Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

agatanowa 23:04, 24 lip 2013

Kondzio napisał(a)
No niestety jak do tej pory mi nie wychodzi to wątpię że mi się uda pesymizm to chyba problem narodowy hi hi hi

Nie może się nie udać! Najlepsi ogrodnicy to mężczyźni. Wystarczy tylko obejrzeć Wasze ogrody
Trzeba zerwać z tym niepochlebnym wizerunkiem
agatanowa 23:08, 24 lip 2013

mira napisał(a)
Agatko len powiadasz - no chyba tak, a to wysokie to kosmos za gęsto posiałam

A nawet napisałam: "A to wysokie to onętek", ale skasowałam, bo nie chciałam wyjść na głupka

Len jest bardzo swoiski, pasowałby do tej rabatki, tylko nie wiem jak wzrostowo i wymaganiowo, ale chyba dogadałby się.

Mira, ta rabata jest angielska.
mira 23:19, 24 lip 2013

agatanowa napisał(a)

Nie może się nie udać! Najlepsi ogrodnicy to mężczyźni. Wystarczy tylko obejrzeć Wasze ogrody
Trzeba zerwać z tym niepochlebnym wizerunkiem

Kondzio tylko trening czyni mistrza !
Kondzio 23:23, 24 lip 2013

ja na razie robię wszystko żeby nie przesadzać cholera mam nadzieję że się nie zrażę nie lubię takiej odpowiedzialności buuu już nie przeszkadzam przepraszam za marudzenie
Mala_Mi 23:26, 24 lip 2013

Szkoda, że Kondzio naszych manewrów nie widział.. jak wygląda robienie rabaty z rabaty
Super MIra.. kot miał rację... chyba go sobie pożyczę..
mira 23:29, 24 lip 2013

agatanowa napisał(a)

A nawet napisałam: "A to wysokie to onętek", ale skasowałam, bo nie chciałam wyjść na głupka

Len jest bardzo swoiski, pasowałby do tej rabatki, tylko nie wiem jak wzrostowo i wymaganiowo, ale chyba dogadałby się.

Mira, ta rabata jest angielska.

Agatko na głupka nie wyjdziesz bo po to jest forum, len to dobra podpowiedź - a rabata nie jest angielska bo są tam liliowce a w angielskich raczej nie ma, nachyłka chyba też - mają inne zetawy roślin a ponadto jest naprzekór zasadzie rabaty bylinowej - roślinny powinny być sadzone grupami te same gatunki a ja posadziłam szpalerami i jakby powtarzam cyklicznie mój pomysł ,ale już mam niestety nowy

a odnośnie dumania - teraz dnie są długie - tylko te komary

no to z dziś kawałek rabaty zlewa sie z widokiem zza siatki

budleja też się tam zmieściła od wczoraj

mira 23:31, 24 lip 2013

Kondzio napisał(a)
ja na razie robię wszystko żeby nie przesadzać cholera mam nadzieję że się nie zrażę nie lubię takiej odpowiedzialności buuu już nie przeszkadzam przepraszam za marudzenie

Konrad masz rację teraz nic nie przesadzaj - leżak i LB
mira 23:34, 24 lip 2013

asc napisał(a)
Szkoda, że Kondzio naszych manewrów nie widział.. jak wygląda robienie rabaty z rabaty
Super MIra.. kot miał rację... chyba go sobie pożyczę..

w zasadzie praktykant by mi się na jesień przydał - tak teraz pomyślałam , może Aniu na jesień Aniu KKodzia zaprosimy

a jesli chodzi o kota to nie można wypożyczać naczelnego ogrodnika - ma uczulenie na pieski i się jakoś spina i zapomina o obowiązkach ogrodowych

hej!
mira 23:36, 24 lip 2013

miłych chwil w ogrodzie życzę

agatanowa 00:08, 25 lip 2013

mira napisał(a)

a rabata nie jest angielska bo są tam liliowce a w angielskich raczej nie ma, nachyłka chyba też - mają inne zetawy roślin a ponadto jest naprzekór zasadzie rabaty bylinowej - roślinny powinny być sadzone grupami te same gatunki a ja posadziłam szpalerami i jakby powtarzam cyklicznie mój pomysł

Eee, a angielska rabata to tylko taka, w której rośliny rosną stricte angielskie? A jesli jakaś pani Angielka z rodowodem posadzi sobie liliowce i nachyłki i ustawi rośliny tak jak Ty, to czy to nie będzie angielska rabata?

To Ci busz! Wspaniale! Całe bogactwo letnie - trzeba oczy nacieszyć zanim na 7 m-cy zima nastanie