Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

agata_chrosc... 20:41, 08 lip 2013

jeżówki bajka! Ale bym zakosiła chętnie. A Tobie jeszcze mało i zakupy zrobiłaś dodatkowe! Pazerne te ludzie na roślinność okrutnie
EPODLAS 22:00, 08 lip 2013

To udane spotkanie, pewnie bardzo miłe i jakie owocne. Tyle roślinek, niaech pięknie ci rosną. Jeżowki cudne, one tak długo zdobią ozdób. Mnie marzy się biała, może kiedyś ją będę miała.
Urszulla 22:07, 08 lip 2013

Megi napisał(a)

Istne szaleństwo
pozdrawiam
kaisog1 22:09, 08 lip 2013

Megi jeżówkami to się ze mną podziel jak urosną A miałam nadzieje, że się skusisz jedak na magnolię
monteverde 22:16, 08 lip 2013

Megi napisał(a)
No i już mnie nie ma, bo rosliny czekać nie będą Aniu, Ty wiesz ... - ściskam mocno

Ładnie zniosły podróż ja również buziam do następnego
Joaska 08:20, 09 lip 2013

Megi ależ piękności ty tam masz...jeżówki.....horti....werbena...i trafki...no wszystko to co lubie

tfu ... tfu .... nich sie ładnie przyjmuje
beta 09:12, 09 lip 2013

hej Megi...z rewizytą wpadłam...i podziękować chciałam za doradzanie na moim wątku...przyznaję się bez bicia, wątku całego nie przeczytałam...ale widziałam co nieco...i powiem Ci, że bardzo atrakcyjny z Ciebie rudzielec...a zdjęcie z córcią rewelacyjne

pozdrawiam
Mala_Mi 18:05, 09 lip 2013

Zaglądam na bieżąco.. do tyłu jeszcze nie zajrzałam.... oj szkoda Ani ogrodu i tych roślin, dobrze, ze chociaż cześć trafi w dobre ręce....
Megi 19:13, 09 lip 2013

Dziewczyny, jeżówki są cudowne, a do tego ogromne, wysokie i pełne pąków - ich przenosiny to nie lada wyzwanie, bo przecież teraz muszą chcieć wrosnąć w moją ziemię, ale dzisiaj rano zacieniowałam wszystkie białą włókniną - sąsiedzi się ze mnie śmieli - bo to wygląda odrobinę komicznie, ale najważniejsze, że roślinom lepiej.
Najlepiej trzyma się Aniu : Pink Double Delight, ta najwyższa różowa i biała - nawet nie widać, że przywędrowały z innego ogrodu, tak ładnie wyglądają.
Najgorzej przenosiny zniosły te wykopane pod płotem bez kwiatów , Ania będzie wiedziała - czekam aż im wstaną łebki, ale jestem dobrej myśli, bo już jutro ma padać i się ochłodzić - w czwartek ma być już prawie zimno - bo tylko 16 stopni i deszcz cały dzień, więc odpoczną sobie - a na razie je zacieniowałam. Jak będzie padać, to się włókninę zdejmie.

Zdjęć nie mam, bo lecę jeszcze hosty wkopać, ale przywiozłam je w doniczkach, podlałam wieczorem, rano przed pracą zaglądąłam do nich jeszcze, wyglądają wzorcowo

A sadzoneczki, które dostałam i takie "coś" w wiaderku (oczywiście Ania wie, a ja mam dziurę zamiast pamięci), powędrowały dzisiaj rano do mojej mamy, ona się zaopiekuje i zadba, bo ja nie miałabym na wszystko czasu. Tak więc zostaną w rodzinie i zawsze Ania będzie mogła sobie pobrać sadzonki, jak już się ogarnie po powrocie do O.

PS. Aniu, pamiętasz te pierwsze sadzonki werbeny, które skradłam Ci w białej doniczce z warmińskiego ? pierwsza zaczęła kwitnąć wczoraj, jak byłam u Ciebie i wczoraj też zakwitła jedna z moich jeżówek - oczywiście nie znam, ale wygląda mi chyba na tą najzwyklejszą, co nie ujmuje jej urody z każdego kwiatka cieszę się jak dzieciak, ale to takie ekscytujące, gdy wszystko wkoło zakwita i widać, że nasze starania przynoszą efekt.

Moje pelargonie doniczkowe też oszalały w ostatnim czasie, najpierw po zakupie poszły w liście i byłam zła, jak nie wiem co ale pochuchałam trochę na nie i teraz kwiat za kwiatem, jakby miały wyjśc mi z doniczek
nebel 19:35, 09 lip 2013

Megi, mam ten sam problem z pelargoniami - myślałam, że powodem jest nawóz, którego użyłam w tym roku, po raz pierwszy. Ale widac to taki rok