To jest przesyłka z Sadowniczy.pl Pierwsze od lewej malutkie graby po 0,90 gr. drugie buki po 0,90 gr.
Świerki zwykłe 3 letnie sadzonki po 1,50 zł. ostatnie brzózki też po 1,50.
Peonia Felix crouse posadzona w doniczkę jesienią z wysyłkowej i już ma 5 pączków.
Heucherka kupiona jako Plum Royal i ma piękne kwiaty a drugą mam tą samą odmianę ma inne liście a kwiaty białe. Ta pierwsza to jaka może być nazwa jest bardzo ładna.
Dwa Żylistki po 12 zł i biała Krzewuszka i Wredey za 45 zł takiego rarytaska kupił Zbyszek za 4zł
Zaczęło się od drobnego deszczyku a skończyło na wiekszym. ja juz nie występowałam a mój m jeszcze ciął żywopłocik bukszpanowy a poza tym było filmowanie ogrodu , dokładnie każdy krzaczek osobno i wszystkie razem Zobacz jak wyglądało filmowanie piwonii koperkowej, nie wiem czy pięknej dziewczynie poświęcaja więcej uwagi niz temu koperkowi.
To przebarwienie fajnie postępuje , bo liście najpierw bieleją, a potem różowieją. Podoba mi się wszystko w tej roślinie, liście, kwiaty, owoce i nazwa Szymanowski .
Pozdrawiam
Debro,Skracam boczne przyrosty winorośli, żeby krzew nie wysilał się na liście,a skupił się na produkcji owoców. Wyłamuję też całkowicie wszystkie pędy tegoroczne bez kwiatostanów/tak zwane pasierby/
U mnie jest krótkie lato i nie wszystkie kiście dorosłyby do właściwego wyglądu i dojrzały. Dlatego część pędów mam zamocowanych w szklarni pod pułapem. Te dojrzewają o 2- 3 tygodnie wcześniej niż w gruncie.
Wszystkie młode liście winogron z wyłamanych pędów,obrywam i robię z nich gołąbki. Takie na jeden gryz.
...w całym tym kurzu i bałaganie jakoś jeszcze uchowały się bratki, chociaż już nie zachwycają formą ale trochę koloru jeszcze jest... czas pomyśle o wymianie...może w długi weekend??
Poziomki, dwa razy siałam, te w domu nie powschodziły.
Dalej widoczna kostrzewa sina.
Maleńka lawenda, nie widoczne a ładnie się krzewi, już uszczyknięta, dziś pikowałam.
Platonik Liatrii tak bardzo gęsto, siałam z kwiatostanów co przezimowały na roślinie. otrząsnęłam prosto do skrzyneczki. z tego kącika rozpikowałam już 80 szt.
Będzie jeszcze kuklik i Firletka chalcedońska.