Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Warmińskie dylematy 00:10, 11 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)
znalazłam zdjęcie gdzie widać ten fragment. słpywa równo z połowy dachu wiaty i drewutni, na szczęście u mnie działka w miejsu sosnowego lasu, więc pod warstwą nawiezionej ziemi mam piaski, ale mimo wszystko jest tam raczej mokro, zacisznie z każdej strony, wymiary to 0,8x2,5 m

Megi a jak byś tam posadziła woskownicę europejską (Myrica gale) jej liście wydzielają przyjemny zapach podobny do woni lawendy, który utrzymuje się dość długo również po ich zasuszeniu. Zapach ten odstrasza komary, które omijają miejsca obsadzone woskownicą lub dąb błotny 'Green Dwarf' (Quercus palustris)odmiana karłowa o zwartej ładnej koronie. Zaszczepiona na pniu nigdy nie będzie wyższa. Doskonale radzi sobie na podmokłej glebie, a jesienią przebarwia się na piękny, czerwony kolor. Dąb błotny jest drzewem pochodzącym z Ameryki Północnej.Do picia kawki będą tworzyły miły nastrój
Ogród z łezką 00:07, 11 cze 2013

Do góry
I obiecuję
Po 22....
Mój kawałek raju II 00:05, 11 cze 2013

Do góry
Ania pozdrawiam u Ciebie też umieszczę te piękne ostróżki, ktorych nasiona dostałam od Ciebie ubiegłej wiosny, dobranoc
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:03, 11 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dla Julki jaśminowiec.

no faktycznie potężny nie jest, a jak mozna ciąć, to już duży plus dla niego....dziękuję Aniu
ogrodoweimpresjejolki 00:03, 11 cze 2013

Do góry
Właśnie u Tess przed chwilą dowiedziałam się jak nazywa się mój czosnek - dziwak
Oto czosnek Szuberta

O....! 00:01, 11 cze 2013

Do góry
Gabrielo, ta 'łąka' to była górka na mojej piwniczce - od strony pn jest tam trawa i nie była koszona długo- ale juz ją skosiłam...sama,
co do słupa, myślę, że dobrze, że kiedyś wpadłam na ten pomysł aby pozwolić na nim piąć się winobluszczowi trójklapowemu - nie wyobrażam sobie na tle pięknych widoków tych dwóch betonów...
...oczko, my mówimy'stawek' no wykonane w miejscu gdzie naturalnie sączy się woda, nadal tak jest , wyjątkowo w ubiegłym roku wody nie było ze względu na suszę, no trochę uzupełnialiśmy ...

pozdrawiam miło Gabrielo i Debro

na dobranoc ostróżki - z nasion, które dostałam w ubiegłym roku od Ani monte- świetnie rosną
ogrodoweimpresjejolki 00:01, 11 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Co to za odmiana ? są po prostu obłędne
W Gąszczu u Tess 23:58, 10 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Dziękuję, zapakowałam na czarną godzinę

Czosnki Szuberta masz ode mnie w podzięce

Dobrze, ze do Ciebie zajrzałam właśnie dzisiaj Szukałam imienia moich czosnków... a tu bach i mam ściągę

Czosnek Szuberta - zapamiętam Idę wstawić swojego
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:58, 10 cze 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Róże Bernstein sadzone wiosną z gołym korzeniem. Radzą sobie ładnie. Muszę dosypać ziemi, bo kartki wyłażą.

Część I

To design kartkowy pcha się przed obiektyw. Żadna gleba go nie powstrzyma.
Bajkowy ogród Weroniki 23:56, 10 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzięki Weroniko za wspaniałą wycieczkę, do Inwałdu warto się wybrać, no i w nasze góry a oprócz bzu coś jeszcze z roślinek kupiłaś? pozdrawiam

Aniu, miejsca w samochodzie brakowało na dalsze zakupy. Zabraliśmy jeszcze jedną parę (której Ogrodowisko w laptopie pokazywaliśmy, też w Tv Ogród Richiego w Tarnowie).
Do Inwałdu jedź i podziwiaj w realu. Bez czarny już w ziemi siedzi, ale oprawy lepszej jeszcze mu trzeba (czarny musi na białym żwirku).
W Gąszczu u Tess 23:55, 10 cze 2013

Do góry
I Kfiatkowo, czyli misz-masz

Rododendronowy ogród II. 23:50, 10 cze 2013

Do góry
Bożenko, miałam gościa : ) i pomyslałam o d razu o Tobie.

W Gąszczu u Tess 23:50, 10 cze 2013

Do góry
Trochę widoków ogólnych.
Bajkowy ogród Weroniki 23:49, 10 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
To ja też razem z Tobą zaliczyłam wycieczkę Dziękuję

Aniu, wcoraj my wrócili z gór, zmęceni chodzeniem i ciężkim powietrzem przed burzą.

Zakopane, koło skoczni, Kajtek znów się witał.

Do karcmy wesliśmy, cobym ja wyrachowała, ile kupić materiału na sukienkę z góralskim motywem, i piwkiem ugasić pragnienie.Tyz koło skoczni.

Przed wyjazdem pojechali my na Gubałówkę, popatrzeć na góry i piwko z sokiem imbirowym obalić.

A domków róznistych i piknych tam było wiela.

Napisane zeby pamiątkowe zdjęcie zrobić, to my zrobili Kajtkowi.
Działeczka koło Muzeum 23:44, 10 cze 2013

Do góry
Na płocie sąsiada rośnie to dziadostwo - czy ktoś może wie co to takiego? Wspina się dość swawolnie jak widać

ogrodoweimpresjejolki 23:42, 10 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Już sobie przypomniałam Moja nowa piwonia nazywa się Ursyn Niemcewicz Wyhodowana w SGGW

Taką odmianę kupiłam dwa lata temu. I gucio.
Ogród nad Rozlewiskiem 23:39, 10 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Teresko Dałaś fajne hasło grupie warszawskiej jest nas trochę .Pomysł fajny Pozdrawiam idę polatać u Ciebie

To kiedy robimy, Grupa Warszawska pierwsze spotkanie?

Nie pokazywałam jeszcze maków. Wiem, że krótko kwitną, ale jaki efekt dają na rabacie! Czyż nie są piękne?

Makowe pączusie

Makowe sukienki

ogrodoweimpresjejolki 23:37, 10 cze 2013

Do góry
Już sobie przypomniałam Moja nowa piwonia nazywa się Ursyn Niemcewicz Wyhodowana w SGGW

Ogród do odświeżenia 23:32, 10 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Julcia, mam trzykrotkę w jednym miejscu od początku ogrodu, czyli od 2008 roku. posadzona w maju. Od koleżanki dostałam taką wielką kępę.

Wczoraj wyglądała tak.. a u mnie wszytko rośnie jak głupie.. kilka razy uszczknęłam kawałek z kępy.. ale nie dużo..

Faktem jest, że odrasta z kłaczy pozostawionych, ale nie rozłazi się po ogrodzie, tylko rośnie kępa

Czasu dzisiaj brak totalnie, kanty próbowałam w ogrodzie robić...noc mnie zastała....Aniu to się cieszę, że trzykrotka chodzić nie umie...kępy mnie nie przerażają, jak się rozrośnie to wtedy bedę się martwić....pocztę dostałam....dzięki, teraz muszę MMS wysłać Młodemu, ale on mniej więcej wie jak Ty Aniu wyglądasz....z tym kapeluszem to siem nie poświęcaj....Szalona Kobieta z Ciebie....za to Cię uwielbiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies