Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie! dziękuję za przemiłe wpisy. Niestety zbyt krótka doba nie pozwala spędzać na forum i w ogrodzie tyle czasu ile bym sobie życzyła
Aniu, nieco spóźnione gratki z okazji 900 stronek nadrobiłam trochę zaległości u Ciebie, a tu takie wieści... że Raj zmienia lokalizację.... Ściskam! Buziaki!
W kwestii słupów, wrzucę jeszcze raz poglądowo zdjęcia, nie mam świeżych
Po obu stronach są Limki, teraz na słupy koniecznie glicynia Wisteria, bo ona to chyba najbardziej stylowa, po łuku za ławeczką żywopłot cisowy, za nim żywopłot z berberysa, jakaś czerwona odmiana, a jeszcze za nim pociągnąć dalej szmaragdy, co o tym myślicie?
Na zdjęciach wydaje się, że tam niewiele miejsca, ale jest sporo...
Kolorowo jest. Oprócz róż, kwitnie akacja,
begonie,
firletki,
lilie i goździki,
naparstnice, parzydło i parzydełko, i wiele innych.
Haniu, fajnie się dzielić Moje rozrastają się szybko, a dodatkowo powiększyłam swój stan posiadania Nowo kupione od razu podzieliłam na 3, bo takie były możliwości . Żurawki tez spisują sie po jesiennym podziale
Chciałabym, żeby tak było. Pozdrawiam Basiu i Bogdziu. I jeszcze róże.
PAUL'S SCARLET.
I ta pnąca dzisiaj bardziej rozwinięta.
nn
Łososiowa Bella.
Sorki, że tylko skomentuję Justynkę.. widziałam rok temu lotosa w arboretum w Bolestraszycach i reszta ekipy która drugiego dnia po spotkaniu pojechała na zwiedzanie... Zauroczył mnie lotos, a najbardiej podobają mi sie liście i przekwitłe kwiaty... takie solniczki