wielkiej szkółki i szukałam drzew które w lesie widziałam. Teraz czekam aż będę miała więcej czasu i chłodniej będzie i jadę tam.Okazuje się,że daleko szukałam [ szkółek] tego co jest bardzo blisko

i odczuwam to samo co Anita
akanta 21:16, 29 lip 2013

agatanowa napisał(a)
Twój "ogród" to przepiekne założenie parkowe. Cudzysłów, bo ogród to za mało powiedziane. Ponadczasowe, z oddechem, z poszanowaniem wymagań roślin.

Agatko dziękuje. Bardzo mi miło ,że właśnie tak odbierasz moje założenie.Przyznam, że mi schlebia takie określenie bo jest tak bliskie mojemu celowi.

No i muszę w podziękowaniu zadedykować ci fotkę.
akanta 21:23, 29 lip 2013

Michalina napisał(a)
Ja ujmę to tak- podoba mi się w każdej postaci. I powoli mam pomysł na tył działki

Wczoraj jechałam w wielkim korku w wśród tych którzy jechali nad morze. A, że my nie tylko bliżej więc skróciliśmy sobie drogę przez las. I zastanawiałam się co mogę dosadzić w swoje sosenki które rosną na pisakach. Po raz pierwszy jadąc przez las tak na niego patrzyłam Wracając zajechaliśmy do wielkiej szkółki i szukałam drzew które w lesie widziałam. Teraz czekam aż będę miała więcej czasu i chłodniej będzie i jadę tam.Okazuje się,że daleko szukałam [ szkółek] tego co jest bardzo blisko

i odczuwam to samo co Anita

Michalinko jak się cieszę ,że cię zainspirowałam.Ogrody bliższe naturze same się wyżywią i mają większe szanse na samodzielne przetrwanie w stanie ekosystemu.
A dla ciebie przesyłam :bluszcz zimozielony na sośnie i Rdest olbrzymi /ponad 2 m/

akanta 21:40, 29 lip 2013

Dzisiaj pyknęłam też kilka fotek.

Kupiony jako cis płaczący /obserwuję jaka będzie faktycznie jego forma.

Koraliki Dziurawca kielichowatego.

Liliowiec i Stopowiec

Powtarza kwitnienie gożdzikowa

akanta 22:09, 29 lip 2013

Wiązówka variegata