Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Anity 21:06, 26 maj 2013

Do góry
Przesadziłam klona palmowego z tzw "przedszkola"na miejsce docelowe

I dokupiłam nowego klonika

Mam nadzieję, że się przyjmie
Pomysł na ogród 21:05, 26 maj 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:05, 26 maj 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Kochana...
Wszystkiego Najlepszego,aby wszystkie marzenia się spełniały,a smutki cię omijały szerokim łukiem,dużo uśmiechu i samych pogodnych dni!
Buziaki

Bardzo ładne życzenia, dziękuję, oby się spełniły Wypijemy za to następnym razem, mam nadzieję, że już u mnie

Buziaki
Nasze storczyki 21:04, 26 maj 2013

Do góry
Kraina Czarów w fazie projektów 21:02, 26 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Ponieważ na nasadzenia w ogrodzie jeszcze muszę poczekać, a przekopanych terenów ogródka raczej nie będę pokazywać na forum, bo to mało ciekawe Postanowiłam sobie upiększyć mój kącik na poranną kawę i wygląda teraz tak:

O Rety !! ale piękne kolorki bardzo w moim stylu choc ja lubie jeszcze białe drewniane rzecczy stylizowane na stare .. pieknie by tam jeszcze wygladały takie latarnie(lampiony) jedna wieksza druga mniejsza
Ogródek Anity 21:00, 26 maj 2013

Do góry
Oczko zostało na razie rozgrzebane

Rośliny do niego kupione

Ale jeszcze nie posadzone, muszę pomyśleć i popodglądać wasze ogrody w poszukiwaniu inspiracji...
Ale za to posadziłam pomidory do skrzyń, bo w warzywniaku już brak miejsca

Ogród w budowie - nieustającej 20:54, 26 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gabrysiu, wróciłam wczoraj od Pudełków
i ponieważ masz łososiowe pelargonie (też je miałam w zeszłym roku)
wrzucam Ci inspirację którą wczoraj podpatrzyłam

Fajna inspiracja, u mnie te pelargonie rosną w płaskich terakotowych donicach razem z niebieską lobelią i wilczomleczem Diamond Frost, więc kolorystyka bardzo podobna, ale poza pelargoniami reszta jeszcze nie kwitnie. Ta biała ławeczka jest świetna, posiedziałoby się na niej, wygląda na wygodną.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:51, 26 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko czy ta ściana po prawej stronie to ściana wodna?
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:47, 26 maj 2013

Do góry
kraania napisał(a)
A to moje sadzonki Limek i derenia

Sprawdziłam, podpuszczona prze Asię (JoannA) czy Limki mają korzonki Prawda, że piękne

A to moja plantacja bukszpanów i tawuł
Jestem pod wrażeniem...piękna szkółka.Pozdrawiam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:45, 26 maj 2013

Do góry
Kochana...
Wszystkiego Najlepszego,aby wszystkie marzenia się spełniały,a smutki cię omijały szerokim łukiem,dużo uśmiechu i samych pogodnych dni!
Buziaki

Pomysł na ogród 20:44, 26 maj 2013

Do góry
deszcz

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:43, 26 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
I kolejne zakątki

Te dwa zdjęcia sprawiły, że wczoraj przekopałam się przez cały Twój wątek jeszcze raz. Rzadko się odzywam, ale tym razem uznałam, że muszę się ujawnić. Taki zakątek to moje marzenie. Pozdrawiam serdecznie.
Funkie - Hosta 20:43, 26 maj 2013

Do góry
dziweczyny ratujcie...

czy ten egzemplarz jest zaatakowany wirusem
po drugie czym odkażać nóż
serdeczne dzięki za pomoc
pozdrawiam gaby
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 26 maj 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Aniu zazdroszczę Ci tych wszystkich ptaszków i innych zwierzątek, które odwiedzają Twój ogród

Ptaszkom trzeba wodę, krzaki i dokarmiać zimą... i będzie ich ho, ho, ho... no i brak kota

I czekam na truskawki.... bo czereśnie pierwsze jak zwykle poszły dla ptaków

I robię hostowisko w miejscu gdzie dokarmiamy ptaki..... i nie będzie problemu z porządkowaniem terenu po zimie I z deptaniem zimą.... pierwsze kandydatki do przesadzenia już mam..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:30, 26 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Baptysja u Ciebie już kwitnie? Na zdjęciach nie widzę, a piszesz że jest. U mnie same zielone łodygi z liśćmi, w zeszłym roku wcale nie kwitła.
"Trumienki' warzywne Aniu nie sprawiają kłopotu, nie wysychają wcale szybciej, o ile są zrobione jak u mnie na wysokość dwóch desek. A są dużo łatwiejsze w obsłudze właśnie i rośnie w nich mniej chwastów, jak się wrzuci na wierz dobry kompost. Będę Cię namawiać.
Fajny też duży tunel, moja pomidorowa za mała stanowczo, wolałabym większą, taką dłuższą o 1,5-2 metry. Powiedz mi jeszcze na czym to jest zamontowane, na jakiś kotwach wbitych w ziemię, na fundamencie?

Gabrysiu.... do trumienek trzeba mieć włąsnie ziemię dobą lub kompost, a tego to ja nie mam... moja pierwsza przygoda z kompostem zakończyła się fiaskiem.. co tego gnoju się poprzenosiłam aby zutylizować to moje.. ziemi kompostowej u nas nie kupi.. A ziemie ze sklepu nakupić aby zapchać takie skrzynki to też trochę kosztuje. Wiec na razie będzie jak jest.

Moja szklarnia jest na stelażu z profili cienkościennych stalowych, wiec jest sztywna, dodatkowo usztywnia ją poliwęglan. My ułożyliśmy krawężniki betonowe na piasku i postawiliśmy luzem szklarnię. Stoi pod swoim ciężarem.
Masz tu zbliżenie... rama stalowa oparta na krawężnikach, a raczej obrzeżach chodnikowych grubość 5 lub 8cm (nie pamiętam) , długość 1 metr i wysokość chyba 30 cm. Wkopane lekko w ziemię i wypoziomowane na piasku..

I zbliżenie na baptysję.. może Twoja jest jeszcze za młoda, ja swoja kupiłam rok temu i już kwitła.. ale sadzonka była duża.. a nawet 3

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:27, 26 maj 2013

Do góry

Witam ! Jestem fanką ogrodowiska od ponad roku, z zainteresowaniem śledzę wszystko co się dzieje na tej stronie , jednakże nigdy nie miałam odwagi żeby dzielic sie swoimi przemyśleniami .Dzisiejszy dzień skłonił mnie do szukania pomocy na Ogrodowisku. Na liściach wiązu camperdownii zauwżyłam " cos" .Plamkom na liściach towarzyszą jakieś narośla, co to jest ! Czy jest możliwe pozbycie sie tego , jak to zwalczyc ? Pomóżcie ! Załamana Katka .

'
Piaskownia na zakręcie 20:24, 26 maj 2013

Do góry

Bardzo lubię liliowce, mam ich ponad 20 odmian
Zamioculcas - zamiokulkas 20:24, 26 maj 2013

Do góry
moje maleństwo ma już 8 lat, niestety liście się pokładają - dlaczego?
kwitnie 2 , 3 razy w roku kwiatek jest prawie niewidoczny ale ozdobą są przecież liście

a tutaj jest potomek , ma tylko 4 liście , na zdjęciu w zestawieniu z innymi roślinami

Piaskownia na zakręcie 20:22, 26 maj 2013

Do góry

to z tamtego roku
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:22, 26 maj 2013

Do góry
Odprawiłam już gości, więc mam chwilkę na wizytę na Ogrodowisku

Mam nadzieję, że moja sąsiadka nie będzie miała pretensji, ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie sfocić jej boskiej glicynii

Fajnie się złożyło, że 400 setka nałożyła się na 40 stkę

Pozdrawiam Was serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies