Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

Magda70 12:33, 28 cze 2013

Haha..same smakołyki masz w ogrodzie
Anita1978 16:47, 28 cze 2013

monitka napisał(a)
Ewcia poruszyła temat róż. Kupilam je wiosną więc chodzę koło nich, chucham, dmucham, wypatruje klażdego pączka...wspomniana larissa była dosłownie osypana pakami, jeden już prawie pękał...
Wracam dzisiaj po pracy do domu, otwieram bramę a tu sasiedzi na mnie czychają z nowiną że mamy sarnę w ogrodzie! Żeby było śmieszniej widziałam ją rano przez okno jak chodziła w chaszczach po niezagospodarowanej sąsiedniej działce ale do głowy mi nie przyszło że wejdzie do nas bo była po całkiem innej stronie niż wjazd...nie mamy nawyku każdorazowego zamykania bramy więc pewnie wykorzystała moment miedzy moim a męża wyjazdem do pracy i niestety została w naszym ogrodzie. Cud że ani jej ani nikomu innemu nic się nie stało bo jak zobaczyła nas na działce to zaczeła biegać jak oszalała i odbijać się od siatki...strasznie mi było jej szkoda...jak znalazła wyjście to z takim impetem wybiegła na chodnik że kobieta z dzieckiem która akurat przechodziła przed naszym wjazdem stanęła jak wryta...dobrze że akurat nie jechał zaden samochód bo aż nie chcę mysleć co by się mogło stać i z sarną i z kierowcą...
Bałam się że cały ogród mi stratowała ale nie, nic nie było połamane za to zjedzone sporo!!! Opędzlowała mi pół Larissy (same pączki) to samo spotkało Afrodytę i Artemis. Smakoszka lubi róże Dobrze że oszczędziła Heritage bo ma tylko jeden pączek i tego bym nie zniosła! Opędzlowała też derenia, rozchodnika i hortensję. Na szczęście tylko dwa pędy...chyba jej nie smakowały No i ma szczęście że nie dobrała się do buka bo tego bym jej nie darowała
Ooo i taka ciekawa historia mi się dzisiaj przydarzyła

Okazuje się, że nie tylko ludzie lubią róże
monitka 10:15, 01 lip 2013

Dziewczyny już przebolałam straty kolejne pąki pękają więc lada moment śladu po sarniej stołówce nie będzie

Kupiłam grujecznika lalalala
AniaK 17:36, 01 lip 2013

To dobrze, teraz tylko bramę pamiętaj zamykać.
Czekam na zdjęcia grujecznika
Ominęło Cię dzisiejsze gradobicie?
Pozdrawiam
monitka 22:04, 01 lip 2013

Heh już zamykamy
Muszę się zebrać i zrobić fotki ale jak tak porównuję zdjęcia u innych to ten mój coś słabo świeci Liście nie są takie mocno zielone i sporo jest bordowych ale to dlatego że sa młode. Już myśłałam że kupiłam tego ciemnego ale na bank nie.
Gradobicie? U nas nie było. Przenajmniej na trasie praca dom. Burza mnie złapała w drodze, wycieraczki nie nadążały zbierać wody...no to się zatrzymałam przy RO i przeczekałam...a potem wdepnęłam na chwilkę i kupiłam błękitną hostę
Diana 23:02, 02 lip 2013

Moniczko ale miałaś przygodę z sarną ... niesamowite. Całe szczęście, że nie narobiła dużych strat i sobie i nikomu krzywdy nie zrobiła ...
grembosia 23:05, 02 lip 2013

Moniko, szykuje się spotkanie ogrodowiskowe w okolicy, zajrzyj do wątku spotkaniowego.
AniaDS 15:38, 08 lip 2013

Smakoszka z niej, ale tak to już jest, że sarenki lubią pąki róż. I nie tylko one .
Jak widać prawie wszyscy kochają róże .
monitka 21:45, 08 lip 2013

Dianko u nas jeszcze się spotyka takie zwierzęta. w sumie to wolę wizytę sarny niż dzików

grembosiu dzięki za cynk, zaraz zajrzę

Aniu wierz mi że w pierwszym odruchu za to jej zamiłowanie do róż miałam mordercze instynkty
Usprawiedliwia mnie tylko to że tak czekałam na nie bo już pączki pękały a to pierwszy ich sezon u mnie ...a tu poszły na drugie śniadanie albo moze obiad
monitka 22:12, 08 lip 2013

Miałam pokazać grujecznika ale na chwilę mnie wcieło...stres rekrutacyjny dziecięcia mnie zżerał ...jak się okazało niepotrzebnie bo wszystko poszło dobrze
A tak prezentuje się grujecznik Rośnie na rabacie z jeżówkami białymi i różowymi. W planach mają tam być jeszcze stipy ale jakoś nie moge ich nigdzie znaleźć...

jeżówki najpierw się najeżyły a teraz powoli pokazują kwiatki