Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:55, 07 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Niepowtarzalną rzeźbę wyczarowałaś w ogrodzie

Red Baron cudny, z moich nic się nie pokazuje, nic a nic...

Dzięki za słowa wsparcia i otuchy.
Piękny awatarek

Oj, zaraz rzeźbę , ale jesli Ci się podoba, to się cieszę, bo mnie tez

Baron, a raczej Baronik rzeczywiście ma się dobrze. Tyle że chciałoby się o te pół metra więcej
Dziekuję za tyle miłych słów i pozdrawiam.

madzielena napisał(a)
O! A kto się tak ładnie ze zdjęcia uśmiecha Chyba i ja skuszę się na jakiś bardziej osobisty avatarek

Chatka na kurzej łapce bardzo sympatyczna - może ktoś w niej zamieszka?

Skuś się, ja myślę, że jednak łatwiej forumować jak się widzi twarzyczki
Chatka na kurzej łapce - fajnie to okresliłaś, dziekuję.

barbara_kraj... napisał(a)
No tak, trochę wyobraźni i dzieło gotowe
A ja nie wiem, co z pieńkiem zrobić Właściwie, to nie pieniek tylko kikut, bo albo za mało, albo za dużo przycięty i straszy.

No właśnie ten mój był dokładnie taki sam. Teraz chyba jest lepiej.

A przez te ulewy moja trzykrotka ma nieco mniej kwiatków, ale za to mnóstwo paków. Niebawem będzie niebieska chmura.

Obok rośnie Nachyłek wielkokwiatowy, ale ten z kwitnieniem to jeszcze ma czas.

Zapraszam na balkon 10:53, 07 cze 2013

Do góry
I znowu będę mogła zaprosić Was na mój balkon Niech no tylko ogarnę się po długiej nieobecności w domu ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

A to wielkość strąków katalpy i takie długie ma kwiatostany .. strąki dalej wiszą

Piękna!
U mnie w tym roku obie katalpy będą kwitły Nie mogę się doczekać... Wyhodowałam je z nasion i dość długo czekałam na pierwsze kwiatki.
Pozdrawiam.
Piaskownia na zakręcie 10:33, 07 cze 2013

Do góry

Najnowszy zakup, kto zgadnie co to za roślinka. Jeszcze jest malutka, ale docelowo to duża piekna bylina.

Mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze

Ożywi las.

Ogród Agi - trudne początki 10:32, 07 cze 2013

Do góry
Agus napisał(a)

Witaj, Widzę że jesteś otoczona murami z każdej niemalże strony,
a może prze tą duuuużą ściną posadz szpaler ze świerków serbskich, mogły by tam spokojnie sobie rosnąć bo miejsca masz dużo i szybko ci zastawią ten mur,
A to białe ogrodzeni sąsiadowe może nie będzie takie złe, niektórzy z nas na ogrodowisku śnią o posiadaniu murka żeby zrobić wodogrzmoty (Madżenki ogród) i lustra (danusi lustro pewnie widzałaś), wieszać supoer donice (donice u Irenki na murze) i domki dla owadów (Danusia), a ty mur masz gotowy no może prawie gotowy
nie sadź tam na razie niczego pochopnie, przemyśl plan ogrodu, a mur stanie sie atrakcją a nie utrapieniem.
Czy ten blaszany garaż to tam na stałe ma być???
Piaskownia na zakręcie 10:29, 07 cze 2013

Do góry
Zagęszcza się na " Owocowej wyspie"

Katalpa fajnie sobie rośnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:25, 07 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I jest wreszcie pierwsza donica z rury kanalizacyjnej:

WOW
jak umieściłaś doniczkę w środku?
Piaskownia na zakręcie 10:20, 07 cze 2013

Do góry

serduszka

żurawka Marmolada

takie pąki ma jeżówka również Marmolada

Ależ u mnie smakowicie się zrobiło

Pęcherznica sobie ładnie rośnie. W tamtym roku ją sadziłam jako małą roślinkę, a teraz jak szaleje
Kraina Czarów w fazie projektów 10:20, 07 cze 2013

Do góry
Ehhh Reginko!! u nas pada, albo jest pochmurnie, jak przychodzę do domu koło 20.00 to już nic nie widać Przepraszam... Do tego donica, którą zamówiłam przyszła pęknięta i teraz jestem na etapie reklamacji Wygląda tak:

Szkoda, bo bardzo ładna jest i pasowałaby idealnie do ogrodu Mam nadzieję, że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona
Ogrodowe zacisze 10:14, 07 cze 2013

Do góry
Resztki domu wchłoniętego przez naturę....

