Ja takie widoki uwielbiam! I takie ogrody . U mnie też non stop leje, leje ja z cebra, poza tym burza za burzą, strąca pąki , listki i kwiatostany łamie... . Dlatego posyłam ci
hosta dla Madzi, nie bardzo widać, że ma tak dużo szczepek
Kupiłam dzisiaj fire&ice lalalala 2 w jednej doniczce, były też większe, ale pojedyńcze, a skoro aż 10zł/szt to wybrałam podwójną obok stały też ze dwie doniczki patriot, pytam pani, czy to jeden rodzaj, na co pani z przekonaniem "TAAAAK" ahahaha
Smolinosy po tyg kwitnięcia już zaczynają gubić płatki za to piwonia po m-cu wreszcie rozwija pąki!
i moja mała niespodzianka - jeden łubin zakwitł! to chyba w nagrodę za te deszcze, zlitował się nade mną
Dziękuję Wam za wsparcie, dzisiaj od rana leje Ogród się zregeneruje, żadnych większych drzew nie poniszczyło, a krzewy czy byliny odrosną, część donicze zdążyłam pochować. Najważniejsze że dach cały, tylko rynny podziurawione no i elewacja styropianowa powgniatana od strony zachodniej.
U sąsiada dach już strażacy przykryli plandeką, teraz są u kolejnych sąsiadów
Reni jak się cieszę , że już słoneczko na Śląsku, może i do mnie jutro przyjdzie, bo dziś to już chyba nie ma szans.
Tak masz rację hostom chyba dobrze w tym deszczu, giganty mi rosną, a przekopać je ciężko.
zagłuszyły mi lilie i nie wiem co z tym kątem dalej zrobić
jeszcze chwila i będzie można chrupać przerywki marchewkowe
śliczna pietrucha, jak przedszkolak przy sznurku i totalna nowość w naszym warzywniku: białe szparagi (nie ostre, bo wysokie na max 3 cm i ciężko to-to było złapać) nie mam zielonego pojęcia jak je uprawiać oraz co z tego potem można przyrządzać, więc proszę nie pytać, to taki test hahaha
Witam serdecznie,
Wczoraj znalazłam to forum i jestem zachwycona wszystkim, co tutaj czytam. Jestem właścicielką domu z dużym ogrodem i chciałabym, żeby każda jego część była w trochę innym stylu. Uwielbiam wielokolorowe rabaty, a moje niestety są mocno zielone. Niestety nie mam ani doświadczenia ani wiedzy ogrodniczej i zazdroszczę wszystkim, którzy ją mają. Zapewne jest tu mnóstwo błędów, więc bądźcie wyrozumiali. Mam za to mnóstwo zapału i lubię wszystko robić sama z mężem w ogrodzie
Załączam kilka zdjęć z tego, co już jest w moim ogrodzie. Proszę o pomoc!
rabata przed domem
nadal przed domem z drugiej strony - założona w tym roku
i narożnik bliżej
rabata z boku domu - również założona w tym roku
rabata północna z tyłu domu
cała kupa trawnika i drzewka owocowe
na ostatnim zdjęciu widać efekty mojej walki z czernidlakami, które mi rosną na trawniku i go rozwalają - rozważam założenie tam rabaty - problem tylko taki, że cały dzień byłaby w słońcu...