Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 16:38, 05 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Bożenko, zaglądam z pozdrowieniami. Nadrabiam zaległości odwiedzam ulubione ogrody i przemiłe ogrodniczki.
Zostawiam Ci mojego kwiatuszka, którego Ania asc zidentyfikowała jako złocień różowy. Prawda, że ładny?

Piękny oczywiście , kiedyś je miałam. Ja już nie mam nadziei że zajrzę do wszystkich ogrodów do których bym chciała. Nie wyrabiam czasowo. Pozdrawiam. Elu.
Rododendronowy ogród II. 16:38, 05 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu 4 zdjecia stare zeskanowałam dla nich ale perspektywy innych nie da sie pokazac w obecnym czasie bo drzewa i krzaki już wszystko zasłaniają i tylko to jedno robione z piętra jest możliwe do porównania.Ale jak chcesz to proszę już bez porównań tylko stare zdjecia.

Tu widac poczatek rabaty bylinowej której juz nie ma .

Tu również bylinowa i sumak , też go nie ma.

A tu jeziorko w pierwszej wersji (było potem poprawiane) ale kształt i wielkośc pozostała.Są również maleńkie rh te przy jeziorku rosnące do dzis.(te przy dużym kamieniu )

Ojej jakbym nie wiedziała że to twój ogród to w zyciu bym nie uwierzyła, przeciez to jest zupełnie inne miejsce niż to w którym byłam. Dopiero jak popatrzec na szczegóły domu, na układ okien w wykuszu i wyjście na taras, to po woli sie w głoeie układa,że to tu... ale róznica oszałamiająca. To jest bardzo duże pocieszenie,że mozna tak pieknie zaaranzowac miejsce które na początku jest takie "łyse", no i oczywiście nie tylko sama aranżacja ale i wytężona praca wasza dała takie cudne efekty.
Pozdrawiam i wracam do siebie odczarowywac deszcz... bo moja rabata stoi, przez te ulewy codzienne popołudniami....
Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:35, 05 cze 2013

Do góry

Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:34, 05 cze 2013

Do góry
Kardynał Wyszyński:

Kolorowe rabaty 16:32, 05 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
To i ja dorzucę coś mojego

Joku na nowym masz już taką choinę i takie "dzikie' naturalistyczne miejsce?
Kolorowe rabaty 16:30, 05 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Pozdrawiam dla Ciebie:

Piękna jest Katarzyno
dziękuję .
Och jak tylko trochę przestanie padać to wsadzę nos )))))))))))))
Pozdrawiam ciepło
Rododendronowy ogród II. 16:29, 05 cze 2013

Do góry
Bożenko, zaglądam z pozdrowieniami. Nadrabiam zaległości odwiedzam ulubione ogrody i przemiłe ogrodniczki.
Zostawiam Ci mojego kwiatuszka, którego Ania asc zidentyfikowała jako złocień różowy. Prawda, że ładny?

Kolorowe rabaty 16:26, 05 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Martuś pozdrawiam i kawałek ogródka wklejam.

Niezły ten kawałek Bogdziu
Ściskam mocno !
Kolorowe rabaty 16:13, 05 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Martku, a takie kolorki lubisz?

Barbaro piękne kolory !
Nie wysiałam kosmosu,ale zachowam nasionka na kolejny sezon.
Ściskam Basiu
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 16:12, 05 cze 2013

Do góry
Dla spragnionych pisma obrazkowego - wrzucam mój bałagan (a kiedy był porządek? )

Najpierw powtórka z hostowiska - w deszczu te myszki wyglądają tak uroczo, że się nie mogłam powstrzymać. Przetrwały zimę na balkonie bez szwanku, dając podwójne potomstwo

Zawitały również do mnie Trzy Gracje - arystokratki (ale czy o arystokratycznym pochodzeniu?) - kremowe aksamitki, bo nazwa śmierdziuchy tu nieprzystoi. Czekają, nieco zmoknięte, na swą lożę - stałe miejsce w skrzynce balkonowej

Robi się zielono-kremowo-żółto. Kwitnienie zaczyna powojnik tangucki, który dość szybko ruszył po tegorcznej zimie przeżytej w plastikowej doniczce szkółkarskiej (trochę rozmazany - ach, Ci mężczyźni, nie lubią zdjęć!)

Czyż może być bardziej żółto? Tak! Jeśli się weźmie pod uwagę żurawki - w tym roku również u mnie.
Czy ta trzpiotka się tu zadomowi? Czas pokaże Swoją drogą - ktoś podejrzewa jaka to odmiana?
Ogród niby nowoczesny ale... 15:35, 05 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

najładniesze sadzonki to carexy the beatles.. ale reszta urośnie...jutro podleję nawozem...dziś bylo opryskiwanie modrzewi...

Znalazłam Beatlesy
...masz może fotkę całej rabaty,ale od przodu?
Wszystko o czym ... Marzysz 15:32, 05 cze 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
moje różyczki Amber Queen, mają piękny zapach

Piękna! I odważna, że w taką pogodę zakwitła
Powojnik - Clematis 15:30, 05 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Poczekaj, powinien zakwitnąć, ale najpierw clematisy wytwarzają tzw. masę zieloną. Mój 'Polish Spirit' z grupy Vitalba kwitł w ubiegłym roku po posadzeniu, ale dopiero w lipcu.
Teraz wygląda tak:

Rośnie głównie w górę, też na boki, powoli się zagęszcza.

W sierpniu ubiegłego roku zakwitł

i kwitł do końca września, miał mnóstwo kwiatów.

Myślę, że z Twoim będzie podobnie, tylko cierpliwie czekaj.

Dziękuję! Pocieszyłaś mnie Mój rośnie bardzo ładnie Tylko zaczęłam się martwić, że same liście ma... Może się odważy zakwitnąć
Mój 4 arowy azyl... 15:26, 05 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

gratki na 600 i u Alinki się widzimy
a to bodziszki, ja podzieliłam je sobie, aby więcej mieć

Irenko, dzięki Do zobaczenia więc
A o bodziszki się nie martw, całkem dobrze wygladają. Ich kłącza najpierw pod powierzchnią się rozrastają i dopiero z nich pokażą się nowe prztrosty
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:16, 05 cze 2013

Do góry
Gratuluję Aniu .
Pozdrawiam
Marta

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:13, 05 cze 2013

Do góry
Aniu, zmieniaj ogród ile razy chcesz, ale Ty się nie zmieniaj!
W trzeci, mimo woli, tysiączek z rozmachem wchodzisz! Na trochę odpoczynku czas...

Mój 4 arowy azyl... 15:05, 05 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dojrzewaja osnówki cisa

Trzmiele podczas słonecznej pogody uwijają się niezmordowanie

Mieczyki mam tylko w tym kolorze

Na mięcie żeruje złotka jasnotowata. Ten niewielki chrząszcz mający ok. pół cm jest niezwykle barwny

Basiu, właśnie oglądam cały Twój wątek, a jest tego sporo. Znalazłam tą jasnotkę. U mnie też był, spijał nektar z bzu, on to żywe cudeńko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:59, 05 cze 2013

Do góry
Prądu nie miałam a Twój watek pędzi jak szalony. Gratki najserdeczniejsze na 2003 stronkę.

Rododendronowy ogród II. 14:57, 05 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Zadziałali. Tak wyglądają te piwonie: Ja chyba zaryzykuję? Daj znać...

A ja mysle ze jednak nie zaryzykuję. Nie zdązy urosnąc do zimy i potem zmarznie. Kupię na wiosnę. Nie kupuj dla mnie, dzięki za dobre chęci.
Ogród do kwadratu 14:38, 05 cze 2013

Do góry
żurawki

przywrotnik

i wyczekane...naparstnice - już wiem, że w przyszłym roku będzie ich duuużo więcej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies