Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Joaska 15:35, 11 lip 2013

Aniu jak byś miała wyrzucać/plewic/przypadkowo wyrywać jeżówki to ja chętnie niewielki okaz przygarnę...
Mala_Mi 16:15, 11 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, jak Ty to robisz, że rośliny u ciebie takie wielkie? Kwiat lotosu cudny. Perowskia u mnie 60 cm i nie rośnie wyższa. Z wrzosami mam podobny problem - chyba ten rok taki...Pozdrawiam

Na wrzosy jest za mokry rok... w czerwcu był okres dłuższy pogody .. wtedy coś nawet podlewałam.... moje wrzosy rosna też gęsto, a to furtka dla chorób grzybowych..

Perowskie są różne odmiany, różnią się wysokością.. ..... może w tym problem.. no i moja ziemia to glina... służy ona dla cześć i roślin.. i bujają do góry..ale to sie kiedyś zmieni bo ziemia sie wyjałowi, na razie jadę na tym, że to była ziemia rolna, która stała 10 lat ugorem
Mala_Mi 16:18, 11 lip 2013

Evchen napisał(a)

Aniu, to piękne trafsko z prawej strony to Gracimilus czy jakoś tak?... Chyba się w końcu przekonam do tych wielkoludów, bo są przecudnej urody!
Muszę się tylko rozeznać w gatunkach, odmianach itd...

Jakoś tak się chyba zwie I jest przecudnej urody, stoi na baczność i nawet wichura co połamała mi akcję, sosnę, wyrwała z ziemi z korzeniami miłorzęba... czubki w jodłach... a trafka stoi I potem te srebrne kłosy puchate... Stara odmiana ale fajna... I nie kaprysi, ja tego nigdy nie podlewam... nie nawożę... i tak od 4 lat I się nie rozłazi po ogrodzie tylko w kupie siedzi..zero rozłogów
Mala_Mi 16:19, 11 lip 2013

Agnieszko - też tak uważam i będę katować Was fotami

Aśka, będziesz u Alinki, lub Iza??? Przypomnij się..... bo ja mam sklerozę..
eliza3 16:58, 11 lip 2013

asc napisał(a)
Pora na serial Lotosowy. Dziś z bohaterką Pszczółką Mają.... ależ sie jej kwiatek spodobał...

Lotos.. lilie w tle.. widać różnicę w wielkości..

Solniczka w zbliżeniu... że wzięłam kiepski aparat.. a teraz pada deszcz i sie trochę przymknął kielich I pszczółka odleciała

Wiedziałam, że dzisiaj będzie kulminacja
Piękna roślina, cieszę się, że ją masz, bo dzięki Tobie możemy podziwiać to cudo wyjątkowej urody
ewa004 17:35, 11 lip 2013

Aniu Lotos BOMBOWY ,i jaki wielki

Pokaż mi kochana ten Twój bałagan bo szukam mało ślipia nie wylezą i nie widzę
Pszczelarnia 17:50, 11 lip 2013

Ania, no coś tej ziemi dać trzeba w zamian za rodzenie. Wiec ja mam absolutnego fioła na punkcie ziemi. I całkiem dumna jestem z moich glebowych osiągnięć. Nieskromnie powiem. Przyczepa obornika, kilkadziesiąt taczek kompostu, ściółka, co jest pod ręką - efekt widać. Ale po 4 latach.

Kupiłam piwonię drzewiasta białą (wydała mi się podobna do Twojego lotosu) ale tylko przez kolor kwiatów (chyba), ale kolor był tylko na obrazku . Tak czy siak nabycie piwonii drzewiastej ma związek z Twoją osobą.

A co do prac pielęgnacyjnych Twoich w ogrodzie - Ty przecież żyjesz nim i w nim, więc wszystko robisz od razu na wyciągnięcie ręki.

.
gierczusia 17:50, 11 lip 2013

asc napisał(a)

moja ziemia to glina... służy ona dla cześć i roślin.. i bujają do góry..ale to sie kiedyś zmieni bo ziemia sie wyjałowi, na razie jadę na tym, że to była ziemia rolna, która stała 10 lat ugorem

Jak fajnie poczytać coś miłego o glinie .. Bo ja tylko marudzę i marudzę .. A tu jak widać... Pozytywy jakoweś są
gierczusia 17:55, 11 lip 2013

Ooo ,.. Obornik .. Ponieważ ja miastowa , to u mnie z obornikiem krucho .. Aleeee.. Nabyłam suszony , podobno bezzapachowy .. Piszę " podobno " bo nie jestem w stanie odda tych rozkoszy zapachowych które mieliśmy my ( to jeszcze do przeżycia ) i nasi sąsiedzi ( Bidoczki ) teź ..;
anax 18:08, 11 lip 2013

Wieloszka napisał(a)

Boziuuu, niesamowity on jest!!!

O matko i córko, w pierwszej chwili myślałam , że to fontanna jakowaś , a ze środka, tam gdzie takie małe dziurki tryśnie woda On jest olbrzymi, boski.
PS. Trochę dwuznacznie zabrzmiało

Pozdrawiam