A to byłby fajny kamyczek do ogrodu...

I uroczy robalek na trawce:
Ogród w skali mikro :) 10:08, 07 cze 2013

Do góry
Elu wstawię też Tobie zdjęcie , bo nie wiem czy dobrze sie wyraziłam. Ania myślała że chodzi mi o rośliny Pisałam o takich kulkach
u Szefowej

U Anety z japońskiego ogródka

Buziak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 07 cze 2013

Do góry
Twoi podopieczni pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:06, 07 cze 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Sylwia Nowa Zembla na żywo jest czerwona czy też w róż wpada ?
I kiedy dokładnie kwitnie?

Sama go określ .... jestem w tym noga

Piaskownia na zakręcie 10:05, 07 cze 2013

Do góry

Kolejne kosaćce zakwitają

Cztery inne ogłosiły bunt i nie kwitną w tym roku, wcale im się nie dziwie. Rosną w niezbyt dobrych warunkach. Jeden jest już przesadzony i nawet się fajnie zabrał. Jest też piękny różowo-liliowy. Nie kwitnie też z wysokich z falbanką biały, ciemny fiolet, i brązowy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:05, 07 cze 2013

Do góry
Aniu o takie mi chodzi
u Szefowej

U Anety z japońskiego ogrodu

Ogrodowe zacisze 10:05, 07 cze 2013

Do góry
Trochę pogodnego nieba, na przekór widokom za oknem

Ukochany ogród ;) 10:04, 07 cze 2013

Do góry
Witajcie to ja Wam dziś pokaże niespodziankę jaką zrobiła nam pewna kotka przyprowadziła 5 maluchów które już nawet same zaczęły jeść śliczne są ale teraz bedę musiała im szukać nowego domku a tu jeden z maluchów taka łaciata brązowo-czarno-ruda ale reszta jeszcze bardziej chyba jest łaciata od niej
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:51, 07 cze 2013

Do góry
Jola już pisałem Ani (GorAna) niestety jestem zablokowany totalnie -nawet Tatry stojąpod znakiem zapytania

Anita mi też humor się poprawia po porannym przeglądzie ogrodu

pierwsza nie z tych najwcześniejszych

zakupy posadzone serbski Pendula Bruns i jałowiec Dream Joy

ogrodoweimpresjejolki 09:21, 07 cze 2013

Do góry
Dzień dobry

Ogród Agi - trudne początki 09:17, 07 cze 2013

Do góry
Witam,
dziękuję za szybki i tak owocny odzew.

Pani Danusiu dziękuję za porady( a Pani Ogród - brak słów SUUUUper), spodobał mi się Pani pomysł z bluszczem. Czy on się będzie sam wspinał, czy należy mu zrobić mu kratownicę, jak szybko rośnie( czy nie jest bardzo eksapnsywny? czy powojniki puścić razem z nim?
A jeszcze czy można bybyło coś wsadzić pod bluszczem?

Ja wcześniej myslałam o wiśniach lub o miłorzębie szczepionym(ale cena miłorzębu-powalająca jak ma sie kupić kilka szt) i coś kolorowego na dole

A teraz jeszcze chciałam poprosic o poradę w dalszej części
W dalszej cżęści za domem kolejny problem, ściany, mury, ogrodzenia betonowe dookoła brrrrrrr. Jedna ze ścian ma 6 m wysokości i słoneczko jest tam po 15, druga ściana - ogrodzenie sąsiada - słońce do południa. Na wysokiej ścianie rośnie trójklapowiec i nieźle sobie radzi, teraz dosadziłam na dole hortensje pnącą i winobluszcza pstrego ( może za kilka lat będą takie jak tróklapowiec) Ale czym obsadzić dół? I ten nieszczęsny biały mur- sąsiadka dala mi sadzonki bzu i jagody kamczackiej i pod tym murem wsadziłam, ale to chyba nie był dobry pomysł. Te drzewka co widać wcześniej to gruszka, śliwka, wiśnia i agrest.

Tutaj mam ochotę coś wsadzić ale jest to rabata południowa i hortensja nie będzie dobrym pomysłem?

Tyle mam do zrobienia, ale chęci mam tylko brak zmysłu artystycznego;(((
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies