O Rety !! ale piękne kolorki bardzo w moim stylu choc ja lubie jeszcze białe drewniane rzecczy stylizowane na stare .. pieknie by tam jeszcze wygladały takie latarnie(lampiony) jedna wieksza druga mniejsza
Ale jeszcze nie posadzone, muszę pomyśleć i popodglądać wasze ogrody w poszukiwaniu inspiracji...
Ale za to posadziłam pomidory do skrzyń, bo w warzywniaku już brak miejsca
Fajna inspiracja, u mnie te pelargonie rosną w płaskich terakotowych donicach razem z niebieską lobelią i wilczomleczem Diamond Frost, więc kolorystyka bardzo podobna, ale poza pelargoniami reszta jeszcze nie kwitnie. Ta biała ławeczka jest świetna, posiedziałoby się na niej, wygląda na wygodną.
Kochana...
Wszystkiego Najlepszego,aby wszystkie marzenia się spełniały,a smutki cię omijały szerokim łukiem,dużo uśmiechu i samych pogodnych dni!
Buziaki
Te dwa zdjęcia sprawiły, że wczoraj przekopałam się przez cały Twój wątek jeszcze raz. Rzadko się odzywam, ale tym razem uznałam, że muszę się ujawnić. Taki zakątek to moje marzenie. Pozdrawiam serdecznie.
Ptaszkom trzeba wodę, krzaki i dokarmiać zimą... i będzie ich ho, ho, ho... no i brak kota
I czekam na truskawki.... bo czereśnie pierwsze jak zwykle poszły dla ptaków
I robię hostowisko w miejscu gdzie dokarmiamy ptaki..... i nie będzie problemu z porządkowaniem terenu po zimie I z deptaniem zimą.... pierwsze kandydatki do przesadzenia już mam..
Gabrysiu.... do trumienek trzeba mieć włąsnie ziemię dobą lub kompost, a tego to ja nie mam... moja pierwsza przygoda z kompostem zakończyła się fiaskiem.. co tego gnoju się poprzenosiłam aby zutylizować to moje.. ziemi kompostowej u nas nie kupi.. A ziemie ze sklepu nakupić aby zapchać takie skrzynki to też trochę kosztuje. Wiec na razie będzie jak jest.
Moja szklarnia jest na stelażu z profili cienkościennych stalowych, wiec jest sztywna, dodatkowo usztywnia ją poliwęglan. My ułożyliśmy krawężniki betonowe na piasku i postawiliśmy luzem szklarnię. Stoi pod swoim ciężarem.
Masz tu zbliżenie... rama stalowa oparta na krawężnikach, a raczej obrzeżach chodnikowych grubość 5 lub 8cm (nie pamiętam) , długość 1 metr i wysokość chyba 30 cm. Wkopane lekko w ziemię i wypoziomowane na piasku..
I zbliżenie na baptysję.. może Twoja jest jeszcze za młoda, ja swoja kupiłam rok temu i już kwitła.. ale sadzonka była duża.. a nawet 3
Witam ! Jestem fanką ogrodowiska od ponad roku, z zainteresowaniem śledzę wszystko co się dzieje na tej stronie , jednakże nigdy nie miałam odwagi żeby dzielic sie swoimi przemyśleniami .Dzisiejszy dzień skłonił mnie do szukania pomocy na Ogrodowisku. Na liściach wiązu camperdownii zauwżyłam " cos" .Plamkom na liściach towarzyszą jakieś narośla, co to jest ! Czy jest możliwe pozbycie sie tego , jak to zwalczyc ? Pomóżcie ! Załamana Katka .
moje maleństwo ma już 8 lat, niestety liście się pokładają - dlaczego?
kwitnie 2 , 3 razy w roku kwiatek jest prawie niewidoczny ale ozdobą są przecież liście
a tutaj jest potomek , ma tylko 4 liście , na zdjęciu w zestawieniu z innymi roślinami