Przy takiej temperaturze powietrza, ja przestaję funkcjonować. Dopiero teraz byłam wstanie wyjść z domu - oczywiście po to by, podlać rośliny. U mnie dzisiaj było 32 st.
Iwa - to nie wkręcenie tylko....owszem u mnie wszystko rośnie ale jak patrze na ładne trawniki , równo przycięte to myślę, że u mnie bez wytyczonych ścieżek jest bałagan.Ciągle sobie obiecuję jakieś płyty wytyczające ścieżki ale...zawsze są sprawy ważne i ważniejsze
A tymczasem dla Ciebie róża Baroc- róża pnąca która u mnie robi za większa rabatową ale kwiaty ma ...w kolorze brudnego różu wpadającego w morelowy.Lubię ten kolor i lubię tą zmienność
Dziewczyny na waszych zdjęciach jak widzę szałwię to taka ładna stercząca jest co z moją jest nie tak ?
Jak ją kupowałam to o ogrodniczym na rabacie rosła i była taka właśnie stercząca i ciemna .
Pani zapewniała że to taka sama odmiana ,ale coś mi tu nie gra ,moja jest jasna i się pokłada
Jak się lubi kolory w ogrodzie to i się lubi na pazurkach Wszytko oczotegliwe
I takie zgrzyty nasadzeniowe i kolorystyczne.. jestem skazana ta takie kombinacje... to siedzi w podświadomości.. rozum i estetyka krzyczy NIE, a podświadomie jest TAK
To po jednej stronie
Beatko wstawię fotkę jak wyglądał ulica przy której mieszka teściowa. Dobrze, ze pod płotem wysoki wał, to ocaliło dom. Woda popłynęła ulicą. Po lewej widać pierwotne korytko sadzawki, która wezbrała po ulewie.